De câtă susţinere se mai bucură Daum din partea FRF? Burleanu: "Rezultatele... Cred că nimeni nu este mulţumit! Voi solicita un raport staffului tehnic!"

14 iun 2017 2499 afişări Comentează şi tu Nationala
De câtă susţinere se mai bucură Daum din partea FRF? Burleanu: "Rezultatele... Cred că nimeni nu este mulţumit! Voi solicita un raport staffului tehnic!"

Naţionala României a învins reprezentativa statului Chile, scor 3-2, într-o partidă amicală disputată la Cluj, iar Răzvan Burleanu a lăsat de înţeles că o eventuală despărţire de selecţionerul Christoph Daum este posibilă.

Burleanu a precizat că rezultate slabe din actuala campanie de calificare pentru Campionatul Mondial vor fi analizate şi se va lua o decizie în consecinţă. De asemenea, preşedintele FRF a mai precizat şi că tehnicianul german are trecut în contract calificarea naţionalei la turneul final din Rusia de anul viitor.

"E un meci amical, dar e un rezultat pe baza căruia poţi să construieşti. Şanse de calificare nu mai sunt, nu are rost să ne amăgim, putem spera, dar trebuie să fim cu picioarele pe pământ, ai doar şase puncte în momentul de faţă. Doar un rezultat pozitiv în Polonia ne-ar fi putut ţine în continuare. În momentul de faţă trebuie să ne gândim foarte bine, să avem o analiză, să vedem care sunt cauzele, de ce nu am făcut mai mult şi, în acelaşi timp, să vedem unde trebuie să intervenim.

Nu am discutat nici de demisie, nici de reziliere, ar fi fost total neprofesionist să ai o asemenea discuţie cu staful tehnic între două meciuri, la un interval de trei zile. În mod cert voi solicita un raport stafului tehnic, care să fie discutat la nivel de Comisie Tehnică şi apoi prezentat în Comitetul Executiv. Rezultatele... Cred că niciunul dintre noi nu este mulţumit de rezultate. Este o dezamăgire că nu am reuşit să ne depăşim limitele. Ceea ce îmi pare nespus de rău este că nu reuşim să avem rezultate mai rapid, mă refer la rezultate la care se lucrează, totuşi.


Am vorbit de o perspectivă pe termen lung la echipa naţională, pentru că nimic nu te recomandă să obţii rezultate de pe o zi pe alta, nu poţi să dai naştere unor jucători, nu poţi să faci absolut nimic pe termen scurt. Am discutat şi de proiectul Euro-2020. Dar în acelaşi timp, atât eu, cât şi domnul Christoph Daum am vorbit de acest obiectiv, calificarea la Campionatul Mondial. Contractul lui Daum avea acest obiectiv, calificarea la Campionatul Mondal. Voi solicita un raport de analiză din partea stafului tehnic, care va fi discutat la nivel de Comisie Tehnică, iar analiza Comisiei Tehnice va fi discutată în Comitetul Executiv al FRF, după care vom lua o decizie.

Vă invit să aşteptăm acest parcurs, după o să putem să avem un punct oficial din partea federaţiei şi să clarificăm lucrurile. În cel mai scurt posibil vor veni aceste analize. Nu regret numirea pe care am făcut-o în ceea ce-l priveşte pe Christoph Daum. În acelaşi timp un antrenor este ţinut de rezultate, iar rezultatele nu ne avantajează. Cu toţii, nu avem răbdare să construim. Cred că domnul Christoph Daum are foarte multe plusuri. Sunt mulţi jucători tineri care au apărut faţă de Euro-2016"
, a declarat Răzvan Burleanu la finalul partidei cu Chile.

Preşedintele FRF a afirmat că a avut o discuţie cu Christoph Daum legată de comportamentul selecţionerului la conferinţa de presă premergătoare amicalului cu Chile. Atunci, deranjat de întrebările jurnaliştilor care îl întrebau dacă are de gând să demisioneze după înfrângerea cu Polonia, Daum a avut o reacţie nervoasă şi a părăsit sala de conferinţe.

"Am discutat cu el despre această reacţie. Câteodată, simt o acumulare de răutate din exterior, ca şi când nu s-ar vrea binele naţionalei. Toţi ar trebui să ne asumăm o perspectivă de a construi, pentru că toţi ne dorim binele echipei naţionale. Cui foloseşte, dacă intrăm într-o zonă din aceasta de a dărâma sau chiar de a umili? E foarte greu să fii în pielea jucătorilor cu această presiune, noi încercăm să luăm această presiune de pe umerii lor. În această seară (n.red. marţi seară) au evoluat jucători foarte tineri şi dacă am pune o presiune în plus credeţi că putem obţine foarte mult", a mai declarat Burleanu.

Echipa naţională de fotbal a României a câştigat, marţi, scor 3-2, meciul amical jucat cu prima reprezentativă a statului Chile, la Cluj-Napoca, pe Cluj Arena.

Au marcat: B. Stancu 31', N. Stanciu 60', Băluţă 83' / Vargas 8', Valencia 18'.

  • 0-1: Alexis Sanchez îi strecoară mingea printre picioare lui Marin, balonul ajunge la marginea careului, acolo de unde Vargas şutează violent la colţul lung, iar Pantilimon se recunoaşte învins.
  • 0-2: marcatorul primului gol a primit mingea în mijlocul careului tot din bandă, Valencia a învăluit, mingea a ajuns la acesta, iar Pantilimon a fost învins pentru a doua oară, printre picioare.
  • 2-1: Bogdan Stancu înscrie dintr-o lovitură liberă executată de la marginea careului de 16 metri.
  • 2-2: Stanciu primeşte mingea la marginea careului şi trage plasat la colţul lung, mingea loveşte bara şi se duce în poartă.
  • 3-2: Stanciu trage de la distanţă, portarul chilian respinge în faţă, iar Băluţă, pe fază, înscrie simplu, cu latul, de la 10 metri.
Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.