BREAKING NEWS | UEFA a anunţat cele patru divizii pentru Liga Naţiunilor. Unde se află România şi cu ce naţionale poate pica în grupă

11 oct 2017 19692 afişări Nationala
BREAKING NEWS | UEFA a anunţat cele patru divizii pentru Liga Naţiunilor. Unde se află România şi cu ce naţionale poate pica în grupă 2 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7952/16763454/2/carton.jpg

UEFA a anunţat componenţa celor patru Ligi pentru Liga Naţiunilor. Din cauza coeficientului slab, România a fost repartizată în Liga C. România ar putea pica în grupă cu echipe precum Serbia, Muntenegru sau Cipru.

Meciurile amicale din Europa vor fi înlocuite în mare parte cu Liga Naţiunilor. Echipele au fost împărţite în patru divizii şi au o şansă în plus să meargă la EURO 2020. Pe scurt, cele mai bune patru echipe din fiecare divizie care nu s-au calificat la EURO 2020 vor intra într-un play-off organizat pentru fiecare ligă în parte. Câştigătoarea fiecărui play-off va fi calificată la EURO 2020. Asta înseamnă că vom avea la EURO 2020 o reprezentantă din Liga D.

Liga A

Urna 1: Germania, Portugalia, Belgia, Spania
Urna 2: Franţa, Anglia, Elveţia, Italia
Urna 3: Polonia, Islanda, Croaţia, Olanda

Vo fi împărţite în patru grupe a câte trei echipe. Câştigătoarea fiecărei grupe merge în final four, care este programat în iunie 2019. Ţara organizatoare va fi aleasă prin tragere la sorţi., Câştigătoarea final four va câştiga şi competiţia. Ultima clasată retrogradează în Liga B. Primele patru echipe din Liga A care nu au obţinut calificarea la EURO 2020 vor intra într-un play-off, iar câştigătoarea va primi un loc la Campionatul European.

Liga B

Urna 1: Austria, Ţara Galilor, Rusia, Slovacia
Urna 2: Suedia, Ucraina, Irlanda, Bosnia şi Herţegovina
Urna 3: Irlanda de Nord, Danemarca, Cehia, Turcia

Vor fi patru grupe de câte trei echipe. Primul loc va promova în Liga A, echipa de pe ultimul loc retrogradează în Liga C. Cele mai bune patru echipe din Liga B care nu au obţinut calificarea la EURO 2020 vor intra într-un play-off, iar câştigătoarea va primi un loc la Campionatul European.

Liga C

Urna 1: Ungaria, România, Scoţia, Slovenia
Urna 2: Grecia, Serbia, Albania, Norvegia
Urna 3: Muntenegru, Israel, Bulgaria, Finlanda
Urna 4: Cipru, Estonia, Lituania

Aici vor fi patru grupe, trei de câte patru şi una de trei echipe. Câştigătoarele vor promova în Liga C, ultimele clasate vor retrograda în Liga D. Cele mai bune patru echipe din Liga C care nu au obţinut calificarea la EURO 2020 vor intra într-un play-off, iar câştigătoarea va primi un loc la Campionatul European.

Liga D

Urna 1: Azerbaidjan, Macedonia, Belarus, Georgia
Urna 2: Armenia, Letonia, Insulele Feroe, Luxemburg
Urna 3: Kazahstan, Moldova, Liechtenstein, Malta
Urna 4: Andorra, Kosovo, San Marino, Gibraltar

Vor fi patru grupe a câte patru, câştigătoarele vor merge în Liga C. Cele mai bune patru echipe din Liga D care nu au obţinut calificarea la EURO 2020 vor intra într-un play-off, iar câştigătoarea va primi un loc la Campionatul European.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.