FRF iese la atac înaintea meciului România – Suedia: „Au venit înainte verișorii vikingi din Norvegia și au cântat același șlagăr fals”

FRF iese la atac înaintea meciului România - Suedia:
  • Publicat:

Federația Română de Fotbal a reacționat după ultimele săgeți aruncate de suedezi, înaintea meciului direct de pe Arena Națională. Pe pagina de Facebook a echipei naționale a fost postat un mesaj de luptă cu privire la meciul cruciul din preliminariile EURO 2020.

Redăm integral mesajul postat de FRF

Dragi vikingi suedezi,

Astăzi ajungeți în România, așa că vă urăm bun venit! Mâine însă, va fi o cu totul altă zi.

Am preferat până acum să ne concentrăm pe treaba noastră, cum se spune. Noi suntem cei obligați să învingă, așa că ne-am învelit în decență, ne antrenăm și strângem tot ce avem mai bun în noi. Dar nu vă imaginați că decența înseamnă cap plecat!

Am înghițit trufia că “va fi amuzant să veniți la București și să câștigați”. Mai ușor cu pronosticurile! Sincer, mai amuzant e cum vă pregătiți să ieșiți de pe teren, cum stați în febra unei temeri nejustificate, vizavi de “rasismul de la București”.

Nu există un singur meci în care suporterii naționalei să nu fi respectat rasa și culoarea adversarului din altă țară! Avem noi problemele noastre, dar nu umpleți cu gogoși scutul ignoranței și nu vă faceți săgeți tactice din minciuni!

Au venit înainte verișorii vikingi din Norvegia și au cântat același șlagăr fals. După meci, în loc să fie mulțumiți că au scos un punct deși era înfrângerea deasupra lor cât Groenlanda, au găsit vinovați în 30.000 de copii. Și i-au jignit.

Ei bine, vikingii noștri, uite cum stă treaba:

• Românii iubesc fotbalul, indiferent de culoarea, rasa, numele, religia jucătorului
• Veți fi respectați în România și pe Arena Națională, dar nu veți fi iubiți
• Ne-ați eliminat în ’94, v-am zguduit pe Rasunda. Chit. Suntem gata pentru viitor!
• Nu spunem că suntem mai buni, poate nici nu suntem. Dar sigur suntem mai puternici.
• Nu declarăm că vom câștiga, nu citim viitorul. Dar muncim pentru asta. Suntem ROMÂNI.

Și cât de ROMÂNI suntem, veți vedea pe Arena Națională. Cu 50.000 în tribune și cu milioane în țara asta care vă primește senin. Și cu alte milioane răspândiți în lume.

Poate nu suntem suficient de mulți. Dar suntem TOȚI.

O ECHIPĂ CÂT O ȚARĂ.

P.S. Pentru traducerea în suedeză vă ajută băieții de la comunicare din Ambasada de aici. Că oricum și-au pus “son” și “sen” la capătul numelui de-atâta dragoste de fiorduri. Cum era cu “s-a terminat prietenia”? Băieți, meciul începe mâine și e pe goluri, nu pe curaj în vuvuzele…

Calculele calificării României la EURO 2020

România-Suedia 1-0

Depășim cu 2 puncte Suedia în clasament înaintea ultimelor meciuri din grupă. La Madrid, ne trebuie o remiză, indiferent de scor, ca să ne detașăm la 3 puncte, pentru că suedezii vor învinge aproape sigur Insulele Feroe.

În clasamentul final, vom fi la egalitate de puncte cu Suedia, criteriul de departajare fiind rezultatele directe, 1-0 la București și 1-2 la Stockholm, mergem mai departe datorită golului marcat în deplasare.

Batem Suedia la minimum 2 goluri diferență

Scenariul identic în prima parte celui de mai sus, în clasamentul final vom fi la egalitate de puncte cu Suedia, iar la rezultate directe mergem mai departe cu victorie mai mare decât 2-1, cât au reușit nordicii pe teren propiu.

România-Suedia 2-1

Cu un egal al nostru la Madrid + victoria Suediei pe teren propriu cu Insulele Feroe, terminăm la egalitate de puncte cu nordicii. La meciuri directe, fiecare echipă a învins cu 2-1. Se trece, pentru departajare, la criteriul golaverajului general din grupă. Noi am avea +10, suedezii +8 și meci acasă cu Insulele Feroe în care trebuie să câștige la doar un gol diferență.

Dacă suedezii înving la 2 goluri diferență, suntem la egalitate și la golaverajul general. Se trece la criteriul numărului mai mare de goluri marcate în grupă. România și Suedia ar avea același număr de goluri, 19, înaintea ultimelor meciuri. Dacă ei înving 2-0, nouă ne trebuie 3-3 la Madrid.

Dacă rămânem la egalitate și în privința numărului de goluri marcate (ei înving 2-0 și noi facem 2-2), se trece la criteriul numărului de goluri marcate în deplasare. Și aici ar fi egalitate perfectă în acest scenariu, fiecare câte 12! Și egalitatea s-ar menține și la următoarele două criterii: număr de victorii în grupă, apoi număr de victorii în deplasare! Abia criteriul fair-play ne-ar departaja, probabil, dar acolo stăm prost, cu 18 puncte de penalizare acum, față de doar 11, cât au suedezii.

România-Suedia se termină egal

E un scenariu care ne oferă, realist vorbind, șanse doar pe hârtie. Pentru că am rămâne la un punct în spatele Suediei și ne-am califica doar cu mare noroc: victoria noastră la Madrid + remiză Suedia-Insulele Feroe. Varianta remizei Suedia-Insulele Feroe ar însemna calificare pentru noi și dacă remizăm la Madrid, iar în meciul de vineri învingem Suedia, indiferent de scor.

Lotul României pentru dubla cu Suedia și Spania

  • Portari: Ciprian Tătărușanu (Lyon), Florin Niță (Sparta Praga), Silviu Lung (Kayserispor)
  • Fundași: Vasile Mogoș (Cremonese), Romario Benzar (Lecce), Adrian Rus (MOL Fehérvár), Ionuț Nedelcearu (FC UFA), Iulian Cristea (FCSB), Andrei Burcă (CFR Cluj) Nicușor Bancu (Universitatea Craiova), Alin Toșca (Gazişehir Gaziantep)
  • Mijlocași: Ciprian Deac (CFR Cluj), Ianis Hagi (Genk), Răzvan Marin (Ajax Amsterdam), Tudor Băluță (Brighton), Dan Nistor (Dinamo București), Alexandru Cicâldău (Universitatea Craiova), Alexandru Mitriță (New York City FC), Florinel Coman (FCSB), Nicolae Stanciu (Slavia Praga), Constantin Budescu (Astra Giurgiu)
  • Atacanți: Claudiu Keșeru (Ludogorets), George Pușcaș (Reading), Denis Alibec (Astra Giurgiu)

Lotul Suediei pentru meciul cu România de pe Arena Națională

Janne Andersson (57 de ani) a anunțat lotul cu care se va deplasa în România pentru duelul cu tricolorii, contând pentru calificarea la Campionatul European din 2020.

După ce a lipsit în tur, Victor Lindelof (25 de ani), fundașul lui Manchester United, va face parte din lotul pentru meciul de pe Arena Națională. Nu lipsesc nici vedetele Robin Olsen, Emil Forsberg sau Marcus Berg.

  • Portari: Robin Olsen (Cagliari), Karl-Johan Johnsson (FC Copenhaga), Robin Nordfeldt (Swansea)
  • Fundași: Pierre Bengtsson (FC Copenhaga), Marcus Danielson (Djurgardens), Pontus Jansson (Brentford), Riccardo Gagliolo (Parma), Andreas Granqvist (Helsinborgs), Filip Helander (Rangers), Mikael Lustig (Gent), Victor Lindelof (Manchester United)
  • Mijlocași: Albin Ekdal (Sampdoria), Sebastian Larsson (AIK Stockholm), Kristoffer Olsson (FC Krasnodar), Mattias Svanberg (Bologna), Gustav Svensson (Seattle Sounders), Muamer Tankovic (Hammarby), Emil Forsberg (RB Leipzig), Dejan Kulusevski (Parma), Ken Sema (Udinese)
  • Atacanți: Marcus Berg (FC Krasnodar), Sebastian Andersson (Union Berlin), Alexander Isak (Real Sociedad), Robin Quaison (Mainz), John Guidetti (Alaves)
Un italian conduce la centru partida România-Suedia

Partida România-Suedia, programată vineri, 15 octombrie, începând cu 21:45, pe Arena Naţională, va fi arbitrată de o brigadă din Italia, condusă la centru de Daniele Orsato.

Acesta va fi ajutat de Lorenzo Manganelli şi Fabiano Pretti, iar rezervă va fi Michael Fabbri. Observatorul de arbitri provine din Slovacia, Marian Ruzbarsky.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine, mersi!
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine, mersi!
Luptătorul suspendat pe viață pentru gestul golănesc pe care l-a făcut către fata din ring a rupt tăcerea! Mai rău a făcut
Luptătorul suspendat pe viață pentru gestul golănesc pe care l-a făcut către fata din ring a rupt tăcerea! Mai rău…
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
Medicii din Iași, ȘOCAȚI de ce au găsit în ochiul unui băiat de 14 ani! Trăia cu ea de 5 ani și îi făcea viața un calvar
Medicii din Iași, ȘOCAȚI de ce au găsit în ochiul unui băiat de 14 ani! Trăia cu ea de 5…
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de Biruinţă, ca să ai noroc tot anul
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de Biruinţă, ca să ai noroc…
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Spaima litoralului i-a salvat viaţa lui Adrian Mititelu Jr. Dezvăluiri incredibile, din spital, ale Prinţişorului Craiovei
Spaima litoralului i-a salvat viaţa lui Adrian Mititelu Jr. Dezvăluiri incredibile, din spital, ale Prinţişorului Craiovei
EXCLUSIV | Adrian Mititelu și-a pulverizat copilul aflat pe patul de spital: „E un escroc! A luat bani de la toată lumea”
EXCLUSIV | Adrian Mititelu și-a pulverizat copilul aflat pe patul de spital: „E un escroc! A luat bani de la…
Legea care a intrat în vigoare în România. Este o premieră națională
Legea care a intrat în vigoare în România. Este o premieră națională
Surpriză  în Clanul Cordunenilor! El e NOUL ȘEF după moartea lui Costel
Surpriză în Clanul Cordunenilor! El e NOUL ȘEF după moartea lui Costel
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Halep, încăpățânarea costă: cum plătește Simona prețul după ce l-a ignorat pe Ion Țiriac
Halep, încăpățânarea costă: cum plătește Simona prețul după ce l-a ignorat pe Ion Țiriac
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul privat?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul privat?
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era atentă: „Am făcut-o să o ajut!”. Camerele de filmat au surprins întregul moment
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era atentă: „Am făcut-o să o…