Concluzia lui Gică Popescu după ratarea calificării: "Acum lucrurile sunt mult mai rele"

8 sep 2017 3032 afişări Nationala
Concluzia lui Gică Popescu după ratarea calificării: "Acum lucrurile sunt mult mai rele" Foto: Mediafax

Naţionala României a ratat calificarea la Campionatul Mondial din Rusia, iar preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, omul care l-a numit în funcţia de selecţioner pe Christoph Daum, pasează găluşca fierbinte către Comisia Tehnică în privinţa despărţirii de antrenorul german. Prin absenţa de la CM 2018 se împlinesc două decenii de la ultima prezenţă a tricolorilor la o ediţie a competiţiei supreme din fotbal. În 1998, în Franţa, echipa lui Anghel Iordănescu era condusă din teren de Gheorghe Hagi şi Gheorghe Popescu. Ultimul trebuia să candideze împotriva lui Răzvan Burleanu pentru conducerea FRF, dar a fost arestat cu o zi înainte de alegeri. Popescu a oferit pentru Adevărul prima declaraţie după dezastrul din preliminarii.

„Ştiţi părerea mea, nu mai vreau să fac multe comentarii pentru oricum e multă tensiune, iar comentariile mele ar avea aceeaşi direcţie. Eu ştiu ce trebuie făcut, dar nu dau consultanţă gratuită. Aveţi proiectul meu din 2014, doar că acum lucrurile sunt mult, mult mai rele. O să vedem ce va fi la anul, la alegeri, aştept să văd cine se înscrie“, a spus fostul căptan al naţionalei pentru Adevărul.

Pe 4 martie 2014, instanţa l-a condamnat pe Gică Popescu pentru evaziune fiscală şi spălare de bani. Instanţa a schimbat încadrările juridice prin desfacerea infracţiunilor de înşelăciune, evaziune fiscală şi spălare de bani din infracţiuni continuate, în fapte de sine stătătoare. Unele fapte au fost prescrise (cele de înşelăciune), altele nu ( evaziunea şi spălarea de bani), motiv pentru care instanţa i-a aplicat pedeapsa cu executare pentru infracţiunile neprescrise. Astfel, Gică Popescu a fost condamnat la pedeapsa cea mai grea de 2 ani închisoare pentru spălare de bani, la care s-a adăugat sporul de 1 an , o lună şi 10 zile , spor ce reprezintă o treime din suma pedepselor celorlalte fapte săvârşite şi care nu sunt prescrise. Pedeapsa finală a fost de 3 ani, o lună şi 10 zile, la care judecătoarele au adăugat pedeapsa complementară şi anume interdicţia de reprezenta un club de fotbal timp de un an, după executarea pedepsei.
 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.