Momentul savuros povestit de Ilie Dumitrescu: "Cred că era expirată anestezia, am plâns trei zile! Cine a mai intrat după aceea în cabinetul lui?" Mărturia "victimei" doctorului Loţi Boloni: "M-a traumatizat!"

29 nov 2017 8686 afişări Fotbal Intern
Momentul savuros povestit de Ilie Dumitrescu: "Cred că era expirată anestezia, am plâns trei zile! Cine a mai intrat după aceea în cabinetul lui?" Mărturia "victimei" doctorului Loţi Boloni: "M-a traumatizat!"

Ilie Dumitrescu a povestit, marţi seară, un episod petrecut în urmă cu 30 de ani, pe vremea în care Ladislau Boloni încă încerca să ducă în paralel meseria de fotbalist profesionist cu cea de medic dentist. Pe atunci doar o speranţă a Stelei, actualul specialist de la Digi Sport a rămas cu o experienţă traumatizantă.

"Am lucrat ca dentist timp de şase ani, dar, în paralel, am jucat şi fotbal. Niciodată n-am vrut să devin antrenor de fotbal, niciodată. Acum nu mai sunt deloc dentist, ci antrenor", le-a dezvăluit Ladislau Boloni de curând jurnaliştilor belgieni. Iar cuvintele reputatului antrenor l-au făcut pe Ilie Dumitrescu să-şi amintească un episod petrecut în 1987, pe vremea în care Loţi Boloni era, deja, pe finalul carierei de fotbalist profesionist.

Îndemnat de Marius Lăcătuş, unul dintre numele grele ale echipei care câştigase Liga Campionilor cu un an înainte, să meargă la cabinetul de stomatologie pe care Boloni îl avea în preajma stadionului din Ghencea, Dumitrescu a făcut rapid cunoştinţă cu "calităţile" de dentist ale fostului mijlocaş.

Ce s-a întâmplat după ce Ilie a păşit în cabinetul doctorului Boloni? A povestit simbolul Stelei, cu umor: "Eram puşti, aveam 17-18 ani şi m-a luat Iordănescu la prima echipă, iar Boloni avea un cabinet lângă stadion. Atunci când a venit la Steaua, cred că a pus condiţia să aibă cabinet. La un moment dat, am avut şi eu o problemă şi m-am dus la el. Am intrat, m-a pus pe scaun, aveam un respect aparte pentru el. Figura lui transmitea mult respect. Mi-a spus "trebuie să-ţi scot măseaua". Şi mi-a scos! Cred că era expirată anestezia...Nu avea o mână foarte uşoară. Avea o gleznă fină, dar mâna...Am plâns trei zile. Cine a mai intrat după aceea în cabinetul lui? Şi-a făcut mâna cu noi, pentru că sigur i-a făcut ceva şi lui Lăcătuş, că stăteam cu el în cameră. Lăcătuş mi-a zis 'du-te acolo, că mi-a făcut şi mie'. Îl prefer pe Loţi antrenor. Nu mai vreau să-l văd în halatul ăla. E prea cruntăt experienţa, m-a traumatizat. A făcut şcoala, putea profesa, dar problema se pune că nu prea a avut pacienţi."
 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.