Edi Iordănescu e noul selecționer al echipei naționale a României! Declarații din conferința de presă: „Vreau să vorbesc cu Mirel Rădoi” | VIDEO

Edi Iordănescu e noul selecționer al echipei naționale a României! Declarații din conferința de presă: „Vreau să vorbesc cu Mirel Rădoi” | VIDEO
  • Publicat:
  • Actualizat:

Edi Iordănescu (43 de ani) a fost numit selecționerul echipei naționale a României, după ce Federația Română de Fotbal a încercat aproape 3 luni să găsească un antrenor pentru prima reprezentativă. Fiul lui Anghel Iordănescu a fost prezentat într-o conferință de presă alături de Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță.

UPDATE 17:45: Edi Iordănescu, despre revanșa în fața tatălui său: „Am de plătit o poliță tatălui meu. Mi-am adus aminte de un moment din 94, din America. Am fost prezent și m-a ținut vreo 45-50 de minute în fața hotelului în care echipa națională era cazată. La momentul respectiv am luat-o personal, dar eu îl aștept cu drag la echipa națională. Toți antrenorii care pot ajuta sunt bine veniți, dar să se încadreze în program”.

UPDATE 17:30: Edi Iordănescu, despre viitoarele convocări: „Îmi doresc să merg la cluburi și să discut cu jucătorii, la fel îmi doresc să merg și în străinătate. Am deschidere totală. Cred că este important să lucrărm mai mult în echipă. O să încerc să am mai mult dialog și să ne unim pentru dezvoltarea fotbalului românesc.

Nu voi bate la uși închise. Cu siguranță că sunt anumiți jucători pe careîi doream în continuare. Dacă există posibilitatea să readuc un jucător care să fie util pentru echipa națională, atunci o voi face. Îmi doresc ca jucaătorii să vină cu energie, cu disponibilitatea de a se lupta pentru fiecare minut de joc.

Îmi doresc să vorbesc cu Mirel Rădoi. Să nu credeți că o să încerc să schimb doar de dragul de a schimba. O să fac o analiză și o să trag concluziile. Ce o să fie bun o să menținem, ce putem să dezvoltăm, o să dezvoltăm, și o să implementăm tot ce aduce un plus echipei. Îmi doresc pentru Mirel să își găsească cât mai repede de muncă pentru că este un antrenor care are multe de arătat”.

UPDATE 17:20: Edi Iordănescu, despre clauza de reziliere: „Există o clauză, dar e confidențială și îmi e greu să o pronunț acum. Obiectivul este calificarea al EURO 2024, cu un obiectiv intermediar Liga Națiunilor. Aici e vorba de un loc anume, dar ținta este locul 1. Eu am avut timpul să îmi fac o primă impresie despre adversar și am văzut deja un număr de meciuri și țintim pentru primul loc, asta e mentalitatea corectă. Cred că o să fie o grupă echilibrată”.

UPDATE 17:15: Edi Iordănescu, despre discuțiile cu FRF: „Mirel Rădoi și Cosmin Contra au lăsat lucruri bune și foarte bune. Munca lor a fost una bună, au muncit foarte mult ca să construiască un mediu bun pentru performanță. Mă încearcă un sentiment de mândrie, bucurie și entuziasm. Atunci câdn reprezinți România înseamnă o responsabilitate mare. Vin cu încredere. Am încredere că împreună putem construi o echipă care să ne facă mândri din nou, o echipă care să strălucească.

Când a venit prima discuție cu FRF am pus totul în plan secund. Pentru mine echipa națională înseamnă enorm de mult, continui o muncă începută cu foarte mulți ani în urmă. Focusul meu total a fost pentru discuțiile cu domnul președinte al FRF. Mă simt norocos și onorat. Cred în destin, dar și în Dumnezeu și muncă. Sunt mândru de realizările tatălui meu și le-am văzut ca o provocare pentru mine. Când am plecat pe acest drum mi-am asumat toate acestea.Pun foarte mult preț de detalii, mă interesa să văd drumul pe care plecăm împreună. Am ajuns la un punct final care mă bucură. Am ajuns să fiu selecționerul echipei naționale a României.

Am spus că orice antrenor și-ar dori să fie prima variantă, așa am fost la toate cluburile la care am lucrat. Am demonstrat faptul că atunci când e vorba de echipa națională am capacitatea să pun în plan secund orice fel de orgoliu. Latura financiară aproape nu a contact și focusul meu a fost pentru discuțiile cu domnul președinte și domnul Stoichiță. Am capacitatea să îmi înțeleg statutul și consider că sunt antrenori români care au foarte mulți ani înaintea mea de antrenorat și au performanțe. Eu mă simt extrem de pregătit.

Este în lucru staff-ul. Sunt lucruri pe care trebuie să le pun la punct. Este posibil ca o parte din staff-ul lui Mirel să continue, dar o să vedeți și fețe noi. Mi-aș dori un staff competent care să mă ajute să îmi îndeplinesc obiectivele.Îmi doresc să construim o identitate de joc, să fie echilibrată în joc. Am un avantaj că mă cunosc cu majoritatea jucătorilor care au format un nucleu al echipei naționale. Rezultatul va prima întotdeauna. Nu știu dacă vă dezamăgesc, dar vom putea construi un joc care să placă dacă avem rezultatele”.

UPDATE 17:10: Edi Iordănescu, prima reacție ca selecționer: „Am fost susținut de americani. E bine că ați deschis acest subiect pentru a-l închide. De când sunt activ în fotbal și cred că e vorba de 12 ani am fost activ, am avut proiecte, iar în acești 12 ani puterea politică s-a schimbat de multe ori. Nu cred că cineva a făcut o pasiune pentru mine.

Îmi aduce un afront important în ceea ce înseamnă munca mea, sacrificiile făcute și ceea ce am demonstrat. Cred că cine susține acest lucru este rău intenționat. În fotbal nu poți să păcălești. Dacă sunteți atenți și analizați contractele mele o să vedeți că mi-am depășit obiectivele.

O să îmi doresc să vorbesc cu Ianis Hagi în cel mai scurt timp. Este o pierdere pentru că este un jucător important care trecea printr-o perioadă foarte bună și cu sigurnață o să ne afecteze. Trebuie să fim alături de el și să îl încurajăm. Din păcate sunt și astfel de momente în fotbal pe care nu le poți evita. În cazul lui este vorba de foarte mult ghinion”.

UPDATE 17:03: Răzvan Burleanu, despre numirea lui Edi Iordănescu: „Ne-am dorit să numim selecționerul mult mai repede, dar ați aflat toate detaliile, chiar dacă ne doream un cadru mai discret. Am arătat respect fiecărui posibil selecționer. Edi Iordănescu are misiunea de a duce naționala în elita fotbalului european. Determinare, dorința de a reuși și disponibilitatea.

Experiența de antrenor pe care a acumulat-o, spritul său analitic, cunoașterea fotb românesc, a lucrat cu aproape fiecare jucător de la echipa națională la CFR și FCSB. Suntem siguri că va construi o națională de succes, de care să fim mândri. Contractul se întinde pentru următoarele două campanii de calificare. Se va prelungi automat pentru EURO 2024. Obiectivul principal este calificarea la EURO 2024, dar și unul intermediar, câștigarea grupei din Liga Națiunilor, ca să ajungem între primele 16 echipe la nivel european”.

Ce condiții a pus Edi Iordănescu ca să semneze cu FRF

Edi Iordănescu le-a pus oficialilor FRF două condiții importante ca să preia banca tehnică a echipei naționale a României. ProSport a anunțat că antrenorul a cerut ca Răzvan Burleanu, președintele FRF, să îi ofere autoritate tehnică totală, dar și să fie lăsat să își aleagă staff-ul după placul său.

Ce staff și-a ales Edi Iordănescu

Conform informațiilor noastre, Edi Iordănescu a ales și staff-ul pe care îl va avea la echipa națională a României. Acesta îi va avea ca antrenori secunzi pe Florin Constantinovici și Alexandru Radu, iar preparator fizic va fi tot Horia Baciu. Cel care se va ocupa de portarii echipei naționale va fi Leontin Toader.

Andrei Preotu / Autor
Aventura lui Andrei Preotu a început încă din 1996, atunci când a fost invitatul lui Ovidiu Ioanițoaia la „Procesul Europenelor”. În 2006 a ajuns la Fanatik, primul loc de muncă. Apoi, a semnat cu NewsIn. După aventura de la OnlineSport, a urmat o perioadă de aproape zece ani în care ... citește mai mult
Cornel Popescu a debutat în jurnalism la începutul anilor 2000, iar de atunci a lucrat pentru numeroase publicații de sport. Acesta este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Spiru Haret. Din decembrie 2009, Cornel Popescu ocupă postul de redactor la ProSport citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
O prezentatoare din România a început să plângă în direct, în această dimineață. Femeia primise o veste groaznică și nu s-a putut abține
O prezentatoare din România a început să plângă în direct, în această dimineață. Femeia primise o veste groaznică și nu…
Fanii Vacanta Mare sunt distrusi! Costel a murit… ce declaratii tulburatoare au fost spuse
Fanii Vacanta Mare sunt distrusi! Costel a murit… ce declaratii tulburatoare au fost spuse
Ronaldo a ales cel mai bun prim 11 din istorie! Messi și CR7 nu au avut loc în aceeași echipă ultraofensivă
Ronaldo a ales cel mai bun prim 11 din istorie! Messi și CR7 nu au avut loc în aceeași echipă…
Urlete de durere la căpătâiul lui Marius, tânărul mort în explozia de la Călimănești. Ți se rupe sufletul!
Urlete de durere la căpătâiul lui Marius, tânărul mort în explozia de la Călimănești. Ți se rupe sufletul!
Diego Simeone, reacție exuberantă la conferința de presă, după ce Atletico a distrus-o pe Real
Diego Simeone, reacție exuberantă la conferința de presă, după ce Atletico a distrus-o pe Real
Carmen Hara, noi previziuni sumbre despre viitorul României! Toamna anului 2023 aduce dezastrul!
Carmen Hara, noi previziuni sumbre despre viitorul României! Toamna anului 2023 aduce dezastrul!
BANCUL ZILEI. Două tipe foarte frumoase discută în club: Dragă de când s-a cuplat cu mine, Ionel nu mai bea...
BANCUL ZILEI. Două tipe foarte frumoase discută în club: Dragă de când s-a cuplat cu mine, Ionel nu mai bea...
Andre Bîrleanu şi-ar fi bătut şi violat iubita de 22 de ani. Alte două foste prietene fotomodel ar fi avut parte de acelaşi
Andre Bîrleanu şi-ar fi bătut şi violat iubita de 22 de ani. Alte două foste prietene fotomodel ar fi avut…
Ce au VĂZUT când au DESCHIS mormântul celui mai PUTERNIC ÎMPĂRAT al Chinei?
Ce au VĂZUT când au DESCHIS mormântul celui mai PUTERNIC ÎMPĂRAT al Chinei?
Maria, fosta soţie a lui Stelian Carabaş, se iubeşte cu un alt fost fotbalist. Femeia întoarce toate privirile
Maria, fosta soţie a lui Stelian Carabaş, se iubeşte cu un alt fost fotbalist. Femeia întoarce toate privirile
Job-ul din România plătit cu 5.000 de lei/lună, pentru care ai nevoie 'decât' de 8 clase
Job-ul din România plătit cu 5.000 de lei/lună, pentru care ai nevoie 'decât' de 8 clase
DANA NĂLBARU S-A DESPĂRȚIT! Este anunțul dimineții în România
DANA NĂLBARU S-A DESPĂRȚIT! Este anunțul dimineții în România
Boala secretă de care suferă Putin. Mișcarea piciorului l-a dat de gol
Boala secretă de care suferă Putin. Mișcarea piciorului l-a dat de gol
VIDEO - Plaja înlocuiește sala de fitness. În doar 15 minute de jogging la malul mării, vei arde 150 de calorii
VIDEO - Plaja înlocuiește sala de fitness. În doar 15 minute de jogging la malul mării, vei arde 150 de…
Poze interzise cu Simona Trașcă! Cum s-a fotografiat blondina
Poze interzise cu Simona Trașcă! Cum s-a fotografiat blondina
Cum face amor, la 85 de ani, Jane Fonda: 'Îmi pun picioarele după...'
Cum face amor, la 85 de ani, Jane Fonda: 'Îmi pun picioarele după...'
„Am spart toate sistemele Sony”. Hackerii amenință compania japoneză
„Am spart toate sistemele Sony”. Hackerii amenință compania japoneză
Un cuvânt îi scoate lui Gigi Becali un milion de euro din buzunar. Unde duc neatenția și neștiința
Un cuvânt îi scoate lui Gigi Becali un milion de euro din buzunar. Unde duc neatenția și neștiința
Războiul din Ucraina, ziua 582. Rusia atacă din nou cu drone / Putin s-a văzut cu Kadîrov / NATO monitorizează Rusia din Lituania / Stoltenberg este la Kiev şi s-a referit la atacurile de la graniţa cu România
Războiul din Ucraina, ziua 582. Rusia atacă din nou cu drone / Putin s-a văzut cu Kadîrov / NATO monitorizează…
Dusterul pe care românii nu l-au putut cumpăra se vinde pe AUTOVIT. Cât costă cea mai luxoasă versiune a SUV-ului
Dusterul pe care românii nu l-au putut cumpăra se vinde pe AUTOVIT. Cât costă cea mai luxoasă versiune a SUV-ului
Ultimul mesaj al Laurei Roșca (DJ Lalla), înainte să fie găsită fără suflare pe o plajă din Mamaia. Ce se întâmpla cu tânăra
Ultimul mesaj al Laurei Roșca (DJ Lalla), înainte să fie găsită fără suflare pe o plajă din Mamaia. Ce se…