”Generaţia de Aur”, mitraliată de un fotbalist cu 13 meciuri la naţională: ” Ce facem, ne minţim? Locul 8 nu e de aur”

3 apr 2019 4274 afişări Nationala
”Generaţia de Aur”, mitraliată de un fotbalist cu 13 meciuri la naţională: ” Ce facem, ne minţim? Locul 8 nu e de aur”

Alin Stoica (39 de ani) spune că apelatipul de ”Generaţie de Aur” al naţionalei României din anii ’90 este unul care nu trebuie folosit. Fostul internaţional spune că cea mai bună performanţă a echipei de la acea vreme a fost un loc modest la un turneu final, mult sub ceea ce trebuia să reuşească pentru a-şi câştiga acest renume.

Stoica spune că generaţia Stelei din 1986 este cea mai bună a fotbalului românesc. Cuceriea Cupei Campionilor este cu adevărat o performanţă care merită apreciată şi lăudată. ”Locul 8 nu se premiază. E boală să fii pe locul 8 şi să spui că eşti de aur! Locul 8 nu e de aur, doar primul e de aur. Ce facem, ne minţim? ‘Generaţia de Aur’ este Steaua 1986, ei au ridicat trofeul”, a spus Alin Stoica la Gsp Live.

Alin Stoica a prins 13 meciuri pentru echipa de seniori a României, în prioada 1998 – 2003.

La nivelul echipelor de club, fostul mijlocaş şi-a trecut în C.V. formaţii precum Steaua, Anderlecht, Brugge, Siena, Gent, FC Naţional sau Mouscron. Cele mai importante performanţe le-a reuşit la Steaua (un titlu în 1996 şi o Cupă a României în 1996), la Anderlecht (două titluri în 2000 şi 2001) şi la la Brugge (două titluri în 2003 şi 2005).

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.