Decarul de care Cosmin Contra a uitat e între primii 5 din campionat. ”Toţi sunt la degetul lui mic”. A prins o singură selecţie după plecarea din Liga 1

19 mar 2019 6973 afişări Nationala
Decarul de care Cosmin Contra a uitat e între primii 5 din campionat. ”Toţi sunt la degetul lui mic”. A prins o singură selecţie după plecarea din Liga 1

Constantin Budescu (30 de ani) nu a fost selecţionat la echipa naţională, iar antrenorul său de la Al-Shabab, Marius Şumudică, nu înţelege cum s-a întâmplat acest lucru. Tehnicianul e de părere că mijlocaşul ar fi putut ajuta România la debutul în preliminariile Campionatului European din 2020, pentru că este cel mai bun decar al fotbalului nostru la ora actuală.

Budescu a demostrat în Arabia Saudită de ce este în stare, iar evoluţiile din teren l-au plasat rapid în rândul celor mai buni fotbalişti ai campionatului, spune Şumudică. Dacă ar fi  fost selecţionat de Cosmin Contra, fostul mijlocaş al FCSB-ului ar fi făcut diferenţa cu Suedia şi Insulele Feroe.“Budescu este în acest moment pe locul 5 în topul celor mai buni jucători din Arabia Saudită, unde sunt jucatori pe care s-au dat zeci de milioane de euro. Asta în condiţiile în care a lipsit vreo 6-7 meciuri din cele 24. Cu siguranţă era în primii 3. Budescu îţi poate schimba soarta unui meci într-un minut, nu poţi să-l compari cu nimeni, cu tot respectul pentru cei care sunt la echipa naţională. În momentul în care îşi doreşte şi vrea să joace la un nivel, se simte bine şi în largul lui.

Este un tip ciudat, trebuie să ştii să te comporţi cu el. În momentul în care îl faci pe Budescu să se simtă important şi să fie numărul 1, îţi decide jocul. Pentru mine este un adevărat număr 10, nu poţi să-l compari cu nimeni. Poate să se supere oricine din fotbalul românesc pe mine, toţi sunt la degetul mic al lui Budescu. Mă refer la decari“, a declarat Marius Şumudică, după revenirea în ţară.

Din momentul transferului în Arabia Saudită, iulie 2018, Budescu a fost uitat de Cosmin Contra. L-a selecţionat o singură dată, în septembrie, pentru un meci cu Muntenegru din Liga Naţiunilor. A fost introdus în ultimele 22 de minute.

Cifrele lui Budescu la Al-Shabab:

  • meciuri: 19
  • goluri: 8
  • pase de gol: 5

7 meciuri a absentat Constantin Budescu din echipa pregătită de Marius Şumudică. 3 dintre ele au fost pricinuite de o accidentare. 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.