Giovanni Becali a recunoscut că a impus un fotbalist la naţională. Planul prin care a încercat să vândă un jucător român

7 mar 2019 7651 afişări Nationala
Giovanni Becali a recunoscut că a impus un fotbalist la naţională. Planul prin care a încercat să vândă un jucător român

Giovanni Becali a recunoscut că a făcut presiuni pentru ca un jucător reprezentat de el să joacă în echipa naţională a României, dar planul nu i-a reuşit. De asemenea, impresarul susţine că au existat multe exagerări în privinţa influenţei pe care ar fi avut-o asupra selecţionerilor. 

Impresarul reuşea, la un moment dat, să pună monopol asupra jucătorilor români importanţi şi nu de puţine ori s-a vorbit despre influenţa pe care ar fi avut-o şi la naţională. Deşi a recunoscut că l-a rugat pe Anghel Iordănescu să-l introducă pe Toni Doboş într-o partidă amicală cu Republica Moldova, Giovanni Becali susţine că au existat şi momente în care s-a exagerat. 

Planul nu i-a reuşit cu Anghel Iordănescu şi, în plus, transferul lui Doboş a picat: ”(Dacă a apelat la Iordănescu să folosească un anumit jucător) Da, la Iordănescu, în '93-'94, înainte de plecarea în America. Îl aveam pe Doboş, care era dorit la Valladolid. Şi echipa naţională avea un meci amical cu Moldova. Era şi Dumitriu Ţiţi secund. Mă duc acolo şi zic: ”băi, Ţiţi, băi, Puiule, vin ăia de la Valladolid. Aveţi un lot de 24, faceţi două echipe, joacă şi ăsta o repriză? Să ştiu dacă îi chem pe ăia”. I-am chemat, au venit oamenii pe Ghencea, a trecut prima repriză, a trecut minutul 89, 90. Şi în ultimele două minute de prelungire l-a băgat pe Doboş. S-au uitat oamenii urât la mine, i-am condus la aeroport şi la revedere”, a declarat impresarul pentru Telekom Sport. 

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.