Efectele investiţiilor Ungariei în fotbalul românesc? Un jucător a refuzat să evolueze sub tricolor şi a ales naţionala maghiară: "A jucat pentru noi. E un jucător foarte bun"

1 mar 2019 7285 afişări Nationala
Efectele investiţiilor Ungariei în fotbalul românesc? Un jucător a refuzat să evolueze sub tricolor şi a ales naţionala maghiară: "A jucat pentru noi. E un jucător foarte bun"

Andrei Vochin, consilierul lui Răzvan Burleanu, a dezvăluit cazul unui fotbalist român, care şi-a exprimat dorinţa de a juca pentru naţionalele Ungariei de fotbal. Angajatul FRF a expus, pe larg, alegerile pe care le fac anumiţi tineri fotbalişti. 

În noiembrie 2018, Guvernul de la Budapesta a anunţat oficial că ajută cu peste şase milioane de euro echipele Sepsi OSK şi Csikszereda Miercurea Ciuc. Fiecare formaţie primeşte de la maghiari câte un miliard de forinţi, ceea ce reprezintă 3.2 milioane de euro.

Andrei Vochin a fost întrebat dacă există cazuri de fotbalişti români care evoluează în Ţinutul Secuiesc şi, mai apoi, aleg să evolueze pentru reprezentativele Ungariei: ”Eu ce ştiu, există un caz, cu Tamas Nandor, de la naţionala U19, un jucător foarte bun, care a optat pentru... Deşi a jucat pentru naţionala României, are voie să facă lucrul ăsta, nu ştiu cu cetăţenia cum stau lucrurile, dacă din punct de vedere al FIFA are voie să joace. Deocamdată, cred că n-are voie să joace la naţionala maghiară. Dar el şi-a exprimat dorinţa să joace de aici încolo la naţionala maghiară, a declarat Vochin pentru Telekom Sport. 

În schimb, există şi fotbalişti români care evoluează în Ungaria şi care joacă pentru naţionalele României: "Dar sunt şi cazuri care joacă la Academia Puskas şi sunt în continuare la naţionala României. Şi nu sunt... cum e Rus, care e român-român, e maghiar... Vito, de exemplu, de la naţionala de 2002 (n.r. a României). (despre Tamas Nandor) A jucat la Miercurea Ciuc sau la Sepsi, nu ştiu exact... A jucat la naţionalele mici, e un marcator, este un jucător foarte bun, e extremă stângă, acum joacă în liga a doua din Ungaria. E luat de Academia Puskas şi împrumutat în liga a doua sau la echipa lor secundă care joacă în liga a doua, dar deocamdată nu poate juca în naţionala maghiară”, a adăugat consilierul preşedintelui FRF. 

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.