Mircea Rednic continuă curățenia la UTA! Doi fotbaliști, „pachet” spre Liga 3! Ce spune „Puriul” despre meciul cu Universitatea Craiova

Redactor:
Călin Mnerie
Redactor:
Florin Cozma
Mircea Rednic continuă curățenia la UTA! Doi fotbaliști, „pachet” spre Liga 3! Ce spune „Puriul” despre meciul cu Universitatea Craiova
  • Publicat:
  • Actualizat:

UTA Arad „aerisește” vestiarul în noul start de Superliga. Conducerea de pe „Francisc Neuman” a trimis doi jucători în liga a treia!

Mircea Rednic a trimis doi fotbaliști pe care abia îi transferase la Ocna

Blessing Boateng Kwame și Emmanuel Dogbey au fost cedați sub formă de împrumut de la UTA. Cei doi stranieri se vor alătura echipei Minerul Ocna Dej, formație din liga a treia. Tinerii fotbaliști africani au fost aduși la Arad în iarna anului 2023.

Boateng este apărător, iar Dogbey atacant

Blessing Boateng, fotbalist în vârsta de 21 de ani s-a născut în Ghana și evoluează pe postul de fundaș central, în timp ce colegul său născut tot în Ghana, are 20 de ani și evoluează ca atacant. Emmanuel Dogbey a fost adus de la Emmanuel City, din postura de jucător liber de contract, în prezent valorând 10 mii de euro.

„Ne dorim ca prin evoluțiile sale să devină o piesă importantă și să-și aducă contribuția la îndeplinirea obiectivului! Bun venit în familia “Minerilor” ! Vă așteptăm pe stadion pentru a vă susține echipa!!”, au scris cei de la Minerul Ocna Dej pe pagina oficială de Facebook a clubului, la fiecare dintre cele două transferuri temporare perfectate.

  • Formația arădeană ocupă locul 12 în clasamentul Superligii, având o singură victorie

Rednic, despre meciul cu Craiova: „Pentru moment au multe probleme!”

Singurele amintiri fericite ale sezonului pentru UTA vin de la precedentul meci în SuperLigă. Arădenii au obținut prima victorie stagională, 1-0 cu Poli Iași și moralul a rămas bun și pentru că partida din cadrul etapei a 5-a, de pe terenul campioanei Farul, a fost amânat. Doar că încercarea de vineri seara e – poate – la fel de mare, atâta timp cât formația lui Mircea Rednic joacă pe un alt teren greu, cel al Universității Craiova, echipă ce și-a anunțat și în acest sezon intențiile de titlu. Pe „Ion Oblemenco” se joacă de la ora 21:30, cu ambele galerii la datorie.

Dacă Universitatea Craiova a anunțat transferul lui Jasmin Kurtic, un mijlocaș slovac cu aproape 300 de meciuri în Serie A, UTA are de jucat „cărțile” Frederik Holst și Marko Stolnik. Vorbim despre doi jucători cu profil defensiv, un „închizător” danez șu un fundaș croat fără o carte de vizită importantă. Holst l-a cucerit pe antrenorul arădenilor prin capacitatea de efort și a faptului că vorbește mult în teren, iar Stolnik prin agresivitate sa pozitivă, calitate ce le cam lipsește celorlalți fundași ai săi. Iar un astfel de fotbaliști chiar le-ar fi utili „Bătrânei Doamne” în fața atacanților de lot național ai Universității.

„Au jucători buni plus că sunt mult mai omogeni decât noi”

La aceștia se referă și Mircea Rednic când a identificat marile pericole pentru elevii săi. Altfel, „Puriul” nu a vorbit în termeni superlativi despre Craiova, pe care o vede încă o echipă cu probleme. „Meciul cu Craiova este foarte important. Întâlnim o echipă…nu știu dacă e bună, căci pentru moment au multe probleme și mi se par lucruri normale din moment ce au schimbat antrenorul. Au jucători cu calitate și individual pot să facă diferența. De la mijloc în sus sunt jucători care în ultimele meciuri au decis soarta punctelor. În față sunt Mitriță, Ivan, Baiaram și Markovic, plus jucătorul nou (n.a. Kurtic), care nu știu dacă va juca sau nu. Au jucători buni plus că sunt mult mai omogeni decât noi. I-am analizat, au câștigat acasă greu cu cei de la Sibiu, apoi și-au revenit după ce Iașiul a rămas în zece oameni. Până atunci, echipa care a jucat și și-a creat ocazii a fost Poli Iași”, a spus antrenorul UTA-ei.

„Suntem pregătiți, deși nu ne avantajează deloc că jucăm vineri”

Printre cele 11 grupări din campionatul intern pe care le-a pregătit se află și Universitatea Craiova. Rednic a stat pe banca echipei din Bănie între martie și septembrie 2004, pe final și început de sezon. Și vorbim despre clubul al cărui continuator e acum FCU Craiova 1948. „Am fost și eu antrenor acolo, știu ce înseamnă când joacă acasă. Vor fi împinși de la spate de public și au jucători buni, care pot face diferența. Dar noi suntem pregătiți, chiar îmi place de felul cum s-au antrenat jucătorii în aceste zece zile pe care le-am avut la dispoziție. Nu am niciun accidentat și ăsta e un lucru foarte bun. Perioada asta a fost foarte utilă pentru jucătorii veniți mai repede sau mai târziu, care aveau nevoie de un antrenament mai intens și de cele două jocuri. Cu toate că mi-aș fi dorit mai multe meciuri, așa a fost situația, am fost programați vineri și nu am mai putut juca cu CFR-ul. De fapt, din cinci etape în patru am jucat vineri și nu ne avantajează deloc. Poate aveam șanse să-l facem și pe noul atacant (n.a. Aleksandar Vucenovic) dacă am fi jucat sâmbătă sau duminică, dar trebuie să ne descurcăm în orice condiții”, a adăugat Rednic, care i-a deplasat pe toți cei 20 de jucători apți din lot la Craiova.

Reghecampf: „UTA are tot respectul nostru, dar targetul este să luăm trei puncte”

De la revenirea arădenilor în SuperLigă, aceștia au pierdut mereu în fața echipei din Bănie cu excepția sezonului 2021-2022, când echipa pregătită și atunci de Laurențiu Reghecampf pierdea cu 1-0 la Arad și remiza (0-0) la Craiova. Așadar, tehnicianul oltenilor e pățit în meciurile cu „Bătrâna Doamnă” și pare pus în gardă.

„Atmosfera este bună, venim după un meci câștigat în deplasare, dar în care am avut și anumite probleme, mai ales în prima repriză. Probleme pe care ni le-am făcut singuri, pentru că nu am jucat ceea ce trebuia să jucăm, fără a avea reacția din partea a doua a jocului. Am discutat cu jucătorii și am clarificat anumite lucruri, sper ca mâine seară reacția să fie bună, încă din primul minut. Jucăm acasă, ne dorim foarte mult să câștigăm meciul. Trebuie să fim atenți, UTA nu este o echipă ușoară, ci una dificilă, cu jucători care pot face diferența dacă au spațiu și timp și nu sunt puși sub presiune. Au un antrenor cu mare experiență, deci din partea mea, din partea noastră, vor avea tot respectul, dar, așa cum v-am spus, targetul nostru este să luăm trei puncte. Suntem pregătiți, jucătorii sunt bine și mâine seară, împreună cu fanii, care sunt sigur că vor veni de la meci la meci în număr tot mai mare, vom reuși să ne impunem și să facem un joc bun, care să ne aducă cele teri puncte” susține Reghecampf, care a anunțat absența lui Koljic, dar și debutul lui Kurtic.

Formații probabile:

U. Craiova: L. Popescu – Vlădoiu, Zajkov, Raul Silva, N. Bancu – Al. Crețu, Screciu, Baiaram – A. Ivan, Markovic, Al. Mitriță

UTA: Fl. Iacob – Fernandes, Stolnik, Benga, Abeid – Holst, Marku – R. Pop, Fabry, Dumitrașcu – Cooper.

Arbitri: Bogdan Dumitrache (București) – Radu Ghinguleac (Gherghița – Prahova), Ionel Dumitru (București). Rezervă: Andrei Antonie (București).

Camera VAR: Lucian Rusandu (Sfântu Gheorghe), Bogdan Gheorghe (București).

Observator FRF: Nicolae Grigorescu (Timișoara)

Observator LPF: Ion Marin (București).

Călin Mnerie / Redactor
Jurnalist sportiv din anul 1998, și-a început cariera la Ziarul Adevărul din Arad, al șaptelea cotidian din țară ca tiraj la acea vreme. Absolvent al Liceului ”Moise Nicoară” un an mai devreme, a terminat și Facultatea de Istorie și Jurnalism din cadrul Universității de Vest ”Vasile ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit agenta de la Rutieră
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit agenta de la Rutieră
Mihai Stoica îl așteaptă la FCSB, dar fotbalistul pune o condiție. ”Vreau să joc fotbal”. Reacția lui Ilie Dumitrescu
Mihai Stoica îl așteaptă la FCSB, dar fotbalistul pune o condiție. ”Vreau să joc fotbal”. Reacția lui Ilie Dumitrescu
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant al iubitei sale!
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant…
Presa din Cipru a reacționat după ce Elias Charalambous a cucerit titlul de campioană cu FCSB
Presa din Cipru a reacționat după ce Elias Charalambous a cucerit titlul de campioană cu FCSB
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un cartier riscă să rămână izolat:
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un cartier riscă să rămână izolat:…
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea mai bună veste!
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea…
Bucurie mare în showbiz ❤️ ❤️ Fosta asistentă de la Acces Direct este însărcinată pentru prima oară
Bucurie mare în showbiz ❤️ ❤️ Fosta asistentă de la Acces Direct este însărcinată pentru prima oară
Taxa care se elimină din România. S-a dat votul luni, 29 aprilie. Românii nu vor mai plăti
Taxa care se elimină din România. S-a dat votul luni, 29 aprilie. Românii nu vor mai plăti
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
O pisică a fost „expediată” din greșeală mii de kilometri cu un colet pe care stăpânii săi l-au returnat. Cum a fost recuperată
O pisică a fost „expediată” din greșeală mii de kilometri cu un colet pe care stăpânii săi l-au returnat. Cum…
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de oameni, dar nu i-a păsat că este văzut așa | VIDEO
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de oameni, dar nu i-a păsat…