Andorra – România 0-2 în preliminariile EURO 2024. Cronica de pe stadion: Tricolorii, cu cuțitul la brâu dar fără limpezime! Golurile lui Man și Alibec fac startul bun. Clasamentul Grupei I

Andorra - România 0-2 în preliminariile EURO 2024. Cronica de pe stadion: Tricolorii, cu cuțitul la brâu dar fără limpezime! Golurile lui Man și Alibec fac startul bun. Clasamentul Grupei I
  • Publicat:
  • Actualizat:

FINAL DE MECI: Andorra – România 0-2. Tănase intră în locul lui Stanciu, andorrezii se apără eroic dar nu în fața unui asediu, ci respingând cu disperare construcțiile parcă prea elaborate de prin careul lor. Tavi Popescu șutează în fundașul advers în două rânduri. Alibec luftează și cere penalty. Învingem cu 2-0 în Andorra. Partea bună la cald: cu echipamentul nou, cu brâu pe el, ai noștri au părut că joacă în fiecare minut cu cuțitul la brâu, așa cum țintește Iordănescu. Îndârjiți, concentrați, gata să atace mereu, uneori ai spune că având chiar prea multă dorință! Și am luat punctele necesare. Partea proastă la cald: n-am înscris Andorrei timp de peste o jumătate de oră, în superioritate numerică.

Clasamentul Grupei I

  1. Elveția – 3 puncte
  2. România – 3 puncte
  3. Kosovo – 1 punct
  4. Israel – 1 puncte
  5. Andorra – 0 puncte
  6. Belarus – 0 puncte

Minutul 72: Iordănescu îl schimbă pe Răzvan Marin, avertizat cu galben, dar și pe Olaru. Intră Tudor Băluță și Marius Marin. Apărem ceva mai des prin careul Andorrei, dar cu tentative de reluări pretențioase și ”călcâie” productive numai până la un punct. Altă dublă schimbare la noi: intră Tavi Popescu și Dobre, ies Moruțan și Man.

Minutul 60: Scorul a adus puțină dezinvoltură, se vede ceva mai accentuat diferența de tehnică și valoare: câteva pase din prima, o iuțeală care te face să crezi că la pauză Iordănescu le-a readus aminte tricolorilor cine sunt. Și cine sunt andorrezii. Iar gazdele rămân în zece oameni, al doilea galben în două minute pentru Marc Rebes!

Minutul 50: Alibec mai înscrie o dată, dar asistentul indică iarăși ofsaid. Stanciu devine un dirijor mai cerebral și caută lansări decisive. Nuuuu…. VAR e de data asta cu noi! Golul lui Denis rămâne în picioare! Conducem cu 2-0, de-acum încolo ar trebui să fie doar o problemă de diferență de scor. Man trage din unghi, imediat, dar pe lângă bara dreaptă.

Pauză: După gol, tricolorii au crescut viteza atacurilor, dar nu găsesc soluții în ultima treime. Golul și scorul salvează repriza, nu cifrele de posesie și pase reușite din statistica live, căci până la urmă cu Andorra n-ai cum să nu domini la aceste capitole. Ne cam pierdem în durități cu andorrezii, acolo par să se ducă resursele de energie cu care ar trebui să limpezim jocul pe diferența de calitate individuală. Poate că va veni un șut din afara careului, măcar, sau o eroare a gazdelor care să ne ofere un 2-0 liniștitor…

Minutul 35: Goooool România! Dennis Man așteaptă pe lung centrarea lui Moruțan care vine după un un-doi în banda dreaptă cu Rațiu. Plasează cu capul, pe colțul scurt, zero reacție de la portarul Andorrei! Conducem, să sperăm că e doar începutul!

Andorra – România Live Video Online: start în preliminariile EURO 2024!

Minutul 30: Man întoarce din linie spre Olaru, dar iese doar corner. Alibec, pe fază similară, centrează spre un careu unde nu avem jucători. Ne-am fixat în jumătatea lor, avem posesia, dar există o nervozitate evidentă, să sperăm că e doar nerăbdare, nu și neputință! Dar Alibec vrea să-și respecte promisiunile curajoase dinaintea preliminariilor: mingea îi sare din bară, ping-pong haotic, însă el e unde trebuie și înscrie! România conduce cu 1-0! Numai că…. ofsaid după VAR!

Minutul 15: Iordănescu și staff-ul lui se temeau de primele 10-15 minute cu Andorra, pentru că mai toate echipele care au jucat aici s-au plâns de probleme de adaptare pentru jucători la condițiile de altitudine în start de meci. Să zicem că ar fi și asta, dar parcă prea ne precipităm, nimic nu e clar în ce încercăm să construim. Nu se vede mare diferență între echipe, asta e realitatea. Un șut al lui Alibec, pe lângă poartă, din 15 metri. Puțin pentru cine se aștepta la iureș tricolor! Mai multă agitați în tribune, cu ultrașii români iscând deja primele probleme pentru organizatori.

Start în Andorra – România: Bună seara de pe Estadi Nacional din Andorra la Vella! România începe preliminariile EURO 2024 la 1.023 de metri altitudine, în Principatul cu 80.000 de locuitori. În tribune, peste trei sferturi din cei aproximativ 2.500 de fani sunt români! Veniți din Spania și sudul Franței, atmosferă românească, de parcă meciul s-ar juca pe o arenă mică din preajma Capitalei. Iordănescu începe cu un fundaș stânga de conjunctură, dar ofensiv, pentru că nimic în afara victoriei nu e acceptabil în seara aceasta.

Andorra primește vizita selecționatei României, azi, ora 21.45, pe stadionul Nacional, Andorra la Vella, iar Gabriel Berceanu, corespondentul ProSport din Andorra, vă oferă cele mai tari informații de la partida din preliminariile EURO 2024.


UPDATE. Echipele de start:

ANDORRA: Alvarez – C.Rubio, Llovera, Alvedra, San Nicolas – A. Martinez, Rebes, Vales, Cervos – M. Viera, Rosas
Rezerve: Gomes, Pires, De Pablos, Vieira, Pujo, R. Fernandez, I. Fernandez, Vales, Guillen, M.Garcina, Bernat, Rubio
Selecționer: Koldo Alvarez

ROMÂNIA: I. Radu – Rațiu, Drăgușin, Burcă, Sorescu –  R. Marin, Olaru, Stanciu – Moruțan, Alibec, Man
Rezerve: Niță, H. Moldovan. Manea, Nedelcearu, Băluță. Cicâldău, Opruț, M.Marin, Fl. Tănase, Al. Dobre, Oct. Popescu
Selecționer: Edward Iordănescu

*Edi Iordănescu a optat să-l titularizeze ep Deian Sorescu pe postul de fundaș stânga, chiar dacă îl are în lot și pe Raul Opruț.

Arbitru: Dario Bel. Asistenți: Kruno Šaric, Goran Pataki (toți din Croația) / Arbitru VAR: Paolo Valeri. Asistent VAR: Daniele Doveri (ambii din Italia)
Stadion: Nacional (Andorra la Vella), Capacitate: 3.300 locuri


Andorra – România Live Video Online în preliminariile pentru EURO 2024

Partida de pe stadionul Nacional dintre Andorra și România se poate vedea la TV pe Antena 1, iar cele mai tari faze sunt Live Video Online pe ProSport.ro.

Echipa națională a României și cea a Andorrei fac parte din Grupa I din preliminariile pentru EURO 2024, acolo unde se mai află Israel, Elveția, Belarus și Kosovo.

După meciul cu Andorra, „tricolorii” lui Edi Iordănescu vor primi vizita Belarusului, pe 28 martie, ora 21.45, în etapa a doua din preliminariile pentru Campionatul European din 2024, iar partida va fi transmisă de Prima Sport. Tot atunci se va juca Kosovo – Andorra (21.45) și Elveția – Israel (21.45).

Jucătorii lui Edi Iordănescu vor evolua împotriva Andorrei în noul echipament galben, iar din lotul pentru partida de pe stadionul Nacional nu fac parte Adrian Rus (fundaș central), Marius Ștefănescu (mijlocaș stânga) și Adrian Șut (mijlocaș defensiv).

Programul Grupei I din preliminariile pentru EURO 2024

  • 25 martie 2023: Belarus – Elveția (19:00),  Andorra – ROMÂNIA, Israel – Kosovo (21:45)
  • 28 martie 2023: ROMÂNIA – Belarus, Kosovo – Andorra, Elveția – Israel (21:45)
  • 16 iunie 2023: Kosovo – ROMÂNIA, Belarus – Israel, Andorra – Elveția (21:45)
  • 19 iunie 2023: Elveția – ROMÂNIA, Belarus – Kosovo, Israel – Andorra (21:45)
  • 9 septembrie 2023: Andorra – Belarus (19:00), ROMÂNIA – Israel, Kosovo – Elveția (21:45)
  • 12 septembrie 2023: ROMÂNIA – Kosovo, Israel – Belarus, Elveția – Andorra (21:45)
  • 12 octombrie 2023: Belarus – ROMÂNIA, Andorra – Kosovo, Israel – Elveția (21:45)
  • 15 octombrie 2023: Elveția – Belarus (19:00), ROMÂNIA – Andorra, Kosovo – Israel (21:45)
  • 18 noiembrie 2023: Belarus – Andorra (19:00), Israel – ROMÂNIA, Elveția – Kosovo (21:45)
  • 21 noiembrie 2023: ROMÂNIA – Elveția, Andorra – Israel, Kosovo – Belarus (21:45)

Cele două echipe care termină pe primele două locuri din fiecare grupă se vor califica direct la turneul final găzduit de Germania. Alte trei locuri se vor stabili în urma play-off-ului din Liga Națiunilor.

Cornel Popescu a debutat în jurnalism la începutul anilor 2000, iar de atunci a lucrat pentru numeroase publicații de sport. Acesta este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Spiru Haret. Din decembrie 2009, Cornel Popescu ocupă postul de redactor la ProSport citește mai mult
Ofițerul de presă al Echipei Naționale de Fotbal a Românei (2014-2022) și creatorul de content dedicat tricolorilor. A creat și dezvoltat Departamentul Comunicare al FRF, fiind vreme de aproape 8 ani Manager Comunicare, Proiecte Speciale sau Șeful Biroului de Presă FRF. În paralel a activat ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în urma unei supradoze
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în urma unei supradoze
FOTO Edi Iordănescu, inclus în Top 10 cei mai sexy selecționeri de la EURO 2024. Pe ce loc e românul
FOTO Edi Iordănescu, inclus în Top 10 cei mai sexy selecționeri de la EURO 2024. Pe ce loc e românul
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un milion de euro
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un…
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul ministrului Muncii
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul ministrului Muncii
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Avocatul lui Michael Schumacher a rupt, în sfârşit, tăcerea, după 10 ani! Imaginea pe care nu şi-o poate scoate din cap
Avocatul lui Michael Schumacher a rupt, în sfârşit, tăcerea, după 10 ani! Imaginea pe care nu şi-o poate scoate din…
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Ungaria a dat ordin. Șoferii români care au interzis peste graniță. Se aplică din 1 Mai
Ungaria a dat ordin. Șoferii români care au interzis peste graniță. Se aplică din 1 Mai
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Americanca-minune, dovada că vârsta e doar o cifră: secretul recordului pe care l-a bătut la 76 de ani!
Americanca-minune, dovada că vârsta e doar o cifră: secretul recordului pe care l-a bătut la 76 de ani!
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele