Boloni sare la gâtul celor care au avut manifestări xenofobe la meciurile României cu Spania şi Malta: "De asta suntem consideraţi ţiganii Europei!"

Marţi, 08:49 7623 afişări Nationala
Boloni sare la gâtul celor care au avut manifestări xenofobe la meciurile României cu Spania şi Malta: "De asta suntem consideraţi ţiganii Europei!"

Ladislau Boloni, fost selecţioner şi ex-internaţional român, cu peste o sută de meciuri în tricoul naţionalei, a tunat la adresa celor care au avut manifestări xenofobe în timpul partidelor României cu Spania şi Malta.

Într-un interviu pentru Adevărul, realizat de Amir Kiarash, Boloni a declarat: "Eu sunt ungur. Vă întreb: şi care e vina noastră?...E o lipsă de educaţie totală. Una deosebit de dureroasă. Prietenul meu cel mai bun e un român pe care nu concep să nu-l vizitez, atunci când mă duc acasă, la Târgu Mureş. Şi cum ar fi ca la un meci, el să sară şi să scandeze 'Afară, afară, cu ungurii din ţară?'. E o dobitocie atât de mare! Pur şi simplu, aşa ceva e peste puterea mea de înţelegere! Nu vreau să accept că nivelul cultural din România a ajuns atât de jos. Şi, credeţi-mă, aş spune la fel, dacă ar exista scandări similare împotriva românilor în Bulgaria sau în Ungaria! Şi e groaznic că au fost astfel de scandări murdare în meciuri cu Spania şi cu Malta, fără nicio legătură cu Ungaria! Dar ca să înţelegeţi mai bine ce vă spun, o să vă povestesc un episod la care am fost martor într-un avion în Belgia".

Fostul selecţioner a detaliat. "La un moment dat, la două scaune în faţa mea, era un român care se certa la telefon cu prietena lui. Nişte înjurături atât de murdare! Hai să ne înţelegem: înjurăm cu toţii, dar ştim unde e limita! În fine, acest om a înjurat atât de urât într-o conversaţie atât de lungă, încât un alt român, care făcuse o poză cu mine, s-a ridicat de pe scaun, s-a dus la acest om şi a ţipat la el: 'Nu suntem obligaţi să-ţi aflăm cu toţii problemele personale şi să-ţi ascultăm înjurăturile'. Ei bine, când văd asemenea episoade şi când aud că se scandează împotriva ungurilor în meciuri cu Spania şi cu Malta, atunci îmi dau seama de ce suntem consideraţi ţiganii Europei! Şi, atenţie, n-am nimic cu ţiganii, dar ştiţi ce vreau să spun", a precizat actualul antrenor al lui Antwerp.

"Şi mai e ceva extrem de dureros. Astfel de manifestări grobiene nu vin doar din partea unui grup restrâns, nu sunt doar 10-20 de inşi care fac aşa ceva la meciuri şi pe care dumneavoastră îi numiţi huligani. Drama e că în România sunt milioane de oameni cu un astfel de comportament, cu o astfel de gândire. Şi sunt toleraţi de cei din jur. Asta e un lucru cu adevărat trist" - Ladislau Boloni

Meciul România - Spania, 1-2, a avut şi momente neplăcute petrecute în tribune. S-a scandat împotriva Ungariei, nu s-a respectat de către unii momentul de reculegere păstrăt în memoria fiicei lui Luis Enrique, ce a decedat la doar 9 ani din cauza unei boli devastatoare, iar alte două persoane au intrat pe teren după ce Andone a înscris. La partida cu Malta s-a scandat din nou contra ungurilor! UEFA anchetează cazul şi cum astfel de evenimente au existat şi-n trecut (România e recidivistă la acest capitol) există varianta de a se juca partidele cu Norvegia şi Suedia cu porţile închise.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.