Iată destinațiile lui Radu Drăgușin, Andrei Borza, Tavi Popescu și Louis Munteanu! Surprize uriașe: ce tricolori merg la EURO U21 cu Săndoi și cine luptă în Kosovo și Elveția cu Edi Iordănescu | EXCLUSIV

Iată destinațiile lui Radu Drăgușin, Andrei Borza, Tavi Popescu și Louis Munteanu! Surprize uriașe: ce tricolori merg la EURO U21 cu Săndoi și cine luptă în Kosovo și Elveția cu Edi Iordănescu | EXCLUSIV
  • Publicat:
  • Actualizat:

Luna iunie înseamnă atât meciurile extrem de importante ale naționalei lui Iordănescu în preliminariile EURO 2024, deplasări în Kosovo și Elveția, dar și turneul final EURO U21 găzduit de România și Georgia, așadar cu tricolorii mici ai lui Emil Săndoi deja calificați. Unde vor fi Borza, Louis Munteanu, Radu Drăgușin sau Tavi Popescu? ProSport îți prezintă în exclusivitate ce s-a decis în privința jucătorilor U21 aflați și în vizorul naționalei mari, informații confirmate de surse din rândul staff-ului de tineret! Deși toți cei eligibili vor fi pe lista oficială a lui Săndoi, știm pe cine nu va putea miza acesta!

Cinci meciuri de foc

Iordănescu și Săndoi s-au aflat în aceste zile în fața unei situații ingrate. După victoriile cu Andorra și Belarus, naționala mare joacă în deplasare cu Kosovo și Elveția, ”dublă” de foc în drumul spre EURO. De cealaltă parte, naționala de tineret are grupă cu Spania, Croația și Ucraina la turneul final, existând posibilitatea ca un parcurs bun să ducă România și la Jocurile Olimpice. Iată calendarul pe care au lucrat cei doi selecționeri:

  • 16 iunie – Kosovo vs România – prel. EURO 2024
  • 19 iunie – Elveția vs România – prel. EURO 2024
  • 21 iunie – România vs Spania – EURO U21
  • 24 iunie – România vs Ucraina – EURO U21
  • 27 iunie – România vs Croația – EURO U21

Cum a comentat Emil Săndoi acuzațiile de după „episodul grătarul” de la naționala U21: „Trebuie să le mai dai și senzația de libertate” | EXCLUSIV ProSport Live

Toți pe lista U21, dar mai mult din precauție

Staff-ul tehnic U21 condus de Emil Săndoi va trimite azi faxurile de convocare iar lista va fi una mai largă și pe ea se vor regăsi inclusiv jucători pe care 100% va miza, de fapt, Iordănescu. De ce?

  1. Cluburile NU au obligativitatea de a lăsa jucătorii la EURO U21, turneul final nefiind programat în perioadă FIFA. Perioada se termină fix după meciul seniorilor din Elveția! În aceste condiții, stranieri precum Racovițan sau Pitu depind exclusiv de voința celor de la Rakow și Bordeaux!
  2.  Jucători precum Drăgușin sau Mihăilă, oameni de bază în calculele pentru Kosovo și Elveția ale lui Iordănescu, vor fi totuși pe lista U21 a lui Săndoi. Pentru că ar putea ajuta tineretul măcar la meciurile 2 și 3 din grupă, cu Ucraina și Croația, după experiența la seniori. Cu mențiunea că Genoa sau Parma, obligate să îi lase la naționala de seniori, îi pot rechema la club după meciul cu Elveția, refuzându-le șansa acestui EURO U21!

Târnovanu și Popa la U21, cu Aioani și Moldovan la seniori

Doi dintre portarii români de talent și cu potențial vor merge la naționala U21, unde ambii au șanse mari să apere. Este vorba de Ștefan Târnovanu (FCSB) și Mihai Popa, fostul golkeeper de la Voluntari.

Cei doi ar fi fost variantele doi sau trei de portar la naționala mare, și asta în absența lui Niță, câtă vreme Radu e titular acolo. Este evident în avantajul lor să prindă un turneu final european, o șansă unică în viață, care îi poate ajuta enorm”, explică sursele ProSport.

Dacă Popa era doar în aria mai largă de selecție a lui Iordănescu, Târnovanu chiar a debutat la seniori, în amicalul din noiembrie cu Moldova. În aceste condiții, pentru Kosovo și Elveția, cel mai probabil îi vom regăsi alături de Ionuț Radu pe Aioani, proaspăt campion cu Farul, și rapidistul Moldovan.

Drăgușin e clar în strategia pentru Iordănescu

În compartimentul defensiv, două engime până azi. Este vorba, întâi, de Radu Drăgușin, stoperul cu un sezon excepțional la Genoa, cu care a și promovat în Serie A, dar care a impresionat și la naționala mare, în evoluțiile lui ca titular și integralist cu Andorra și Belarus.

Eligibil U21, Drăgușin nu va lipsi însă din calculele lui Iordănescu pentru Kosovo și Elveția, fiind una din rarele confirmări din ultima vreme la nivel de primă reprezentativă.

A două enigmă ar fi fundașul stânga-revelație al sezonului, Andrei Borza, una din ”perlele” lui Gică Hagi. Campion cu Farul, Borza ocupă un post cu probleme uriașe la naționala de seniori, acolo unde Bancu, Cristi Ganea și Vătăjelu sunt indisponibili, iar Camora e în scădere de formă și vine după accidentare. Mai rămân Opruț și Sorescu, oamenii pe care s-a bazat Iordănescu și în martie.

Fundașul-revelație debutează la tineret chiar la EURO!

”Borza e un jucător cu un progres fantastic, indiscutabil, dar are doar 17 ani, e la primul sezon la seniori în campionatul nostru, are zero experiență internațională. E imposibil să îl titularizezi la naționala mare în deplasări cu Kosovo și Elveția, având în vedere ce adversari direcți va avea și ce miză este! Păi Borza nu a fost convocat până acum nici la naționala U21!”, detaliază sursele ProSport.

Ce-i drept, într-un exercițiu de imaginație, Borza titular pentru naționala lui Iordănescu ar avea la Priștina dueluri cu Rashica (Galatasaray) sau colosul Muriqi (Mallorca), apoi cu Freuler (Nottingham) ori Embolo (Monaco) la Luzern!

Prezent în tricoul României până azi doar la nivel U20, Borza va fi astfel convocat în premieră la tineret, direct pentru turneul final! ‘‘Chiar și dacă ar fi ajuns la lotul mare, șansele să prindă minute nu erau mari, având în vedere aceste argumente. De ce să nu facă un EURO U21 de excepție atunci?!’‘, spun cei din anturajul României U21.

Tavi Popescu s-a ”retrogradat”. De ce e Mihăilă pe lista U21

Pe lista lui Emil Săndoi de convocați se va regăsi, poate spre surprinderea multora, și Valentin Mihăilă de la Parma. Deși nu a mai evoluat la tineret din 2020, de acum trei ani!, și între timp a strâns deja 10 meciuri cu tricolorii seniori, extrema stânga e încă eligibilă, Vali fiind născut pe 2 februarie 2000, iar limita este 1 ianuarie!

Mihăilă, absent în toamna trecută și în martie de la acțiunile lui Iordănescu din pricina accidentărilor, este în mod cert între oamenii de bază la seniori pentru meciurile de luna viitoare. ”Există însă șansa ca el ne poată ajuta măcar cu Ucraina și Croația, dacă Parma va fi de acord, și atunci Emil Săndoi a vrut să se asigure că ar putea beneficia de un jucător cu o asemenea valoare, să nu rateze vreo opțiune”, spun apropiații selecționerului.

Aflat pe lista convocărilor preliminare la acțiunile recente ale naționalei mari, Alexi Pitu (Bordeaux) va merge însă 100% la tineret, alături de Tavi Popescu (FCSB). ”Pitu ar fi prins maximum câteva minute la seniori, pentru U21 poate fi determinant. Iar Tavi trece printr-o formă slabă, acest turneu final poate constitui prilejul ideal ca să ajute mult naționala U21 și să se ajute și pe sine, dar inclusiv pentru meciurile naționalei mari din toamnă”, dezvăluie aceleași surse.

Căpitanul U21 ratează EURO?

Fotbalistul care a purtat banderola de căpitan în cele mai multe meciuri recente ale reprezentativei de tineret a fost Vladimir Screciu (Universitatea Craiova). Doar că, în lipsa lui Răzvan Marin accidentat, cu Marius Marin ieșit din formă și în picaj cu Pisa, Iordănescu are nevoie de un jucător de acest tip, mai ales că urmează partide ce se anunță de sacrificiu și mare luptă.

Și, astfel, e probabil să mizeze pe Screciu, avându-l ca opțiune de rezervă pe Șut (FCSB), jucător în scădere de formă pe finalul de sezon în Superliga. E unul din puținele semne de întrebare rămase încă în picioare în strategia celor doi selecționeri.

Louis rămâne cu ”băieții mari”

Două nume au fost și au rămas în planurile pentru avanposturi ale lui Iordănescu: Denis Alibec, devenit campion cu Farul și determinant în obținerea acestei performanțe, alături George Pușcaș, promovat cu Genoa în Serie A dar cu foarte puține minute pe teren în finalul de sezon.

Cu 6 goluri în cele 10 meciuri din play-off, Louis Munteanu nu avea cum să nu fie în vizorul lui Iordănescu pentru Kosovo și Elveția. Mai ales că impresia lăsată de Louis la acțiunea din martie, unde nu a jucat dar a entuziasmat în pregătire, a fost una puternică pentru selecționer.

”Louis va fi și el pe lista U21, dar va merge la seniori. Cu speranța, ca în cazul altora, că ne va putea ajuta măcar în meciurile 2 și 3 de la turneul final. E de înțeles, nu poți spera la puncte în Kosovo și Elveția cu doar doi atacanți clasici la îndemână. Ce faci dacă unul se accidentează sau e eliminat în Kosovo? Iar Louis chiar poate ajuta naționala mare, dacă e nevoie, în acest context. Ne rămâne Markovic, din rândul celor care au debutat la seniori deja, și poate fi un turneu mare pentru el!”, detaliază sursele ProSport din staff-ul U21.

Ofițerul de presă al Echipei Naționale de Fotbal a Românei (2014-2022) și creatorul de content dedicat tricolorilor. A creat și dezvoltat Departamentul Comunicare al FRF, fiind vreme de aproape 8 ani Manager Comunicare, Proiecte Speciale sau Șeful Biroului de Presă FRF. În paralel a activat ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire de la mijlocul săptămânii viitoare
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire…
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Decizie radicală luată de prietena de suflet a lui Ion Ţiriac! E gata să lase totul în urmă: M-am hotărât!
Decizie radicală luată de prietena de suflet a lui Ion Ţiriac! E gata să lase totul în urmă: M-am hotărât!
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Devine obligatoriu în România de 1 octombrie 2024. Se dau amenzi de până la 10.000 de lei
Devine obligatoriu în România de 1 octombrie 2024. Se dau amenzi de până la 10.000 de lei
Ireal cât a costat sicriul lui Corduneanu! Cosciugul, adus din America
Ireal cât a costat sicriul lui Corduneanu! Cosciugul, adus din America
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen