„Minicandidatul” a ajuns șef la FRF. Burleanu și-a început mandatul în forță: „Domnule Kassai, vă aștept demisia la prima oră. Nu vreau să fiți primul om dat afară de mine”

  • Publicat:
  • Actualizat:

Răzvan Burleanu este noul președinte al Federației Române de Fotbal, după ce a câștigat alegerile ținute astăzi la Casa Fotbalului.

În vârstă de 29 de ani, Burleanu l-a învins în turul 2 pe Vasile Avram, fiind susținut și de candidații ieșiți din cursă după primul tur (Gheorghe Chivorchian, Marcel Pușcaș și Sorin Răducanu) și îi ia astfel locul omului care a condus fotbalul românesc în ultimii 24 de ani, Mircea Sandu. 113-58 a fost scorul final în favoarea lui Răzvan Burleanu.

Răzvan Burleanu și-a început mandatul cu un discurs extrem de tăios, în care a comparat perioada de 24 de ani în care Mircea Sandu a condus Federația cu dictatura lui Nicolae Ceaușescu și i-a transmis direct lui Adalbert Kassai că îi așteaptă demisia în cel mai scurt timp.

„Este o onoare și o responsabilitate, de care promit că mă voi achita. V-am promis echidistanță și am adus lângă mine oameni care n-au legătură cu grupurile de interese.

În două zile ne vom apuca de treabă. În următorarele zile ne vom contura echipa.

„Demisia la prima oră!”
Ca să nu uit, domnule Kassai, mâine vă aștept pe birou demisia dumneavoastră. Ca să nu fiu pus în postura de a fi primul om pe care-l dau afară. Voi fi un președinte pentru toți și vă mulțumesc celor care m-ați susținut. Până la urmă, revoluția de care domnul Sandu se temea și a luat-o în zeflemea, s-a produs. După 24 de ani, cât a durat domnia lui Ceaușescu, FRF a ajuns o insituție gri.

Alegerile de astăzi transmit un mesaj puternic către societate: cei care m-au votat au ales principiile. Din acest moment, FRF se orientează spre Occident. Peste două zile vom avea și o conferință de presă în care vom anunța noua organigramă„, a declarat Răzvan Burleanu imediat după ce a fost numit în funcția de președinte al FRF.

Vezi în playerul video reacția avută de Răzvan Burleanu după ce a devenit noul președinte al Federației Române de Fotbal

Cine este Răzvan Burleanu
Născut la 1 iulie 1984, la Focșani, Răzvan Burleanu este fiul fostului fotbalist al echipei FCM Bacau, Gheorghe Burleanu.

A practicat fotbalul în paralel cu arbitrajul, iar la 19 ani a decis să renunțe la sportul de performanță urmând cursurile Facultății de Științe Politice din cadrul din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) din București.

Răzvan Burleanu a urmat de asemenea cursuri de specializare în domeniul politicilor și strategiilor de securitate la Universitatea Națională de Apărare Carol I, Colegiul Național de Apărare, definitivându-și studiile prin susținerea tezei de doctorat în cadrul SNSPA.

Fără să fie membru al vreunui partid politic, candidatul la președinția FRF a lucrat succesiv în următoarele instituții: Primăria municipiului Bacău, Parlamentul României – Comisia juridică, Autoritatea Electorală Permanentă – controlul respectării legalității în procesele electorale și Administrația Prezidențială – Departamentul pentru minorități naționale.

Din 2008, Burleanu este co-președinte al Institutului European pentru Democrație Participativă – Qvorum.

Până în prezent s-a ocupat, din funcția de președinte, de Federația Română de Minifotbal, care reunește peste 30.000 de jucători și peste 2.000 de echipe din 37 de județe. În același timp, el este din 2012 președintele Federaței Europene de Minifotbal, for cu 29 de federații naționale afiliate printre care se numără Anglia, Germania, Spania, Italia, Rusia, Polonia, Cehia, Grecia, Turcia și peste un milion de jucători legitimați.


Ironizat de Mircea Sandu
Înainte de alegerile FRF, Răzvan Burleanu a fost atacat și ironizat de Mircea Sandu, care își declarase public susținerea pentru Gică Popescu. „Nașul”  l-a numit pe Burleanu „minicandidat” – aluzie la faptul că se afla la șefia Federației de Minifotbal – și l-a acuzat pe acesta de evaziune fiscală.

„Apropo de acest minicandidat, trebuie să vă spun că această federație de minifotbal nu există la Ministerul Tineretului și Sportului. Vă rog să vă informați. Toate competițiile pe care le organizează între societățile comerciale și străzi sunt supuse unei evaziuni fiscale. Aș vrea să văd și eu terenurile închiriate sub ce formă sub plătiți acei bani, ca și în cazul unor arbitri. Cum sunt plătiți arbitrii și cum sunt plătiți jucătorii, avem unul de la echipa națională care a evoluat la un club din ăsta care nu există, cu bani din buzunar, fără taxe, impozite și altele. Și am încheiat, nu mă interesează disputa lui cu alții”, spunea Mircea Sandu.

Era convins că va fi noul președinte al FRF
Deși puțini îi dădeau șanse cu câteva zile înainte de alegeri, Răzvan Burleanu se declara convins că va câștiga președinția FRF chiar din primul tur al alegerilor.

„Prefer să fiu considerat mini-candidatul decât mini-nașul fotbalului românesc. Deci eu nu pot decât să mă bucur de aprecierile lor, mai ales că înainte de a începe această campanie mă situam, conform declarațiilor dânșilor, la zero voturi, după care, acum o lună am auzit că în opinia domnului Mircea Sandu am undeva la 30 de voturi. Dar eu sunt încredințat că voi câștiga aceste alegeri și chiar din primul tur. Eu nu pot să nu scot în eviență micimea domnilor Sandu și Kassai, și tarele domnului Gheorghe Popescu și a echipei sale de vitrină.

Ei în momentul de față se comportă ca o perdea de fum care acoperă toate aceste grozăvii din fotbalul românesc, tot acest faliment al fotbalului românesc”, spunea acesta înainte de alegeri. Burleanu mai declara că scopul său este schimbarea sistemului care a dus fotbalul românesc la faliment și nu câștigarea luptei cu ceilalți concurenți. „Toți candidații sunt serioși în această competiție, doar actuala conducere consideră că unii sunt serioși și alții sunt mini-candidați sau neserioși. Fiecare are șansa lui în această competiție. Eu nu mă lupt aici nici cu domnul Chivorchian, nici cu domnul Avram și nici cu domnul Popescu sau restul candidaților. Scopul cu care am intrat în această luptă este să dărâmăm în acest sistem care a dus la faliment și la dispariția noastră din fotbalul mondial”, a declara Răzvan Burleanu.
 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate puteam să fug jumătate de oră'
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate…
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o companie a familiei conducătoare din Emirate
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o…
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în…
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen