Fostul căpitan al naţionalei, Ion Bebe Barbu, a murit

2 mai 2011 1123 afişări Nationala
Fostul căpitan al naţionalei, Ion Bebe Barbu, a murit Fostul căpitan al naţionalei, Ion Bebe Barbu, a murit

Fostul căpitan al echipei naţionale de fotbal a României, IonBebe Barbu, a murit în noaptea de duminică spre luni la Piteştidupă o grea suferinţă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Barbu a fost operat de două ori la colon, prima dată în toamnaanului trecut iar a doua oară la începutul acestui an.

Ion Bebe Barbu s-a născut la 24 decembrie 1938, la Craiova, iarcariera sa se confundă cu clubul FC Argeş, el jucând aproape 15 aninumai pentru echipa din Trivale, cu excepţia sezonului 1970-1971când a evoluat în Turcia la Beşiktaş. Din 1959 a evoluat pentruDinamo Piteşti, devenită ulterior FC Argeş. A câştigat, ca jucător,un titlu cu FC Argeş, în 1972, jucând de 224 de ori în prima ligă.Barbu a fost căpitan în meciul din '72, cu Real Madrid, din turuldoi al Cupei Campionilor, 2-1 în Trivale, iar în retur 1-3 laMadrid. Cu Nottingham Forest (0-2, 1-2, în '79) în turul doi alCupei Campionilor, Barbu a fost preşedinte. La fel şi în întâlnireadin turul doi al Cupei UEFA cu Valencia (2-1 la Piteşti, 2-5, îndeplasare în '78), echipă la care jucau Bonhoff şi Kempes, proaspătcampion mondial cu Argentina şi golgeterul CM.

Între 1966 şi 1968 Bebe Barbu a jucat şi în echipa naţională,iar în noiembrie 1968 a purtat banderola în remiza 0-0 de laBucureşti cu campioana mondială en-titre, Anglia. A evoluat deşapte ori în prima reprezentativă a României, pentru care a debutatîn 1967, într-o partidă cu Polonia.

După ce s-a retras din cariera de jucător a antrenat formaţiileMuscelul Câmpulung şi Metalurgistul Cugir, iar apoi a lucrat încadrul DJS Argeş, pentru ca ulterior să devină preşedinte al AJFArgeş între anii 1978-1982.

Ion Bebe Barbu era licenţiat în filologie, era căsătorit şi aveao fată. În 2004 Bebe Barbu a primit titlul de Cetăţean de Onoare aloraşului Piteştiului.

Înmormântarea fostului căpitan al naţionalei va avea loc,miercuri, la ora 12.00, la Piteşti, iar în aceeaşi zi, la meciurilede Liga a II-a se va ţine un moment de reculegere în memoriasa.

MEDIAFAX

Sursa foto: www.infocurteadearges.ro

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.