Cum trebuie abordat din punct de vedere mental un meci cu un adversar teoretic ușor de învins. 7 specialiști răspund pentru ProSport. „Dacă gândesc că vor juca fotbal cu niște pescari, atunci totul va fi perceput ca ușor. Submotivarea reduce implicarea”

Redactor:
Andru Nenciu
Redactor:
Marius Hutu
 • Publicat:
 • Actualizat:
Cum trebuie abordat din punct de vedere mental un meci cu un adversar teoretic ușor de învins. 7 specialiști răspund pentru ProSport.

de Andru Nenciu, Valentin Vrabie, Marius Huțu și Alexandru Enciu

Naționala de fotbal a României va întâlni în această seară, în deplasare, de la ora 19:00 (live pe TVR și liveblog pe www.prosport.ro) reprezentativa Insulelor Feroe, într-un meci crucial pentru calificarea la Campionatul European din Franța. Tricolorii vor fi siguri de accederea la turneul final din 2016 în cazul unei victorii cu urmașii lui Knudsen, azi, în ultima partidă jucată în Grupa F a preliminariilor. Elevii lui Anghel Iordănescu se pot califica la Euro și fără să învingă în Feroe, cu condiția ca nici Ungaria să nu câștige cu Grecia. Cotat drept un adversar inferior echipei lui Lucian Sânmărtean, Feroe nu trebuie desconsiderată, mai ales în contextul în care reprezentativa României nu și-a ridicat nivelul de energie nici după confruntarea cu Finlanda (1-1).

 • ProSport a stat de vorbă sâmbătă seara cu șase oameni provenind din sectoare diferite ale sportului, șase specialiști care au răspuns întrebării „Cum trebuie abordat din punct de vedere mental un meci cu un adversar teoretic ușor de învins?”. Pentru a vă confrunta cu o întreagă paletă de interpretări, citiți ce au răspuns Flavia Hossu, Emeric Ienei, Gheorghe Tadici, Adrian Cruciat, Virgil Căruțașu, Dan Serafim și George Vescan. Opiniile lor devin o lecție nu numai pentru componenții naționalei de fotbal, ci pot reprezenta drept punct de pornire în pregătirea unui moment important al carierei pentru sportivi de toate vârstele. Amatori și profesioniști.

FLAVIA HOSSU (psiholog sportiv): „Le-aș propune să-și amintească un meci în care ei consideră că au jucat cel mai bine și au dat 100% din ei. Acum este momentul să facă din nou același lucru și să se concentreze pe punctele lor forte

Se spune că atitudinea reprezintă mereu unul dintre punctele forte ale campionilor. Ei dețin capacitatea de a nu trata cu superficialitate disputele ce par a le avea la degetul mic și posedă mereu sclipirile care pot face diferența. România are în componență cel puțin trei fotbaliști care pot aduce varietate împotriva unei reprezentative mult mai slab cotată. Flavia Hossu a lucrat și lucrează cu mai multe echipe din fotbal și din sportul românesc. Psiholog sportiv, Hossu scoate în evidență o serie de cauze care conduc la un eșec nescontat pe care îl poate suferi echipa sau sportivul mai valoros. „În primul rând sportivii trebuie să conștientizeze importanța fiecărui meci, a fiecărei echipe și sub nicio formă să nu își subestimeze adversarul. Nu de puține ori se întâmpla ca o echipă mai bine clasată să piardă în fața uneia mai slabe”, își începe expunerea Flavia Hossu.

De ce se întâmpla acest lucru?

 • 1. Din prea multă încredere
 • 2. Din subestimarea adversarului
 • 3. Din cauza relaxării 
 • 4. Din lipsa de concentrare

Psihologul sportiv Flavia Hossu continuă: „Toate aceste variabile vor influența randamentul echipei, iar formația adversă fiind mai slab cotată nu se va simți sub presiune așa că jucătorii vor săi vor da 100% pe teren pentru că nu au nimic de pierdut. Soluția în acest caz, în primă fază, este conștientizarea importanței meciului prin comunicarea antrenorului cu sportivii amintindu-le ca în fiecare meci trebuie să dea tot ceea ce pot: să ofere 100% din ei pe teren, iar pentru a-și menține concentrarea e necesar să se focalizeze pe momentul prezent și pe ce au de făcut în fiecare moment, să nu rămână ancorați în trecut gândindu-se la greșeli. Dar nici să se proiecteze în viitor imaginându-și meciul câștigat sau alte lucruri”, e sfatul specialistei. În încheiere Hossu îi invită pe tricoloril la un exercițiu de imaginație: „Le-aș propune să-și amintească un meci în care ei consideră că au jucat cel mai bine și au dat 100% din ei. Acum este momentul să facă din nou același lucru și să se concentreze pe punctele lor forte„.

EMERIC IENEI: „Antrenorul trebuie să creeze un zid între presiunea venită din afară și vestiar, dar în același timp trebuie să creeze o ușoară presiune pe jucători. Ce le spueam eu jucătorilor în astfel de situații? >”

O voce autorizată pentru a-și exprima opinia la orice oră din zi și din noapte este Emeric Ienei. Fostul antrenor a trăit dublu intens meciurile cu miză. Și la echipa de club, și la prima reprezentativă. Respectat și adulat de cea mai mare parte a jucătorilor, orădeanul oferă sfaturi dintr-o perspectivă extrem de interesantă. „Glumind puțin, trebuie să se concentreze astfel încât să bată. Antrenorul trebuie să creeze o presiune internă, o presiune ușoară psihologică, astfel încât să-i țină în priză pe jucători. Să nu fie totuși o presiune prea mare, pentru că atunci există riscul să se creeze un blocaj. Antrenorul trebuie să creeze un zid între presiunea venită din afară și vestiar, dar în același timp trebuie să creeze o ușoară presiune pe jucători”, e de părere Nea Imi.

Iar o incursiune în trecut făcută de omul care a calificat naționala după 20 de ani la o ediție a CM e oricând binevenită. „Ce le spuneam eu jucătorilor în astfel de situații?

GHEORGHE TADICI: „În mod normal, logic trebuie să bați Insulele Feroe. Altfel, ar fi un eșec egal cu un cataclism pe linie sportivă”

Chiar dacă zi de zi mănâncă handbal pe pâine, Gheorghe Tadici, antrenor la HC Zalău și fost selecționer al României, și-a făcut timp și pentru a urmări evoluția reprezentativei de fotbal. Trecut prin multe de-a lungul carierei, tehnicianul susține că miza calificării la Euro 2016 poate rezolva toate problemele legate de partea mentală: „Trebuie să faci abstracție că o națională este din lumea întâi sau a doua, iar alta din lumea a doua sau a treia. Se joacă 11-11 la fotbal, 7-7 la handbal și fiecare echipă mai mică își dorește să facă performanță, să iasă în evidență. Dacă ești sportiv de performanță trebuie să te autodepășești, indiferent de adversarul pe care îl ai în față. Dar ca să te autodepășești, trebuie să ai în spate și o pregătire foarte bună. Referitor strict la Insulele Feroe – România, ce motivație mai mare să ai decât să mergi la un turneu final. Pentru unii jucători e ultima șansă, pentru alții e șansa afirmării, să intre în lumea bună și să-și crească valoarea de piață”.

Gheorghe Tadici nici nu-și imaginează că tricolorii nu vor învinge duminică în Insulele Feroe: „În mod normal, logic, trebuie să bați Insulele Feroe. Altfel, ar fi un eșec egal cu un cataclism pe linie sportivă. În orice caz, e greu să mai faci în ziua de azi o echipă națională, nu numai la fotbal ci în toate sporturile, în condițiile în care nu ai mai mult de 25-30 de jucători de valoare din care trebuie să alegi”. 

ADRIAN CRUCIAT: „Un jucător ofensiv cred că poate intra cu o tactică super-ofensivă, din start, pentru a încerca să intimideze adversarul mai slab, pentru a-i tăia încrederea. La polul opus, dacă jucătorul mai bun este mai degrabă defensiv, atunci probabil își va propune să joace extrem de prudent la început, peste limită”

ProSport a stat de vorbă și cu un specialist dintr-un sport individual, pentru a afla modul în care percepe o luptă cu o tensiune suplimentară. Actual antrenor al Irinei Begu, Adrian Cruciat oferă un exemplu care ne ajută să plasăm într-un context mai larg trăirile unui sportiv de dinaintea și din timpul unei încleștări cruciale. „În tenis, fiind un sport individual, consider că este important să aplici strategia clasică: îți construiești planul de joc pornind de la punctele slabe și de la punctele tale forte, precum și ale adversarului, fără a pune un șablon de adversar mai bun sau mai slab. Totuși, un jucător ofensiv cred că poate intra cu o tactică super-ofensivă, din start, pentru a încerca să intimideze adversarul mai slab, pentru a-i tăia încrederea. La polul opus, dacă jucătorul mai bun este mai degrabă defensiv, atunci probabil își va propune să joace extrem de prudent la început, peste limită, tocmai pentru a-și arătă și mai mult punctele forte, neriscând nimic și arătându-I că nu are nicio breșă”, explică timișoreanul, actual analist și comentator la Digisport.

„Jucătorul care pornește cu prima șansă trebuie să conștientizeze însă clar că trebuie să muncească pentru victorie, dar în egală măsură să aibă încrederea deplină că dacă se concentrează pe jocul său, dacă joacă la nivelul valorii sale, atunci rezultatul îl va avantaja în final. Trebuie să fie convins de asta. De aceea, obiectivul  principal este să se concentreze pe procesul care aduce rezultatul, nu pe rezultat”.

Artizan împreună cu colegul său, Apostu-Efremov, al parcursului excelent al Irinei Begu din acest an, Adi dezvoltă: „Întotdeauna, ideal este să te concentrezi pe jocul tău. Mental, apare riscul unei deconectări, dar nu cred că un jucător profesionist, care a ajuns la un anumit nivel, nu poate face o astfel de greșeală de amator, pentru că este o situație cu care s-a confruntat de nenumărate ori. Cel puțin într-un sport individual, antrenorul simte foarte repede dacă jucătorul este deconectat, poate introduce un nou antrenament în care să lucreze special tactica, dar este adevărat că și timpul dintre meciuri este mai mic și datele se schimbă. Antrenorul îi atrage atenția, trebuie să ajute sportivul să se concentreze mai bine. Antrenorul simte imediat dacă îți desconsideri adversarul, oricare ar fi motivele”.

VIRGIL CĂ‚RUȚAȘU: „Presiunea vine din țară, din partea întregii națiuni, pentru că toată România vrea performanță”

ProSport a stat de vorbă și cu un sportiv care provine din jocurile de echipă. Sau, mai exact, dintr-un sport în care fiecare mișcare și fiecare detaliu contează decisiv. Fost căpitan al naționalei de baschet, Virgil Căruțașu, actual manager al echipei Dinamo, înțelege exact în ce constă  un duel psihologic la un meci decisiv. Bucureșteanul consideră că în partida din Feroe tricolorii lui Iordănescu vor simți o presiune venită de la mii de kilometri. „Presiunea vine din țară, din partea întregii națiuni, pentru că toată România vrea performanță. Atât timp cât ești selecționat și joci pentru țara ta, o doză de presiune te motivează. Te motivează să dai tot ceea ce este mai bun în tine, indiferent că întâlnești un adversar cu o forță superioară sau un adversar pe care poți să-l distrugi din primele minute. Eu nu dau sfaturi, pentru că ei primesc oricum sfaturi de la toată lumea, dar din punct de vedere mental… sunt 100 % sigur că sunt concentrați. Uite, acum mă uit la un meci de rugby de la Cupa Mondială și sunt fascinat de ceea ce văd. Eu zic că suntem aproape calificați și vom învinge în Insulele Feroe cu 2-0”, anunță Căruțașu.
 

DAN SERAFIM: „La orice meci și orice sportiv trebuie să fie cultivat să aibă emoții și emoțiile trebuie sa fie pozitive”

Specialist în atletism, Dan Serafim e cunoscut drept părintele aruncătorilor din România. A fost antrenorul regretatei Lia Manoliu, campioană olimpică, și om care le-a călăuzit pașii în carieră multor atleți de top din țară. Fost coleg de bancă în facultate cu Szobi Cseh, Serafim e și un mare fan al echipei naționale de fotbal. Și el numără orele până la fluierul de start al meciului de diseară. Serafim privește înfruntarea psihologică dintre Feroe și România din alt unghi. Al emoțiilor. Emoțiilor pozitive. „Trebuie să faci abstracție că e un adversar mai slab… bine, nici nu prea mai este slab… Și trebuie să tratezi partida cu o seriozitate maximă. La niveleul acesta, cei care au psihicul mai tare, cei care sunt conectați mai bine la meci… Aceia vor avea prima șansă. Pregătirea psihologică e foarte importantă. Asta înseamnă să ai mentalitate de învingător, să crezi foarte mult în tine, în posibilitățile tale. Să te completezi cu coechipierii și să gândești pozitiv ca să poți să mergi pentru a duce lupta mult mai departe. La orice meci, orice sportiv trebuie să fie cultivat să aibă emoții și emoțiile trebuie sa fie pozitive. Nu te poți duce în foc fără să ai emoții pozitive. Asta înseamnă că nu ești crispat, nu ai dezavantajul de a crede că nu poți învinge”, precizează reputatul antrenor de atletism.

GEORGE VESCAN (psiholog): „În sportul de performanță, la fel ca și în viață, motivația este de cele mai multe ori cheia succesului. Motivația este cea care ne direcționează acțiunile și ne dă energia necesară pentru a ne realiza obiectivele”

Cuvântul de final îi aparține cunoscutului psiholog George Vescan, cel care duce discuția spre mai multe planuri. Totul pentru o victorie a României! „În sportul de performanță, la fel ca și în viață, motivația este de cele mai multe ori cheia succesului. Motivația este cea care ne direcționează acțiunile și ne dă energia necesară pentru a ne realiza obiectivele. Originea cuvântului motivație vine din latină, de la ‘motus” / ‘movere”, adică ‘a te mișca într-o direcție”, iar pentru a ajunge la destinație ai nevoie de o cantitate de energie. De aceea vorbim de mai multe feluri de motivație în funcție de cantitatea de energie pe care motivația o alocă unui obiectiv. Astfel avem: supramotivația (energie excesivă), motivația optimă (energie ideală), submotivația (energie insufiecientă)”, spune Vescan.

Sunt convins că experimentatul selecționer Anghel Iordănescu va ști să îi motiveze optim pe jucătorii cărora li se cere calificarea României la Euro 2016. Dar e bine ca și sportivii să cunoască câte ceva din cele trei variante ale motivării.

George Vescan

Supramotivația „Un rezumat al presei scrise ar fi cam așa: „România a obținut doar un rezultat de egalitate pe teren propriu în fața Finlandei, scor 1-1, și este obligată să câștige ultimul meci din preliminariile Euro 2016, cu Insulele Feroe, în deplasare”. Sugestiile motivatoare de genul: „Sunteți obligati să câștigați!”, „Trebuie să câștigați!”, „Este meciul vieții voastre!”, vor provoca rațiunea jucătorilor să gândească: – Dar dacă se întâmplă ceva și pierdem?; – Dacă vom dezamăgi ?; -Este o echipă mai slabă, trebuie să câștigăm, dar dacă pierdem ne facem rău de râs. Aceste gânduri referitoare la finalul meciului induc o stare de tensiune nervoasă, chiar anxietate. Știm că atunci când ne dorim prea mult să câștigăm apare în egală măsură și teama de a pierde. Această anticipare a finalului de meci dezvoltă incertitudini, iar acestea își aduc contribuția la creșterea tensiunii specifică supramotivației. Sportivii supramotivați au tonusul muscular tensionat, luciditatea diminuată, crește agresivitatea, au reacții necontrolate”

Submotivarea „Atunci când considerăm adversarul inferior, apare un mecanism de economie al creierului, care va reduce energia alocată acelei confruntări. Inconștientul nostru (sediul resurselor) crede că este real ceea ce ne imaginăm și gândim. Așadar, dacă sportivii gândesc că se vor duce pe stadionul din Feroe și vor juca fotbal cu niște pescari, atunci totul va fi perceput ca ușor. Submotivarea reduce implicarea, atenția și dacă apar surprize neprevăzute se poate trece la panică”

Motivația optimă „Pentru a evita supramotivarea și a obține optimul motivațional este bine ca înaintea meciului sportivii să se gândească și să-și imagineze ce au de făcut concret în joc. A vizualiza sarcinile de joc înainte de a intra pe teren are rol de programare la nivel inconștient și de motivare optimă. Când sportivii își imaginează de câteva ori ce au de făcut în meci, creierul lor va percepe că sunt realizabile sarcinile și de aici apare sentimental de încredere și dorință de a-și exprima potențialul lor real. Cu cât un meci are o miză mai mare, cu atât pune o presiune mai mare pe jucători dacă se mai adaugă și obligativitatea de a-l câștiga, presiunea va crește. De aceea atenția sportivilor e bine să fie îndreptată spre ce au de făcut în timpul jocului. Iar pe teren în timpul jocului nu există momente mai importante sau mai puțin importante pe motiv că este începutul sau sfârșitul jocului. Cel mai important moment din joc este cel prezent. Nu contează cât de slab sau puternic este adversarul, nu contează cât este scorul, atunci când joci pentru a arăta adevărata ta valoare individuală și de echipă, cu entuziasm și plăcere. Când o echipă își găsește plăcerea de a juca și conduce cu 5-6 goluri, scorul nu le va afecta jucătorilor calitatea și ritmul jocului. Aceștia vor dori să demonstreze cine sunt ei cu adevărat”.


ISTORIA ÎNTÂLNIRILOR CU INSULELE FEROE

06.05.1992 București: ROMÂNIA – FEROE 7-0 (5-0) prel.CM

 • Stadion: Steaua. Spectatori: 10.000. Marcatori: Balint (4, 39, 78), Hagi (14), Lăcătuș (28p), Lupescu (44), C.Pană (56). Arbitru: VasilĂ“s NikakĂ“s (Grecia).

ROMÂNIA: Stelea – D.Petrescu, Mihali, Gh.Popescu, D.Munteanu – C.Pană, Lupescu (77 Cheregi), Rotariu, Hagi / cpt – Lăcătuș (63 Gane), Balint. Antrenor: Cornel Dinu.
FEROE: Knudsen – J.Jakobsen / cpt, T.E.Hansen, M.Danielsen, A.Justinussen – A.Mørkøre, M.Jarnskor (48 T.Nielsen), A.Løkin, Reynheim, Dam (63 T.Jonsson) – Müller. Antrenor: Pall Gudlaugsson.
 
08.09.1993 Toftir: FEROE – ROMÂNIA 0-4 (0-1) prel.CM.

 • Stadion: Svangaskarð. Spectatori: 2.724. Marcator: Răducioiu (23, 57, 58, 75). Arbitru: Vadim Juk (Belarus).

FEROE: Knudsen – J.Jakobsen / cpt, O.Johannesen, K.Mørkøre, A.Justinussen – A.Mørkøre (78 Rúni Nolsøe), A.Løkin, Ø.Hansen (75 Reynatugvu), M.Jarnskor, Dam – Reynheim. Antrenor: Jogvan Nordbuo și Johan Nielsen.
ROMÂNIA: Prunea – D.Petrescu (75 Panduru), Prodan, Gh.Popescu, Selymes – Sabău, Lupescu, Hagi / cpt, D.Munteanu – Răducioiu, Vlădoiu (68 Craioveanu). Antrenor: Anghel Iordănescu.
 
10.09.2008 Torshavn: FEROE – ROMÂNIA 0-1 (0-0) prel.CM

 • Stadion: Tórsvøllur. Spectatori: 805. Marcator: Cociș (59). Arbitru: Marijo Strahonja (Croația). Eliminare: Ghionea (48).

FEROE: Mikkelsen / cpt – P.D.Jacobsen, M.Thomassen, Atli Danielsen, J.T.Davidsen – J.R.Jacobsen (78 B.Løkin), Bø, Borg (89 B.Eliasen), S.Samuelsen – Chr.Jacobsen, Fløtum (76 A.L.Olsen). Antrenor: Jogvan Martin Olsen.
ROMÂNIA: Lobonț – Contra / cpt, Goian, Rădoi (18 Ghionea), Neșu – Cociș, Codrea, C.Lazăr, Aliuță (67 Moți) – M.Niculae (88 Bratu), Fl.Costea. Antrenor: Victor Pițurcă.
 
14.10.2009 Piatra Neamț: ROMÂNIA – FEROE 3-1 (1-0) prel.CM

 • Stadion: Ceahlăul. Spectatori: 15.000. Marcatori: Apostol (14), Bucur (65), Mazilu (87) – Bø (84). Arbitru: Aleksandr Gvardis (Rusia).

ROMÂNIA: Pantilimon – Panin, Rădoi / cpt, Goian (24 Galamaz), Raț – Mara, Iul.Apostol, N.Grigore, D.Varga – Bucur (75 A.Cristea), Marica (82 Mazilu). Antrenor: Răzvan Lucescu.
FEROE: Mikkelsen / cpt – Næs, Atli Danielsen, Gregersen, Bø – R.Jacobsen (73 A.Th.Hansen), Benjaminsen (81 Chr.Jacobsen), S.Samuelsen, Borg – A.L.Olsen, Holst (70 B.Løkin). Antrenor: Brian Kerr.
 
29.03.2015 Ploiești: ROMÂNIA – FEROE 1-0 (1-0) prel.CE

 • Stadion: „Ilie Oană”. Spectatori: 13.898. Marcator: Keserü (22). Arbitru: Artur Soares Dias (Portugalia).

ROMÂNIA: Pantilimon – Papp, Chiricheș, Dr.Grigore, Raț / cpt – Pintilii, Sănmărtean (85 Prepeliță) – Ad.Popa (70 Torje), Rusescu (59 Cr.Tănase), Maxim – Keserü. Antrenor: Anghel Iordănescu.
FEROE: G.Nielsen – J.Davidsen, Gregersen / cpt, Nattestad, V.Davidsen – Færø (73 A.L.Olsen) – Vatnhamar, Brandur Olsen (79 R.Joensen), Ro.Jacobsen (79 Sørensen), Holst – Edmundsson. Antrenor: Lars Christian Olsen.

Statistică: RĂ‚ZVAN TOMA
 

CLASAMENT GRUPA F preliminarii EURO 2016

  GRUPA F – EURO 2016  
Loc Tară Pct.
1 Irlanda de Nord 20
2 România 17
3 Ungaria 16
4 Finlanda 11
5 Insulele Feroe 6
6 Grecia 3

 

  Calificare Euro 2016
  Baraj Euro 2016

Rezultate România preliminarii Euro 2016, Grupa F:

 • Grecia – România 0-1 (C. Marica ’10)
 • România – Ungaria 1-1 (Rusescu ’45 / Dzsudzsak ’82)
 • Finlanda – România 0-2 (B. Stancu ’54, ’83)
 • România – Irlanda de Nord 2-0 (Papp ’74, ’79)
 • România – Insulele Feroe 1-0 (Keșeru ’21)
 • Irlanda de Nord – România 0-0
 • Ungaria – România 0-0
 • România – Grecia 0-0

Program meciuri Grupa F – Preliminarii Euro 2016

Etapa a 9-a

 • Ungaria – Insulele Feroe 2-1
 • Irlanda de Nord – Grecia 3-1
 • România – Finlanda 1-1

Ultima etapă, duminică, 11 octombrie

 • Insulele Feroe – România
 • Finlanda – Irlanda de Nord
 • Grecia – Ungaria

 

Pe aceeași temă
Din ce fac bani Bobonete şi Celentano din Las fierbinţi? Din asta au scos peste 1 milion de euro
Din ce fac bani Bobonete şi Celentano din Las fierbinţi? Din asta au scos peste 1 milion de euro
Una dintre cele mai mari bănci din România renunţă complet la tranzacţiile cu numerar. Cum pot fi scoşi banii din cont DOCUMENT
Una dintre cele mai mari bănci din România renunţă complet la tranzacţiile cu numerar. Cum pot fi scoşi banii din…
Arafat şi Rafila chemaţi la Palatul Victoria de Ciucă după confirmarea primelor cazuri de Omircon în România
Arafat şi Rafila chemaţi la Palatul Victoria de Ciucă după confirmarea primelor cazuri de Omircon în România
Sunt gata să-i ofere un salariu de 100.000 de lire pe săptămână. Starul britanic, devenit țintă pentru șeicii de la Newcastle
Sunt gata să-i ofere un salariu de 100.000 de lire pe săptămână. Starul britanic, devenit țintă pentru șeicii de la…
BOMBA ZILEI! Liviu Dragnea și Irina s-ar fi despărțit din cauza INFIDELITĂŢII tinerei. Primele declaraţii făcute de iubita fostului lider PSD
BOMBA ZILEI! Liviu Dragnea și Irina s-ar fi despărțit din cauza INFIDELITĂŢII tinerei. Primele declaraţii făcute de iubita fostului lider…
Rock-ul românesc, ÎN DOLIU! Celebrul chitarist a murit la 51 de ani, într-un grav accident rutier!
Rock-ul românesc, ÎN DOLIU! Celebrul chitarist a murit la 51 de ani, într-un grav accident rutier!
Relațiile intime te ajută să fii mai sănătos. 10 motive să fii intim cu cineva
Relațiile intime te ajută să fii mai sănătos. 10 motive să fii intim cu cineva
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
Un site pentru adulți anunță că va oferi conținutul „premium”, pe gratis
Un site pentru adulți anunță că va oferi conținutul „premium”, pe gratis
Ce afaceri are Niculina Stoican? Din ce face bani, de fapt. Cifre COLOSALE
Ce afaceri are Niculina Stoican? Din ce face bani, de fapt. Cifre COLOSALE
Scandal total în televiziune! Un celebru prezentator a fost dat afară. Toată lumea a rămas mască
Scandal total în televiziune! Un celebru prezentator a fost dat afară. Toată lumea a rămas mască
Urmează a zecea extragere la Loteria de Vaccinare. Vezi dacă te afli printre câştigătorii extragerilor trecute
Urmează a zecea extragere la Loteria de Vaccinare. Vezi dacă te afli printre câştigătorii extragerilor trecute
Relațiile intime te ajută să fii mai sănătos. 10 motive să fii intim cu cineva
Relațiile intime te ajută să fii mai sănătos. 10 motive să fii intim cu cineva
Povestea inventată cu care un român de 24 de ani a păcălit un italian să-i dea 60.000 de euro
Povestea inventată cu care un român de 24 de ani a păcălit un italian să-i dea 60.000 de euro
TOP 5: Cele mai bune jocuri video de pescuit și pentru pescari
TOP 5: Cele mai bune jocuri video de pescuit și pentru pescari
PREZENTUL FĂRĂ PERDEA Marius Oprea / Cine va schimba lumea de azi: ”Milenialul” de la bloc, tot cu cheia de gît, dar cu smartphone în buzunar
PREZENTUL FĂRĂ PERDEA Marius Oprea / Cine va schimba lumea de azi: ”Milenialul” de la bloc, tot cu cheia de…
BANCUL ZILEI – Un tip agață o stewardesă sexy de la Tarom
BANCUL ZILEI – Un tip agață o stewardesă sexy de la Tarom
Cum şi-au luat rămas bun nişte tineri de la prietenul lor. L-au dezgropat şi i-au oferit „o ultimă plimbare”
Cum şi-au luat rămas bun nişte tineri de la prietenul lor. L-au dezgropat şi i-au oferit „o ultimă plimbare”
Veşti proaste pentru şoferi: Va ploua cu amenzi de 25.500 lei pentru cei care nu respectă noile reguli
Veşti proaste pentru şoferi: Va ploua cu amenzi de 25.500 lei pentru cei care nu respectă noile reguli
A venit acasă și a găsit o bijuterie înnegrită. Și-a evacuat imediat părinții: „Miroase a mort!”
A venit acasă și a găsit o bijuterie înnegrită. Și-a evacuat imediat părinții: „Miroase a mort!”
Ce se va întâmpla cu locuința lui Ion Șmecherul, după moartea sa! Celebrul cioban urmează să fie înmormântat
Ce se va întâmpla cu locuința lui Ion Șmecherul, după moartea sa! Celebrul cioban urmează să fie înmormântat
Imaginile pe care le vrea șterse! Cum arăta Daniela Crudu în urmă cu 10 ani
Imaginile pe care le vrea șterse! Cum arăta Daniela Crudu în urmă cu 10 ani
Gesturile care îți DISTRUG transmisia mașinii, indiferent dacă e manuală sau automată
Gesturile care îți DISTRUG transmisia mașinii, indiferent dacă e manuală sau automată
FOTO. Alexia Eram s-a pozat în lenjerie intimă! Fiica Andreei Esca, apariție controversată
FOTO. Alexia Eram s-a pozat în lenjerie intimă! Fiica Andreei Esca, apariție controversată
FOTO. Karmen, fiica lui Adi Minune, și-a etalat „silicoanele” în costum de baie
FOTO. Karmen, fiica lui Adi Minune, și-a etalat „silicoanele” în costum de baie
<