EXCLUSIV | Burleanu confirmă că Adidas rămâne sponsorul naţionalei: "Este cel mai vechi partener al FRF"

7 apr 2014 25452 afişări Nationala
EXCLUSIV | Burleanu confirmă că Adidas rămâne sponsorul naţionalei: "Este cel mai vechi partener al FRF"

UPDATE 12:30 Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a confirmat faptul că s-a întâlnit cu reprezentanţii firmei Adidas şi a ajuns la un acord pentru prelungirea parteneriatului cu firma de echipamemt sportiv care îmbraca naţionala din 1970.

"Zilele trecute m-am întâlnit cu reprezentanţii celor de la Adidas şi am ajuns la un acord pentru prelungirea înţelegerii. Este cel mai important producător de echipament sportiv din lume şi este cel mai vechi partener al FRF", a spus Răzvan Burleanu.


În urmă cu două săptămâni, ProSport scria despre intenţia celor de la Adidas de a renunţa la colaborarea cu Federaţia la finalul anului, atunci când expiră contractul semnat de cele două părţi în 2009. Conform surselor de la "Casa Fotbalului" producătorul german de echipament ar fi dat semne clare că nu şi-ar mai dori prelungirea contractului şi, astfel, de lângă FRF ar fi dispărut cel mai longeviv sponsor din istorie. 

  • La Campionatul Mondial din 1970, conform mărturiilor lui Cornel Dinu, România a îmbrăcat pentru prima oară echipamentele făcute de Adidas
  • Răzvan Burleanu şi Gheorghe Chivorchian au participat săptămâna trecută la o întâlnire cu reprezentanţii producătorului german de echipament

Colaborarea dintre Adidas şi FRF urma să înceteze în luna decembrie a acestui an, conform surselor de la "Casa Fotbalului". Iar incidentul petrecut imediat după lansarea noului echipament  al tricolorilor nu făcea altceva decât să alimenteze această informaţie. Atunci, Victor Piţurcă s-a plâns public de modelul treningurilor de prezentare, iar această remarcă a selecţionerului nu a trecut neobservată în rândul reprezentanţilor Adidas din România: "Design-ul final a fost ales de oficialii Federaţiei, după ce anul trecut le-am expus o serie de variante pentru echipamentul de prezentare".

La mijlocul săptămânii trecute, Răzvan Burleanu şi Gheorghe Chivorchian s-au întâlnit cu oficialii Adidas şi, spun oamenii de la "Casa Fotbalului", au reuşit să salveze cel mai longeviv parteneriat al Federaţiei din istorie: "Ştiam şi noi că Adidas ar vrea să plece. Erau făcute toate demersurile în acest sens, dar i-am întors din drum". Cum contractul cu producătorul german de echipament este încă în derulare, o nouă înţelegere între cele două părţi nu a fost încheiată încă în mod oficial, însă există asigurări că această colaborare va continua şi din 2015. Contactaţi, reprezentanţii Adidas din România nu au dorit să comenteze informaţia, însă acest subiect se află pe lista federalilor pentru conferinţa de presă de luni, de la sediul FRF. 

Doar naţionala primeşte bani pentru echipament

În cazul în care înţelegerea verbală pe care Federaţia o are cu Adidas se va materializa, rămân de urmărit detaliile financiare ale contractului. Faţă de anul 2009, atunci când a fost semnat ultimul angajament cu Adidas, contextul economic este radical schimbat şi este greu de crezut că producătorul german va continua să plătească 300.000 de euro anual pentru a-i îmbrăca pe tricolori. Explică oamenii din piaţa de publicitate: "În prezent, echipa naţională este singura echipă românească plătită de sponsorul de echipament. Toate celalalte formaţii, inclusiv Steaua, primesc doar echipament de la sponsori. Iar ofertele existente pe piaţă în acest moment sunt de tipul celor pe care le au formaţiile de club". 

300.000 de euro este suma pe care o încasează anual Federaţia de la Adidas, în baza contractului semnat în 2009

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.