EXCLUSIV - Derapaj al noii conduceri de la FRF. Prodan şi Gâlcă au plătit din propriul buzunar diurna pentru naţionala U 17 care joacă în Turul de Elită din Scoţia

23 mar 2014 6743 afişări Nationala
EXCLUSIV - Derapaj al noii conduceri de la FRF. Prodan şi Gâlcă au plătit din propriul buzunar diurna pentru naţionala U 17 care joacă în Turul de Elită din Scoţia
  • Naţionala Under 17 de fotbal a României a plecat sâmbătă, 22 martie, în Scoţia, unde va participa la mini-turneul de calificare pentru Campionatul European din luna mai a acestui an, din Malta.
  • Elevii lui Constantin Gâlcă se află în grupa a şasea a Turului de Elită la turneul final al Campionatului European Under 17 din Malta
  • În Scoţia, tricolorii mici vor întâlni Belgia (24 martie, Greenock), Bosnia-Herţegovina (26 martie, Ayr) şi naţionala ţării gazdă (29 martie, Kilmarnock). Există şapte grupe ale Turului de Elită
  • Liniştea naţionalei lui Constantin Gâlcă a fost perturbată de o problemă organizatorică.

Imediat după ce s-au cazat la hotel, puştii lui Gâlcă s-au plâns şefului delegaţiei, Daniel Prodan, că nu şi-au primit diurna promisă de către noua conducere a Federaţiei Române de Fotbal. Pus în faţa unei dileme şi pentru a nu perturba liniştea echipei înaintea unui moment important, directorul sportiv a decis, împreună cu Gâlcă, să le dea din propriul buzunar diurna copiilor.
Chestionat pe marginea acestui caz, Daniel Prodan a recunoscut că s-a confruntat cu această problemă. “Am avut parte de o problemă imediat ce am ajuns în Scoţia. Copiii au venit la mine şi la Gâlcă şi ne-au spus că nu au primit diurna promisă de către noua conducere FRF. Din fericire, am rezolvat noi doi problema şi le-am dat din propriile buzunare suma de 750 de euro. Cred că nu poţi să te joci cu sufletele unor copii. Ei trebuie să se gândească doar la fotbal”, a declarat Prodan în exclusivitate pentru www.prosport.ro.
Directorul sportiv al Federaţiei Române de Fotbal a precizat că speră ca naţionala Under 17 să se califice la turneul final în ciuda acestei probleme: “Fotbalul trebuie mai întâi înţeles şi abia apoi gestionat. Nu poţi înţelege fotbalul doar jucându-te pe play-station. Echipa naţională este o icoană, începând cu generaţia cea mai mică şi terminând cu seniorii. Iar cu naţionala României nu te poţi juca. Acest lucru nu-l pot înţelege decât cei care au jucat cel puţin o dată pentru naţionala României. Sper ca băieţii care ne reprezintă în Scoţia să obţină calificarea la turneul final din Malta”.

Gabriel Berceanu (director de comunicare FRF): “A existat o problemă la FRF”

Poziţia oficială a Federaţiei Române de Fotbal a fost prezentată de Gabriel Berceanu, noul director de comunicare. “A existat o problemă la FRF legat de naţionala Under 17. Important este că băieţii şi-au primit banii, indiferent de cale. La întoarcerea naţionalei în ţară vom rezolva acest caz”, a declarat Berceanu.
Surse din cadrul FRF ne-au dezvăluit faptul că preşedintele Răzvan Burleanu a semnat actele pentru diurna naţionalei Under 17 în urmă cu cinci zile, dar banii nu au ajuns la băieţi până la decolarea spre Scoţia.

Ne luptăm cu Scoţia, Belgia şi Bosnia-Herţegovina

Elevii lui Constantin Gâlcă se află în grupa a şasea a Turului de Elită la turneul final al Campionatului European Under 17 din Malta, unde vor întâlni Scoţia, Belgia şi Bosnia-Herţegovina. Există şapte grupe ale Turului de Elită, iar ocupantele primei poziţii vor ajunge în Malta, în perioada 9-21 mai.
Programul României este următorul:
Luni, 24 martie: România – Belgia (ora 14:00)
Miercuri, 26 martie: România - Bosnia-Herţegovina (ora 14:00)
Sâmbătă, 29 martie: România – Scoţia (ora 17:00)
 


"Nu pot să dau declaraţii prin telefon"
Răzvan Burleanu, preşedinte FRF


Lotul naţionalei României
Portari– Arpad Tordai (FC Viitorul Constanţa), Eugen Brie (FC Universitatea Cluj);
Fundaşi– Sorin Lovin (Juventus Torino), Cristian Manea, Dragoş Nedelcu, Dan Panait (toţi, FC Viitorul Constanţa), Dragoş Ştefan Cojocaru (RSC Anderlecht) şi Robert Hasnaş (CF Gloria Bistriţa);
Mijlocaşi– Robert Vîlceanu (FC Steaua), Florentin Pham (FC Juventus Bucureşti), Andrei Tîrnoveanu (SC Dinamo), Octavian Deaconu (FC Twente Enschede), Alin Manea (CS Corona Braşov), Mădălin Mustaţă (FC Steaua Bucureşti);
Atacanţi– Andrei Ivan (CS U Craiova), Patrick Petre (SC Dinamo), Alexandru Stoica şi Robert Grecu (ambii, FC Viitorul Constanţa)
Antrenori:Constantin Gâlcă, Dumitru Uzunea şi Ştefan Preda.

Criterii de departajare

În cadrul acestor mini-turnee, dacă, după disputarea tuturor meciurilor dintr-o grupă, două sau mai multe echipe se vor afla la egalitate de puncte, ordinea în clasament, în ordine descrescătoare, va fi stabilită luându-se în considerare următoarele criterii:


a) Numărul mai mare de puncte realizate în jocurile din grupă între echipele în cauză;
b) Golaverajul superior rezultat în urma meciurilor jucate în grupă între naţionalele vizate;
c) Numărul mai mare de goluri marcate în jocurile din grupă între echipele aflate în această situaţie;
d) Dacă, după aplicarea criteriilor de mai sus, au mai rămas formaţii la egalitate, procedura va fi repetată. Dacă tot nu se va ajunge la o departajare, se vor aplica următoarele criterii:
e) Rezultatele înregistrate în toate meciurile din grupă:
   1. Golaverajul superior;
   2. Numărul mai mare de goluri marcate
f) Tragerea la sorţi.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.