Dilemele lui Piţurcă: Stanciu "cu fluctuaţii", Latovlevici - "nu mai risc", Iancu "are o problemă". De ce nu are loc Sânmărtean de Tănase la lot

28 mar 2014 4537 afişări Nationala
Dilemele lui Piţurcă: Stanciu "cu fluctuaţii", Latovlevici - "nu mai risc", Iancu "are o problemă". De ce nu are loc Sânmărtean de Tănase la lot

Imediat după aflarea adversarilor din preliminariile CE 2016, Piţurcă a declarat că are nevoie de încă cinci, şase jucători pentru a se bate pentru calificare. Selecţionerul a analizat situaţia oamenilor săriţi "din schemă" sistematic atunci când vine vorba de convocări sau a jucătorilor care ar putea reprezenta soluţii de viitor.

Dilemele lui Piţurcă. Ce spune despre Nicuşor Stanciu, Gabi Iancu, Dorin Rotariu, Latovlevici şi Keşeru

"Stanciu a avut o problemă. Dacă va fi foarte serios, dacă va juca şi la Steaua, atunci selecţionerul îl va chema. Până acum, Stanciu nu m-a convins, are fluctuaţii de formă. Eu l-am chemat pe Stanciu la o vârstă fragedă, l-am dus cu lotul B în Spania, i-am văzut potenţialul. El trebuie să urce treptat, ca să vină la naţională.

Iancu a avut evoluţii mai bune decât Stanciu atunci când a jucat. Dacă nu mai joacă, atunci înseamnă că are o problemă.

Rotariu mai are nevoie de un an de zile. E jucător de execuţie. Rotariu e mai puternic decât Stanciu şi e încă un puşti.

Keşeru nu a intrat titular, îmi mai trebuie timp să mă edific. Este jucător de execuţie şi el, nu aleargă foarte mult. Nu e un lucru bun că Keşeru nu joacă
", a declarat Victor Piţurcă la Digi Sport.

"Nu vreau să mai risc cu Lato. Va reveni când îşi recâştigă dreptul"

"Aş fi mândru ca Latovlevici să fie titularul postului de fundaş stânga. Ştiu foarte bine ceea ce poate el. Din păcate Lato, când a venit la echipa naţională, nu a avut evoluţii care să mă convingă. Şi nu vreau să mai risc, am chemat un alt jucător în locul lui, iar el acum trebuie să-şi recâştige dreptul de a fi convocat din nou la naţională", mai spune Piţurcă.

Selecţionerul crede că Sânmărtean nu este jucat la Steaua pe postul pe care dă randamentul maxim. Piţurcă spune totuşi că îl va chema pe fostul jucător al Vasluiului în momentul în care va fi peste Tănase ca randament

"Sânmărtean a avut o formă fantastică într-o anumită perioadă, la Vaslui. Era formidabil. Dar postul lui Sânmărtean este de mijlocaş central? La Săgeata - Steaua, mie mi se părea că Năvodariul este Steaua. Eu vorbesc de jucători, restul este problema lui Reghecampf. Sânmărtean a dat cel mai bun randament ca mijlocaş de bandă stângă. Dar, dacă îl aduci pe Sânmărtean la naţională, trebuie să se bată cu Tănase. Dacă Sânmărtean va juca la Steaua mijlocaş de bandă stângă şi joacă mai bine decât Tănase, atunci vine Sânmărtean la naţională. Imediat vine. Dar e foarte greu să joace Sânmărtean în locul lui Tănase. Lăsaţi-mă cu campionatul, naţionala e alt nivel. Tănase a jucat formidabil, chiar dacă nu a avut mari realizări", a mai declarat selecţionerul

Uimit de debutul stelistului Vâlceanu: "Sunt cu ochii pe el"

"Maxim dă randament tot ca mijlocaş de bandă stânga. Mi-aş dori ca până la meciul următor să mai apară cinci, şase jucători. Robert Vâlceanu a jucat la Steaua câteva minute. Cât a jucat Vâlceanu, a jucat mai bine decât alţii în trei meciuri. A făcut două faze, dar a jucat mai bine. E extrem de important ce am văzut la acest băiat, sunt cu ochii pe el. Să îl văd la Steaua două, trei meciuri şi va fi bine. Nimeni nu a promovat mai mulţi tineri decât mine la naţională. Vâlceanu ar putea juca la U19, eu cred că ar face faţă fără probleme.

Gardoş are noroc de fizicul lui impunător. Dar să nu credeţi că Gardoş nu are minusuri. Să nu credeţi că cei care vin să îl vadă, nu văd şi minusurile.

Problema lui Chiricheş este rezolvată complet. Nu e ceva grav. Eu ştiu ce a avut, dar clubul lui nu a dorit să se vorbească. Eu nu cred că Tottenham l-a pus pe lista de transferuri"
, a încheiat Piţurcă

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.