Atac devastator la adresa lui Cosmin Contra! Cornel Dinu nu l-a iertat pentru ce a făcut la naţională: "Este distractiv că a încurcat tactica. El filmează în antrenorul echipei naţionale"

8 sep 2019 19119 afişări Nationala
Atac devastator la adresa lui Cosmin Contra! Cornel Dinu nu l-a iertat pentru ce a făcut la naţională: "Este distractiv că a încurcat tactica. El filmează în antrenorul echipei naţionale"

Analistul sportiv şi fostul selecţioner al naţionalei, Cornel Dinu, l-a criticat pe actualul selecţioner Cosmin Contra pentru jocul prestat de naţionala României în dubla cu Spania şi Malta. "Procurorul" a pus sub semnul îndoielii competenţa lui Contra la cârma naţionalei. 

România a luat trei puncte din dubla cu Spania şi Malta, dar jocul nu a convins. Cu Spania s-a apelat la cinci fundaşi, în timp ce cu Malta echipa lui Contra s-a chinuit. Aceste aspecte l-au determinat pe Cornel Dinu să aibă o reacţie ironică: "După părerea mea, este distractiv că a încurcat tactica băiatul ăsta care seamănă cu Banderas, la ulei. Cu Cholo Simeone, nu, că că ăla ştie fotbal. El încearcă cu Cholo, dar e mai mult teatral, e cu Banderas. Şi descheiat la cămaşă, să se vadă lănţişoarele... el filmează în antrenorul echipei naţionale", a declarat Cornel Dinu pentru TelekomSport. 

Dinu i-a explicat cum ar fi trebuit abordată partida cu Spania, iar criticile au continuat: "Trebuia  să joace în romb la mijlocul terenului, cum a început această partidă, cu Bordeaianu, Cicâldău, Marin şi Hagi... bine, poate cu alţi jucători, aşa cum văd eu, cu jucători de la echipa care a confirmat în vară în Italia. Nu aveai nimic de pierdut. Trebuia să joci în romb la mijlocul terenului contra Spaniei, ca să blochezi mijlocul spaniol şi să creezi probleme pe Llorente şi pe Ramos, pe stoperii lor, cu două vârfuri. Din păcate, el încurcă, pentru că nu are cunoştinţe de strategie fotbalistică. Nici nu se mai fac... Ei sunt nişte băieţi care au jucat fotbal, e de apreciat cariera lui de jucător, dar aici trebuie să ai o anumită pregătire şi un anumit fler de antrenor. Suntem departe rău de tot. Rămân la părerea că jucătorii îi ai aşa cum îi antrenezi. Iar el nu este, Contra, antrenor de echipa naţională. Pe el, naţionala îl salvează ca prezenţă", a adăugat fostul selecţioner al României. 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.