Mircea Sandu şi prima reacţie după victoria zdrobitoare a lui Burleanu. "Naşul" s-a supărat şi a dat de pământ cu şeful FRF, apoi a dezvăluit marea greşeală comisă de Lupescu

25 apr 2018 7089 afişări Fotbal Intern
Mircea Sandu şi prima reacţie după victoria zdrobitoare a lui Burleanu. "Naşul" s-a supărat şi a dat de pământ cu şeful FRF, apoi a dezvăluit marea greşeală comisă de Lupescu

Şef peste fotbalul românesc timp de 24 de ani în care nu a fost străin de obiceiurile lui Răzvan Burleanu, Mircea Sandu s-a revoltat când a văzut modul în care şeful FRF l-a învins clar pe Ionuţ Lupescu în scrutinul de pe 18 aprilie.

Burleanu a convins 168 de alegători să-i ofere votul, Lupescu nu s-a bazat decât pe 78 de votanţi, iar diferenţa uriaşă a fost realizabilă şi graţie unui plan bine pus la cale de către şeful FRF şi echipa sa de campanie. Într-o serie de înregistrări publicate de Gazeta Sporturilor, Burleanu e auzit cum foloseşte termeni precum "limita legalităţii" când pune la cale strategia pentru a-i învinge pe Lupescu şi Burleanu. Iar asta îl face pe Sandu să-l compare cu un dictator: "M-am scârbit definitiv şi irevocabil. Am uitat că am fost 50 de ani în fotbal. Nici Ceauşescu nu îşi permitea să facă aşa ceva la congres", a spus Sandu, pentru Libertatea.

În campanie, Burleanu s-a folosit de legătura pe care Lupescu a avut-o cu Mircea Sandu, considerat de şeful FRF cauza tuturor relelor din trecut, dar "Naşul" nu a avut niciun rol în pregătirea terenului de către fostul mijlocaş al Generaţiei de Aur: "Nu m-a căutat, n-a vorbit cu mine", a transmis Sandu, care a identificat, apoi, motivul unui eşec usturător: "Trebuia să existe un om de campanie, un buget bine stabilit, o coordonare a oamenilor. Şi cu toate astea, când vii cu Lucescu, cu Chivu, cu Ferguson, dar nu eşti votat, ce mai poţi spune şi face?".

Cum fotbalul feminin a devenit o ramură care, prin cele 54 de voturi, a decis viitorul următorilor patru ani la FRF, fostul şef de la Casa Fotbalului a fost întrebat şi despre cum stăteau lucrurile în mandatele sale: "Fotbalul feminin a apărut imediat după 1990. Pe vremea mea, a existat doar Liga 1, cu 8 echipe, care a crescut la 12. Era făcut aşa, să descreţească frunţile. În plus, era obligativitate de la UEFA, de la FIFA. Acum, peste noapte, au apărut Liga a 2-a, echipe de U17, U19, Elită… Te doare mintea", a explicat Sandu.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.