Burleanu s-a dat exemplu pe el însuşi ca model de patriot! Preşedintele federaţiei l-a "urecheat" pe Răzvan Lucescu: antrenorul n-ar fi un bun român pentru că refuză să mai antreneze naţionala

24 apr 2019 1358 afişări Nationala
Burleanu s-a dat exemplu pe el însuşi ca model de patriot! Preşedintele federaţiei l-a "urecheat" pe Răzvan Lucescu: antrenorul n-ar fi un bun român pentru că refuză să mai antreneze naţionala

Răzvan Burleanu, preşedintele FRF, s-a dat pe sine exemplu de patriotism marţi seară, în timp ce se afla în studiul DigiSport, în direct, la o emisiune moderată de Radu Naum. Întrebat de jurnalist dacă nu consideră că e o problemă faptul că Răzvan Lucescu nu mai vrea să audă de posibilitatea unei reveniri la cârma echipei naţionale, Burleanu a răspuns senin: "Păi, şi care ar fi problema?". Uşor iritat, Naum i-a replicat că e vorba de încă un om de valoare pe care România îl alungă. Burleanu a insistat: "E decizia lui Răzvan, e o decizie personală, de ce să aibă o problemă pentru fotbalul românesc? Unde ar fi problema noastră? Noi stăm aici şi luptăm, ca să schimbăm lucrurile indiferent de provocările pe care le avem! Un bun român stă şi luptă pentru a schimba lucrurile. Dacă eşti un bun român, stai şi lupţi în ţară până nu se mai poate! Eu, dacă aş fi fost antrenor, mi-aş fi dorit cu orice preţ să antrenez echipa naţională. Ce poţi să îţi doreşti mai mult, ca antrenor, dacă nu să antrenezi prima reprezentativă?".

Răzvan Burleanu şi oamenii din stafful său - invocaţi în emisiunea de la DigiSport ca exemple de patrioţi devotaţi, care muncesc zi-lumină - şi-au dat salarii uriaşe, similare cu ale directorilor de bancă, imediat după venirea la cârma FRF, în martie 2014. Bugetul de salarii al federaţiei s-a dublat faţă de perioada Mircea Sandu şi trece de 4.000.000 de euro pe an. Preşedintele FRF petrece sute de zile în delegaţii cu diurnă de sute de euro pe zi. În intervalul martie 2014 - decembrie 2018, din conturile FRF au dispărut 4,7 milioane de euro, iar federaţia s-a decapitalizat cu 75 de milioane de lei. Anul trecut s-a încheiat cu deficit recunoscut de 4.000.000 de lei, alţi 3.500.000 de lei au fost descoperiţi în acte de auditul Deloitte. Datoriile FRF pe termen scurt (plătibile în maximum un an) se cifrează la 14.000.000 de lei.

Discuţia despre patriotism de marţi seară a plecat de la o afirmaţie a lui Răzvan Lucescu. După titlul câştigat cu PAOK Salonic, duminica trecută, Răzvan Lucescu a oferit un interviu în cadrul căruia a fost întrebat şi despre o eventuală ofertă pe care ar putea să o primescă din partea Federaţiei Române de Fotbal. Antrenorul a oferit un răspuns clar: nu vrea să mai pregătească o echipă naţională, indiferent de numele ei. ”Pentru echipa naţională, subiectul este închis total. Niciodată! Şi ştii că eu de obicei nu sunt categoric, dar îţi zic niciodată. Nu vorbesc doar de echipa naţională a României, ci în general de orice selecţionată”, declara Lucescu pentru Gsp.ro.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.