Mircea Rednic și Liviu Ciobotariu, schimb de amabilități înainte de UTA – Sepsi! „Puriul” caută prima victorie a arădenilor la Sfântu Gheorghe: „Să avem ambiția, atitudinea și entuziasmul de la meciul cu FCSB”

Redactor:
Călin Mnerie
Mircea Rednic și Liviu Ciobotariu, schimb de amabilități înainte de UTA - Sepsi! „Puriul” caută prima victorie a arădenilor la Sfântu Gheorghe: „Să avem ambiția, atitudinea și entuziasmul de la meciul cu FCSB”
  • Publicat:
  • Actualizat:

Sepsi Sfântu Gheorghe și UTA încheie runda cu numărul opt a Superligii luni, de la 21:30, Live Video Online pe ProSport, după o săptămână plină de evenimente pentru ambele echipe. Covăsnenii au jucat 120 de minute în Norvegia, în manșa secundă a play-offului din Conference League, pierzând dramatic calificarea în grupe în fața lui Bodo/Glimt (2-3), în timp ce la Arad senzațiile au fost legate de problemele de sănătate ale lui Mircea Rednic.

Gânduri bune de la Ciobotariu: „Fotbalul românesc are nevoie de un antrenor ca Mircea Rednic”

Liviu Ciobotariu a vorbit despre omologul său de pe banca UTA-ei, referindu-se în primul rând la problemele sale de sănătate: „Aș vrea să transmit domnului Mircea Rednic, antrenorul celor de la UTA Arad, multă sănătate. Îi doresc să revină cât mai repede pe bancă, pentru că fotbalul românesc are nevoie de un antrenor ca Mircea Rednic. Sunt convins că este puternic și că va reveni curând”, a spus tehnicianul  grupării din Sfântu Gheorghe.

Sepsi e singura echipă neînvinsă din Superliga, dar a disputat până acum doar cinci partide, în timp ce unele au deja opt. Partida cu UTA e patra pe teren propriu din acest sezon, iar bilanțul e de 5 puncte: succesul cu 1-0 cu FC U Craiova și remizele (1-1) cu Oțelul Galați și Hermannstadt. „Odată terminată aventura noastră din Conference League este clar că obiectivul nostru principal este campionatul, așa că va trebui să ne concentrăm pe ceea ce avem de făcut. Jucăm acasă cu UTA Arad și în ultimele partide pe care le-am disputat pe teren propriu nu am arătat bine nici ca rezultat și nici ca joc. Am avut, să zic, circumstanțe, faptul că eram implicați în această competiție în Conference și nu am putut să-mi aleg cel mai bun 11, jucătorii nu erau la capacitate maximă din punct de vedere fizic, dar de data asta am tot lotul la dispoziție, mai puțin pe Cosmin Matei. Așadar, am posibilitatea să aliniez cel mai bun 11 pentru acest joc în care avem nevoie de puncte, suntem pregătiți din toate punctele de vedere și așteptăm cu nerăbdare jocul de mâine seară”, susține Ciobotariu.

Liviu Ciobotariu: „Să lăsăm și ultima picătură de energie, nu avem o statistică prea bună cu ei acasă”

Tehnicianul covăsnenilor a vorbit și despre particularitățile întâlnirii cu UTA, susținând că Mircea Rednic a transformat echipa arădeană. „Întâlnim UTA, o echipă care în ultimul joc a reușit să învingă FCSB-ul, așa că trebuie să fim foarte concentrați pentru acest joc. Să nu uităm că noi venim după o deplasare grea, lungă, ne-am întors vineri după-amiază, nu am avut foarte mult timp la dispoziție să pregătim acest joc. Dar după acest joc, urmează această întrerupere pentru echipa națională și atunci băieții au timp să se refacă. Prin urmare, va trebui să dăm maximum, să lăsăm ultima picătură de energie pe teren, așa cum îmi place mie să spun, pentru că va fi o perioadă în care jucătorii au timp să se refacă fizic. Eu sunt convins că jucătorii sunt motivați, își doresc și ei să câștige această partidă, la fel cum ne dorim și noi, conducerea clubului și suporterii, evident. Sunt convins că vom face un joc bun, bineînțeles că avem nevoie de un rezultat pozitiv, iar pentru mine rezultatul pozitiv înseamnă cele 3 puncte. UTA este o echipă care are un moral foarte bun, au câștigat două meciuri consecutive dacă îl punem și pe cel din Cupa României, așa că întâlnim o echipă bună, o echipă schimbată mult față de sezonul trecut. Chiar mă uitam pe statistică la jocurile noastre cu ei de acasă și am avut de suferit, așa că pentru noi cele trei puncte sunt foarte importante. Deja avem două meciuri restanță, vrem să rămânem în plutonul fruntaș, adică să fim în primele șase echipe pentru a spera la play-off. Știm că nu va fi un joc ușor, au câțiva jucători buni, formează o echipă solidă, schimbată mult în bine de Mircea Rednic. Dar, jucăm acasă și trebuie să ne facem jocul nostru și să câștigăm acest meci”, a mai punctat principalul celor de la Sepsi.

Mircea Rednic s-a întors în vestiar după operație: „ Am punctat mai mult să le dau încredere”

„Bătrâna Doamnă” a bătut liderul FCSB în campionat (2-1), Dumbrăvița, în Cupă, dar a stat ca pe ace după ce antrenorul ei a fost operat la inimă după ce suferise un infarct miocardic. Mircea Rednic e bine, a fost externat vineri, iar sâmbătă și duminică a fost în vestiarul echipei sale, ba chiar a participat la conferința de presă ce a precedat partida de la Sfântu Gheorghe. „Puriul” nu a făcut deplasarea în Secuime, dar a pus umărul la pregătirea tactică și motivațională a partidei de luni seară. „Dimineață (n.r. duminică) am fost la echipă, am participat la analiză, nu puteam lăsa colaboratorii, pe «Teja» și pe «Hagi» să și-o ia în cap. Am ținut speech pentru meciul de mâine, care e foarte important mai ales după victoria cu cea mai bună echipă din țară, au arătat asta și aseară prin felul în care au câștigat cu Craiova. Am punctat mai mult să le dau încredere, să meargă cu gândul să aducă puncte de acolo. Vreau să aibă aceeași ambiție, atitudine, același entuziasm ca la meciul cu FCSB. I-am și certat pentru că nu e prima dată când începutul de joc sau chiar în repriza a doua suntem relaxați, luăm gol sau goluri. Îmi doresc foarte mult să avem continuitate și în joc, nu să începem prost și după ne revenim. Acolo stadionul va fi plin, vor fi și ai noștri prezenți, dar ne-au limitat numărul de locuri. E bine să continuăm cu rezultat, să avem moral, e liniște la echipă”, au fost gândurile lui Rednic înainte de a-și pune echipa pe drum spre Sfântu Gheorghe.

„Sepsi – cea mai constantă echipă, ar fi meritat să joace în grupele Conference League”

Dacă pe FCSB antrenorul arădenilor o consideră cea mai bună echipă din țară, despre Sepsi a spus următoarele: „Trebuie să fim conștienți că întâlnim cea mai constantă echipă, ca joc, ca lot, ca tot ce vreți la ora asta. Au fost cei mai aproape de calificarea în grupele Conference League și chiar merita acest lucru. Ca joc nu au fost diferențe mari între turul și returul cu Bodo, s-au comportat foarte bine, ne-au reprezentat cu mândrie la meciurile astea și meritau să fie în grupe. Sepsi e o echipă ce s-a construit în câțiva ani, oamenii de acolo gândesc fiecare mutare, au condiții foarte bune. Nu au contracte exagerate, se pune baza pe performanță. Am văzut că au mai luat un fundaș central maghiar bun. Le-am spus băieților că va fi un meci foarte greu, mai ales că acum e dezamăgirea mare acolo. Au fost aproape de grupe, puneți-vă și în situația jucătorilor lui Sepsi. Era o primă mare, erau cu mâna pe bani și în prelungiri și nemeritat la ce faze au fost au pierdut. În plus, adversarul lor a fost puțin ajutat în momentele cheie de arbitri. Una peste alta, contează că au jucat 120 de minute, deplasarea, starea psihică, regrete multe. Au fost aproape și meritau, calificarea s-a pierdut la Sfântul Gheorghe. Nu au fost neapărat temători, dar au calculat prea mult, dacă aveau mai mult curaj și tupeu acasă se puteau califica, nu a fost diferență între echipe”, mai consideră Rednic, care nu va putea conta pe Abeid (n.r. primul fotbalist suspendat din Superliga pentru cumul de cartonașe galbene).

Mircea Rednic îl laudă pe Liviu Ciobotariu: „Un antrenor cumpătat, cu bun simț, știe meserie”

Sepsi – UTA e duelul echipelor antrenate de doi dintre foștii centrali cu trecut dinamovist, cu destule meciuri și la echipa națională a României. „Îl știu bine pe Ciobi, pe fiul său l-am și antrenantat și l-am debutat în Liga 1. Liviu un antrenor cumpătat, cu bun simț, știe meserie, dar a și preluat un lot și o echipă performantă, rulată deja. Nu au fost mari schimbări, am văzut că în zonele unele aveau dificultăți sau fără concurență conducerea a fost promptă. Au adus acum și un internațional maghiar, au echipă bună, au concurență pe posturi, o să avem meci greu”, a completat Mircea Rednic, ai cărui elevi au de contrazis o statistică negativă în meciurile de la Sfântu Gheorghe. Patru partide au jucat arădenii în Superliga la Sfântu Gheorghe, au pierdut două și au remizat în alte două, fără gol marcat.

Echipele probabile:

Sepsi: Niczuly – Oteliță, D. Ciobotariu, Ninaj, A. Dumitrescu – Aganovic, N. Păun – Ștefănescu, Alimi, R. Varga – Safranko.

UTA: Fl. Iacob – Rodrigues, Stolnik, Markov (Benga), Dumitrașcu – Freitas, Marku – R. Pop, Fabry, Stahl – Cooper.

Arbitri: Marcel Bîrsan – Radu Ghinguleac (ambiid din București), Marius Marchidanu (Brăila). Rezervă: Ionuț Coza (Cernica – Ilfov).

Camera VAR: Horia Mladinovici (București) și Florian Vișan (Galați).

Observator FRF: Ioan Onicaș (Zalău)

Delegat LPF: Adrian Pitu (Constanța)

Călin Mnerie / Redactor
Jurnalist sportiv din anul 1998, și-a început cariera la Ziarul Adevărul din Arad, al șaptelea cotidian din țară ca tiraj la acea vreme. Absolvent al Liceului ”Moise Nicoară” un an mai devreme, a terminat și Facultatea de Istorie și Jurnalism din cadrul Universității de Vest ”Vasile ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit agenta de la Rutieră
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit agenta de la Rutieră
Mihai Stoica îl așteaptă la FCSB, dar fotbalistul pune o condiție. ”Vreau să joc fotbal”. Reacția lui Ilie Dumitrescu
Mihai Stoica îl așteaptă la FCSB, dar fotbalistul pune o condiție. ”Vreau să joc fotbal”. Reacția lui Ilie Dumitrescu
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant al iubitei sale!
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant…
Presa din Cipru a reacționat după ce Elias Charalambous a cucerit titlul de campioană cu FCSB
Presa din Cipru a reacționat după ce Elias Charalambous a cucerit titlul de campioană cu FCSB
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un cartier riscă să rămână izolat:
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un cartier riscă să rămână izolat:…
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea mai bună veste!
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea…
Bucurie mare în showbiz ❤️ ❤️ Fosta asistentă de la Acces Direct este însărcinată pentru prima oară
Bucurie mare în showbiz ❤️ ❤️ Fosta asistentă de la Acces Direct este însărcinată pentru prima oară
Șoferii vor fi înregistrați. A intrat în vigoare din martie 2024. E imposibil să scapi
Șoferii vor fi înregistrați. A intrat în vigoare din martie 2024. E imposibil să scapi
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
O pisică a fost „expediată” din greșeală mii de kilometri cu un colet pe care stăpânii săi l-au returnat. Cum a fost recuperată
O pisică a fost „expediată” din greșeală mii de kilometri cu un colet pe care stăpânii săi l-au returnat. Cum…
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de oameni, dar nu i-a păsat că este văzut așa | VIDEO
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de oameni, dar nu i-a păsat…