Mititelu a scos actele prin care spune că-l ajută pe Becali! FOTO | Documentele prezentate de fostul patron al Universităţii lămuresc situaţia Craiovei şi dau o lovitură cruntă Stelei

3 apr 2017 67821 afişări Fotbal Intern
Mititelu a scos actele prin care spune că-l ajută pe Becali! FOTO | Documentele prezentate de fostul patron al Universităţii lămuresc situaţia Craiovei şi dau o lovitură cruntă Stelei

Adrian Mititelu a dat publicităţii două seturi de documente care, susţine fostul patron al Universităţii, răstoarnă situaţiile complicate în care sunt implicate CS U Craiova şi CSA Steaua.

Omul de afaceri craiovean a scos la iveală acte semnate în urmă cu mai bine de două decenii prin care arată cum au fost cluburile departamentale să treacă la societăţi comerciale. O situaţie specială, spune Mititelu, a avut loc la Steaua. Deşi ar fi trebuit să facă pasul de la club departamental la societate încă din 1993, echipa Armatei l-a făcut abia în 1998, iar Mititelu susţine că, timp de cinci ani, clubul roş-albastru a funcţionat ilegal. Concret, actele prezentate de Mititelu îl ajută pe Becali în sensul în care acestea demonstrează că actualul club al Armatei nu poate funcţiona sub forma în care va fi înfiinţat decât până cel mult până în Liga 3.

"Primul set de documente conţine: nota de fundamentare a Ministrului Justiţiei sub semnătura Ministrului Mircea Ionescu Quintus către Federaţia Română de Fotbal din 30.01.1992 şi Hotărârea de Guvern nr. 537/1991", a scris Mititelu pe pagina sa de facebook.

Mititelu spune că Steaua a funcţionat ilegal între 1993 şi 1998

Apoi, fostul patron al Universităţii a revenit cu un al doilea set de documente în care a inclus Ordinul Ministrului Sportului nr. 292/1992, act normativ prin care cluburile au fost obligate să se organizeze în asociaţii sau ca societăţi comerciale, altfel nu ar mai fi putut juca în Divizia A, termenul limită fiind setat la începutul sezonului 1993-1994. Iar documentele arată că Universitatea Craiova a îndeplinit condiţiile, transformându-se în societate comercială în 1991 şi în asociaţie în 1994, în timp ce Steaua ar fi activat ilegal pe prima scenă a fotbalului românesc între 1993 şi 1998 când s-a reorganizat ca asocieţie.
Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.