Decizie radicală la FRF! OFICIAL | Staff-ul medical al naţionalei, demis cu o lună înainte de EURO. EXCLUSIV | Motivul real care a dus la "ruptură"

11 mai 2016 20831 afişări Nationala
Decizie radicală la FRF! OFICIAL | Staff-ul medical al naţionalei, demis cu o lună înainte de EURO. EXCLUSIV | Motivul real care a dus la "ruptură"

UPDATE FRF a confirmat oficial despărţirea de staff-ul medical al naţionalei condus de Pompiliu Popescu.

Comunicatul oficial al FRF:

După o colaborare de mai bine de 25 de ani, Federaţia Română de Fotbal anunţă despărţirea de Pompiliu Popescu. În vârstă de 65 de ani, medicul a ajuns la vârsta pensionării, motiv pentru care contractul său cu FRF a ajuns la final. Neputându-se ajunge la un acord pentru un nou angajament, Federaţia Română de Fotbal îi mulţumeşte doctorului Pompiliu Popescu pentru întreaga sa activitate la echipa naţională şi îi urează succes în proiectele pe care le va întreprinde.

Prin plecarea medicului Popescu, Federaţia Română de Fotbal se va despărţi şi de staff-ul acestuia format din:

- Roger Popovici – maseur
- Ghiţă Păcurariu – maseur
- Victor Hexan – maseur
- Ovidiu Blendea – maseur
- Bogdan Ionescu – maseur

Precizăm că încheierea colaborărilor s-a făcut prin achitarea tuturor obligaţiilor financiare, inclusiv a bonusurilor de calificare la Euro 2016.

Preşedintele Comisiei Medicale a FRF, Ion Codorean, a evaluat situaţia încă de la începutul anului, iar Federaţia Română de Fotbal are în acest moment mai multe soluţii şi va anunţa la începutul săptămânii viitoare componenţa noului staff medical de la echipa naţională. FRF doreşte optimizarea standardelor în toate zonele de activitate, cu atât mai mult în zona medicală, fundamentală pentru înalta performanţă, astfel că vor fi alese cele mai bune opţiuni.


UPDATE Potrivit ultimelor informaţii, neînţelegerile au pornit în momentul în care Pompiliu Popescu s-a aşezat la masa negocierilor pentru modificarea contractului său de muncă. Cum medicul echipei naţionale a împlinit 65 de ani în 2016 şi a ajuns la vârsta de pensionare, FRF i-a oferit un contract modificat potrivit legilor în vigoare, însă Popescu a refuzat noile condiţii. Potrivit surselor ProSport, contractul pe care l-a avut medicul până acum era unul pe o perioadă nedeterminată care ar fi făcut imposibilă concedierea lui chiar şi în situaţia în care şefii FRF ar fi fost nemulţumiţi de munca depusă.


Federaţia Română de Fotbal a decis să întrerupă contractele întregului staff medical cu doar o lună înaintea debutului Campionatului European din Franţa. Sursele ProSport notează că "ruptura" dintre staff-ul medical şi conducerea FRF s-a produs din pricina unor neînţelegeri financiare. Surse autorizate notează staff-ul medical şi-a încasat în totalitate, conform contractelor, primele pentru calificarea la Campionatul European din Franţa, însă discuţiile în contradictoriu au apărut în momentul în care federalii au considerat aberante pretenţiile financiare ulterioare ale staff-ului medical.

Nu e vorba despre banii pentru calificare, sumele au fost plătite conform înţelegerilor iniţiale. Problemele vin de la faptul că la FRF sunt considerate exagerate pretenţiile în ceea ce priveşte plata de acum încolo în comparaţie cu ceea ce staff-ul medical oferă. E nevoie de o schimbare, suntem în urmă cu 20 de ani la capitolul ăsta, trebuia făcută o schimbare acum mulţi ani”, au spus pentru ProSport surse din Federaţie.

Medicul Pompiliu Popescu era şeful staff-ului medical al naţionalei de mai bine de 25 de ani.

Componenţa staff-ului medical: Pompiliu Popescu (medic), Marian Lupu (preparator fizic), Robert Popovici, Ghiţă Păcurariu, Victor Hexan, Ovidiu Blendea (masori)

Vom reveni cu amănunte!

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.