Bine aţi venit în lumea a treia! Obişnuiţi-vă cu peisajul! Muntenegru - România 1-0 şi ratăm calificarea la Cupa Mondială după un parcurs penibil într-o grupă accesibilă

4 sep 2017 24865 afişări Comentează şi tu Nationala
Bine aţi venit în lumea a treia! Obişnuiţi-vă cu peisajul! Muntenegru - România 1-0 şi ratăm calificarea la Cupa Mondială după un parcurs penibil într-o grupă accesibilă

Sub comanda unui german vrem noi în Rusia? Amuzant popor... Ne-am împotmolit de ceva vreme, însă e de datoria noastră, ne e scris în ADN să sperăm până la capăt, să ne agăţăm de ultima dâră de miros de calificare, să trăim ultimele minute intens. Clasamentul ne dă o palmă dură, cu dosul, adică şi umilitor, nu doar dureros, însă îl ignorăm. Şi ce dacă avem patru puncte mai puţin decât Danemarca şi Muntenegru cu trei etape înainte de final? Şi de dacă danezii câştigă în Armenia şi se duc la şapte puncte cu câteva minute înainte de startul meciului de la Podgorica? Noi sperăm, doar avem un joc ”fantastich”. Sperăm doar să ne dea voie Chiricheş, căpitanul echipei naţionale! Pentru că el nu mai crede, deh.

La cum arată formula de start, nici Daum nu se întrebuinţează prea tare. Precum un savant scăpat de sub control, singur într-un subsol insalubru şi cu resurse de calitate îndoielnică, neamţul se joacă cu substanţele. Găman e mijlocaş central lângă Răzvan Marin, Moţi e în centrul apărării lângă Chiricheş. Dar pe teren suntem plictisitori ca întotdeauna. Jovetic se descotoroseşte de Chiricheş cu efortul pe care îl face o vacă vara, pe tarla, ca să scape de muşte. Căpitanul nostru care penibil în spatele jucătorului lui AS Monaco, cel care alege să fie altruist şi îi pasează lui Beciraj. Acesta nu şutează, fentează, întoarce, apoi trage pe lângă. Cum replicăm? Maxim vine după o sesiune de clipuri YouTube cu Juninho şi trage de la mare distanţă... la mare distanţă de poartă. Continuăm cu Benzar, dar centrarea lui perfectă e reluată peste poartă de Chipciu. Suntem o echipă de contraatac, teoretic. Adică nu avem iniţiativă, ne mulăm pe jocul adversarului, suntem un fel de Cipru de pe vremuri, un fel de Estonia. Primim şi un gol după jumătate de oră, dar e anulat după ce arbitrii se sincronizează. Muntenegrenii sunt mai vii, stăm la mila lui Jovetic şi mai contăm doar atunci când Maxim iese cu mingea la picior.


Maxim, printre puţinii tricolori care au încercat să ameninţe poarta gazdelor FOTO www.frf.ro

Nu ai cum să câştigi atunci când nu joci fotbal

Probabil că Daum e mulţumit, că nu schimbă nimic la pauză. Rămânem cu acelaşi Găman supus ridicolului la centru, cu acelaşi spaţiu între Andone şi mijlocaşi. Rezistăm, nu ne bate Muntenegru. Amuzant, nu? Avem noroc că nici Muntenegru nu mai joacă mare lucru, sunt momente în care pe teren vedem un fotbal precum cel din liga a doua a României, într-o dimineaţă plictisitoare de duminică atunci când şi reluările la Familia Bundy par mai atractive decât aşa-zisul spectacol fotbalistic. Găman e de neatins, iese Marin şi intră Stanciu. Plus Băluţă, în locul lui Andone. Suntem ţinuţi în joc de glezne până la mijlocul reprizei, atunci când vine o centrare de pe partea stângă, Toşca e adormit în post, iar Jovetic îl execută pe Tătăruşanu. E 1-0, perfect normal, şi începem să ne dăm seama cine suntem de fapt. Şi în mâinile cui am căzut. 

Minutele până la final curg greu, dar cui îi mai pasă. Românul merge la frigider, scoate o bere şi îşi analizează situaţia. Am ajuns în ultimul hal, iar perspectivele nu sunt deloc roz. Cum să fie? De pe fotoliul sponsorizat de puteri dubioase, Răzvan Burleanu se pregăteşte de un nou mandat, iar consilierul său pe probleme de tehnică, tactică şi numărat cifre de pe rapoartele InStat, fostul jurnalist Andrei Vochin, a pornit deja căutările pentru un nou selecţioner. Nu are cum să iasă ceva bun din combinaţia asta, dar, să nu uităm, suntem ţara care trăieşte din drame. Suntem în lumea a treia, obişnuiţi-vă cu peisajul!

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.