Ignorați tabela! România – Ucraina 3-4. Am arătat foarte rău într-un meci în care golurile luate ușor de Piatov ne-au salvat onoarea

Ignorați tabela! România - Ucraina 3-4. Am arătat foarte rău într-un meci în care golurile luate ușor de Piatov ne-au salvat onoarea
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • România a pierdut, scor 3-4 cu Ucraina, cel mai important test înainte de EURO 2016, într-un meci în care apărarea a fost ridiculizată de vedetele Yarmolenko și Konoplyanka.

Începem bine. Se vede că jucăm cu o echipă calificată la EURO, nu cu rezervele RD Congo. Sânmărtean sclipește, iar cei 10.000 de oameni veniți la Torino aprobă prin aplauze. Punem presiune, Keșeru întoarce bine o minge în spate, Torje șutează ca niciodată și deschide scorul. Stăm relativ bine la mijlocul terenului, dar Konoplyanka arată de ce e câștigător de Europa League și se distrează cu Mățel. Flancul drept e epicentrul problemelor, Shevchuk centrează, Zozulia e mai rapid decât apărătorii centrali și suntem egalați.

Cea mai bună defensivă din preliminarii ia 3 goluri în 11 minute

Cele două goluri primite în drumul spre EURO ne recomandă drept o fortăreață, dar realitatea e alta. Chiricheș și Grigore sunt doi fundași schimbați, Filip e scos la pauză, iar cuvintele care ar putea descrie evoluția lui Mățel sunt greu de găsit. Cele 8 meciuri jucate de Chiricheș la Napoli sunt puține, fundașul se complică inutil, Zinchenko marchează, iar vedetele Konoplyanka (54) și Yarmolenko (59) completează 11 minute de coșmar, în care gafele din apărare, completate de momente de blackout ale mijlocașilor, duc scorul la 1-4, perfect logic.

Ajungem în ultimul sfert de oră care ne și salvează. Alibec șutează bine din lovitură liberă, Piatov adoarme și mingea intră în poartă la colțul scurt. La fal face Stanciu, în minutul 84, iar același goalkeeper ucrainean plonjează târziu și mai ia un gol la colțul scurt. Ajungem de la 1-4 la 3-4 și problema scorului trece, cumva, pe plan secund.

Scăpăm ieftin, după 90 de minute în care Ucraina ne-a arătat cam cum trebuie să joace o echipă la un turneu final. Rămânem cu greșeli de juniori republicani și un meci cu Georgia (3 iunie) în care trebuie să arătăm altceva!


România – Ucraina 3-4

Echipele de start:

  • România: Tătărușanu – Mățel, Chiricheș, Dr. Grigore, Filip – Pintilii, Prepeliță – Torje, Sânmărtean, B. Stancu – Keșeru
  • Ucraina: Piatov – Fedetskyi, Khacheridi, Rakitskyi, Shevchuk – Stepanenko, Syrodchuk, Rybalka – Yarmolenko, Zozulya, Konoplyanka

22:26 S-a terminat România – Ucraina 3-4, ultimul test înainte de EURO. Rămânem cu multe întrebări, gafele din defensivă, dar scăpăm cu un scor care poate păcăli multă lume!


22:22 Yarmolenko se gândește să mai arate de ce e dorit de marile cluburi ale lumii și se distrează puțin cu Maxim, care vede cartonașul galben. Sunt minutele de prelungire, patru la număr.


22:17 GOOOL ROMÂNIA! Portarul Piatov ne ajută să ieșim, cumva, cu capul sus din acest meci. Maxim pasează la Stanciu, Nicușor trage la colțul scurt, iar omul din poarta Ucrainei mai încasează un gol cel puțin parabil. 3-4 și ne putem declara mulțumiți. Putea fi mult mai rău.


22:14 A intrat și Stanciu, în locul lui Bogdan Stancu. E minutul 82 și nu cred că mai e nevoei să tragem vreo concluzie.


22:07 GOOOL ROMÂNIA! Introdus în startul reprizei în locul lui Keșeru, Alibec reușește cumva să iasă la rampă. Bate bine o lovitură liberă, cu stângul, Piatov e puțin neatent și scorul devine 2-4. E primul gol pe care Alibec îl marchează pentru România într-un meci care va rămâne în palmares.


22:02 Iese Torje, inexistent pe faza defensivă, argumentul atât de folosit în momentele în care se vorbește despre utilitatea lui, și intră Adi Popa. Mai sunt 20 de minute. De chin.


22:00 „Rușine să vă fie” e mesajul suporterilor de la Torino, veniți în număr mare să vadă cum naționala lui Iordănescu arată ca o echipă de juniori în fața Ucrainei. Vecinii au tras puțin frâna de mână, probabil și-au făcut antrenamentul pentru azi. Iordănescu e gânditor pe margine, probabil își închipuie că Franța e mai bună decât Ucraina….


21:56 Încearcă Hoban ceva, dar șutul lui e exact genul de șut pe care-l aștepți de la un închizător și Piatov reține fără emoții. Există și un fotbalist român pe care-l lăudăm în această seară:


21:52 GOL UCRAINA! Suntem complet depășiți de evenimente! Maxim, fotbalist abia retrogradat din postura de rezervă la Stuttgart, greșește o minge ușoară. Yarmolenko scapă pe contraatac, îi încheie cariera lui Chiricheș cu un dribling și îl execută pe Tătărușanu. 


21:50 Iordănescu îi trimite pe teren pe Maxim și pe Alibec, însă nu ne revenim. Ucrainenii mai ratează o șansă uriașă de gol, evident, după o nouă gafă făcută de Mățel.


21:47 GOOOL UCRAINA! Suntem făcuți KO de Ucraina! Konoplyanka șutează de la marginea careului, șutul nu este periculos, însă Tătărușanu nu plonjează suficient de mult și avantajul adversarei este majorat.


21:40 GOOOL UCRAINA! Vedem de ce italienii îl critică pe Chiricheș. Fundașul lui Napoli se complică inutil și, evident, pierde mingea și îi permite unui ucrainean să scape singur cu Tătărușanu și să înscrie.


21:36 În repriza a doua Iordănescu va face o schimbare anunțată. Steliano Filip iese de pe teren, intră Răzvan Raț. 


21:16 GOL UCRAINA! Luăm gol dintr-o fază care trădează slăbiciunile uriașe pe care le avem pe benzi. Steliano Filip pierde o minge, faza se mută pe dreapta unde Mățel nu îl poate împiedica pe Shevchuk să centreze, iar Zozulya împinge mingea în poartă.


21:05 România și-a revenit după gol și începem să punem probleme ucrainenilor. Totuși, pentru cei care nu au două televizoare, vă oferim aici și posibilitatea de a o urmări pe Simona Halep la Roland Garros.


20:57 GOOOOL ROMÂNIA! Contrar cursului jocului, deschidem scorul. Keșeru scoate o minge în afara careului până la Torje, iar mijlocașul șutează bine. Piatov ratează intervenția și mingea intră în poartă!


20:49 Torje are o ocazie bună. Șutează de pe loc de la circa 25 de metri, iar Piatov se chinuie să respingă. România e dezechilibrată de dificultățile pe care le are Mățel pe dreapta.


20:42 După cinci minute bune, România pare să adopte un stil defensiv. Ucrainenii controlează jocul la centru, încearcă să construiască, iar noi avem probleme pe dreapta, acolo unde Mățel e „masacrat” de Konoplyanka.


20:38 Trec primele cinci minute și ne dăm seama de diferența de ritm față de meciul cu RD Congo. Pe scurt, se vede că e un meci între două echipe calificate la EURO. Se face presing, se bagă alunecări, iar Sânmărtean ridică publicul în picioare cu un prim număr personal. Începem bine!


20:30 Atmosferă superbă la Torino! 10.000 de români au venit să vadă naționala lui Iordănescu, iar momentul intonării imnului a fost unul special. A început și meciul, cel mai important al României înainte de EURO. Azi vedem cu adevărat la ce nivel suntem.


20:02 Avem și echipa Ucrainei, una care arată foarte bine. Sunt prezente pe teren vedetele Konoplyanka, proaspăt câștigător al Europa League, și Yarmolenko, dar și veșnicul Piatov. Cel puțin din acest punct de vedere, avem un meci mai puternic decât cel cu RD Congo.


19:20 FRF a anunțat echipa și pe site-ul oficial, la câteva minute după ce primul „11” era cunoscut în presă.


Ultimul examen pentru stabilirea lotului pe care naționala României îl va deplasa în Franța pentru turneul final al Campionatului European. După mai multe antrenamente zilnice și un amical cu RD Congo, fotbaliștii au o ultimă oportunitate de a-l impresiona pe Anghel Iordănescu și de a obține un bilet pentru Paris. Meciul contra ucrainenilor, din această seară de la Torino, este cu atât mai important cu cât vecinii noștri din nord sunt calificați la EURO, iar ăsta este unul dintre motivele pentru care Tata Puiu va folosi un prim „11” puternic. 

Cine vor fi cei cinci tricolori care rămân acasă? Așa cum știți, Anghel Iordănescu a deplasat 28 de jucători în cantonamentul din Italia, însă UEFA permite înscrierea a numai 23 de nume pe lista celor eligibili pentru EURO. Astfel, față de meciul contra africanilor, selecționerul va face un număr mare de schimbări în formula de start. Astfel, primul „11” se va apropia mai mult de ceea ce selecționerul plănuiește pentru EURO, cu Tătărușanu titular și cu cuplul Chiricheș – Dr. Grigore în fața lui. În funcție de felul în care se va simți după accidentare, Lucian Sânmărtean are și el șanse să înceapă din primul minut, în spatele vârfului Keșeru sau în linia de mijlocași centrali.

Potrivit ultimelor discuții,  Andrei Ivan, Adrian Ropotan, Alin Toșca și Ioan Hora sunt cei care au șansele cele mai mici să meargă la EURO. Al cincilea nume ar putea fi ales tot din rândul mijlocașilor, Maxim și Prepeliță fiind cotați cu șanse mari.

 
Cristian Scutariu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Mama lui Mirel face primele declarații, după ce fiul ei a ucis-o pe studenta la Medicină cu zeci de lovituri de cuțit. Ce a mărturisit în fața sediului de poliție, în ziua în care Andreea a fost condusă pe ultimul drum
Mama lui Mirel face primele declarații, după ce fiul ei a ucis-o pe studenta la Medicină cu zeci de lovituri…
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul.
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de el, şi de fata aceea…
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Va deveni INTERZIS PRIN LEGE. Decizia se pregătește acum în ROMÂNIA. E un gest iubit de mulți
Va deveni INTERZIS PRIN LEGE. Decizia se pregătește acum în ROMÂNIA. E un gest iubit de mulți
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup