Moment superb în direct la TV: Mircea Lucescu "a dat buzna" peste moderator şi cei doi invitaţi. Scopul istoric al vizitei-fulger a lui "Il Luce"

15 ian 2019 29631 afişări Fotbal Intern
Moment superb în direct la TV: Mircea Lucescu "a dat buzna" peste moderator şi cei doi invitaţi. Scopul istoric al vizitei-fulger a lui "Il Luce"

Un moment foarte frumos s-a petrecut marţi seară în studioul "Digi Sport Special", emisiune moderată de Vali Moraru cu ocazia împlinirii a 50 de ani de la meciul Anglia - România 1-1, din 1969. La puţin timp de la începerea emisiunii, Mircea Lucescu a dat buzna în platou şi le-a oferit o surpriză plăcută invitaţilor, nedorind să stea departe de celebrarea unuia dintre cele mai importante meciuri din istoria echipei naţionale a României. La partida cu Anglia, Lucescu avea 23 de ani, purta numărul 11 şi conducea pentru prima dată România din postura de căpitan.

În timp ce Vali Moraru, jurnalistul Radu Paraschivescu şi Dinu Gheorghe dialogau cu Sandu Boc, aflat într-un studio de la Oradea, pe seama partidei care a deschis drumul României către turneul final din Mexic 1970, Mircea Lucescu şi-a făcut apariţia neinvitat: "Domnul Mircea Lucescu îmi oferă surpriza carierei", a spus, vizibil emoţionat, Vali Moraru, completat imediat de "Il Luce": "Am auzit de 15 ianuarie, de Anglia 1969 şi nu puteam sta departe".Imediat, selecţionerul Turciei a luat loc alături de "Vamă" şi a început să depene amintiri legate de egalul de pe Wembley, reuşit de România în faţa a 80.000 de spectatori contra campioanei mondiale din 1966, cu Alfred Ramsey pe bancă şi legendarul Sir Bobby Charlton purtător al banderolei de căpitan.

În 1969, naţionala României antrenată de către Angelo Niculescu a fost invitată la Londra pentru un amical cu Anglia. Selecţionata Albionului era la acea vreme campioană mondială, după titlul câştigat în 1966 graţie golului "fantomă" semnat de Hurst. Tricolorii au reuşit un egal, 1-1 după ce au fost conduşi. Pentru ai noştri a înscris Florea Dumitrache din lovitură de la 11 metri, după ce Jack Charlton deschisese scorul în prima repriză. Un an mai târziu, românii reuşeau să ajungă la Cupa Mondială din Mexic ‘70, după o pauză de 32 de ani, iar echipa a primit numele de "Generaţia Guadalajara".Anglia - România 1-1 (Jack Charlton 27 / Florea Dumitrache pen. 74)

Anglia: Banks - Jack Charlton, Hunter, WWright, McNab - Ball, Stiles - Bobby Charlton (cpt.), Hunt, Hurst, Radford
România: Gornea - Sătmăreanu, Cornel Dinu, Sandu Boc, Deleanu - Anca, Domide - Dembrovschi, Florea Dumitrache, Nunweiller, Mircea Lucescu
Arbitru: Jim Callaghan
Stadion: Wembley
Spectatori: 80.000

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.