„Micul Hagi” a impresionat la Academia „Regelui”: „Este un jucător foarte tehnic, inteligent! Un foarte bun pasator” | EXCLUSIV

  • Publicat:
  • Actualizat:

Comuna ieșeană Ruginoasa rămâne un exemplu că în fotbal și în sport în general se poate face performanță și în mediul rural. Dacă antrenorii și conducătorii își fac treaba cu pasiune, chiar dacă nu dispun de condițiile unor cluburi din marile orașe, rezultatele se văd în timp.

Pe lângă titlul de campioană în Cupa Satelor obținut în vara anului trecut, echipa Unirea Ruginoasa pregătită de Constantin și Silviu Cerneuțanu a propus în ultimul an mai mulți copii talentați cluburilor importante din țară, jucători despre care cu siguranță vom mai auzi în viitor.

Unul dintre exemple este Dănuț Nechifor, care la 13 ani a primit șansa vieții de a prinde un transfer la Academia Gheorghe Hagi. Și a profitat din plin de această oportunitate. Selecționat în iarna acestui an, Dănuț Nechifor a reușit să impresioneze în doar câteva luni la Academia Gheorghe Hagi. Puștiul de doar 13 ani și-a pus în valoare calitățile și a fost remarcat la câteva meciuri chiar de către fostul mare fotbalist român Gică Hagi. Firesc, a venit și răsplata pentru munca micuțului mijlocaș ofensiv ieșean. „Micul Hagi”, așa cum îi spuneau colegii și antrenorii de la Ruginoasa, a lăsat o impresie foarte bună la un trial coordonat recent de Gheorghiță Geolgău și a fost cooptat în lotul lărgit al Naționalei Under 15.

Sorin Rădoi: „Dănuț este un jucător foarte tehnic, inteligent, un foarte bun pasator”

Antrenorul său de la grupa 2007, Sorin Rădoi, fostul ”secund” al lui Gică Hagi la echipa de seniori, îl apreciază foarte mult pe fotbalistul ieșean și spune că este o piesă importantă în angrenajul echipei sale.

„Dănuț este un copil foarte muncitor, foarte serios, sunt foarte mulțumit de randamentul lui. E un jucător foarte tehnic, inteligent, un foarte bun pasator, un jucător care creează foarte mult în joc. Acestea sunt calitățile pe care le-am observat la el în lunile în care am lucrat cu el, de aceea îmi și place foarte mult. Inclusiv domnul Gheorghe Hagi l-a remarcat la unele jocuri pe care le-a făcut cu cei de vârstă mai mare, a fost în tribune și Dănuț a fost unul dintre remarcații dânsului. Pentru mine, personal, fiind antrenorul lui, e un jucător foarte important pentru echipa mea”, a declarat pentru ProSport antrenorul Sorin Rădoi.

Antrenorul de la Academia Gheorghe Hagi spune că în viitor va mai aduce copii de la Ruginoasa în probe, întrucât elevii lui Constantin Cerneuțanu și Silviu Cerneuțanu au reale calități. „Au mai fost câțiva jucători de la Ruginoasa la noi, sunt copii de calitate acolo și la următoarea selecție probabil vor mai veni copii să-i mai văd la lucru. Noi asta încercăm, să aducem de fiecare dată jucători de calitate. Domnul Hagi își dorește jucători de calitate pe care noi să-i formăm după conceptul pe care l-a implementat dânsul la academie”, a mai spus Sorin Rădoi, care ține în permanență legătura cu părinții celor mici veniți din alte orașe ale țării: „Copiilor care sunt selecționați la noi și au valoare, noi le oferim casă, masă, școală, transport, echipament, absolut totul. Am o relație foarte bună cu ei, le-am și transmis că în mine pot găsi un sprijin, pentru că stând departe de familie, trebuie să suplinești pe cât posibil și lipsa părinților. Îi sprijin mult pe copii și îi ajut să devină fotbaliști, țin legătura în permanență cu părinții, nu sunt probleme din acest punct de vedere”.

Se pune accentul pe un fotbal în viteză

„Micul Hagi” de la Ruginoasa a explicat ce a învățat în lunile petrecute la Academia Gheorghe Hagi. „Mă simt foarte bine cu noul antrenor Sorin Rădoi. M-am adaptat foarte repede la academie, nu am avut probleme. Antrenamentele sunt intense, destul de grele, am învățat foarte multe aici. Am învățat un fotbal mai tactic, un joc rapid, în viteză. Jucăm în sistemul 4-3-3, iar eu joc mijlocaș ofensiv”, spune Dănuț, care speră să debuteze în Liga I la 17 ani, așa cum au făcut-o și alți copii din academie: ”Obiectivul meu este să debutez la 17 ani în Liga I, iar apoi să ajung la echipa națională. Idolul meu este Ianis Hagi. Îmi mai place mult Florinel Coman, de la FCSB, iar dintre fotbaliștii străini îmi place foarte mult de Kylian Mbappe”.

Selecționat de Academia Hagi în decembrie 2019

Reprezentanții Academiei Gheorghe Hagi au pus ochii pe Dănuț Nechifor, nimeni altul decât fiul primarului reales al comunei Ruginoasa, în vara anului trecut, când Unirea a câștigat Cupa Satelor. În decembrie 2019, juniorul de la Ruginoasa a fost selecționat alături de încă doi copii din țară, la un trial desfășurat la Constanța, iar în ianuarie Dănuț a fost cooptat în academie.

„Nu am emoții, am văzut ce este acolo la Academia Gheorghe Hagi. Este singurul loc din țară unde îți dai copilul în siguranță. La un moment dat i-am întrebat pe cei de la academie ce se întâmplă cu copilul seara, în cameră, dacă i se face rău, dacă are febră, dacă îl doare capul. Ce se întâmplă cu el noapea? La GMG Hotel, acolo unde stau ei, au în permanență medic de familie, asistent medical. Zi și noapte au medic la dispoziție, ceea ce este foarte important. Cei mici au absolut toate condițiile. Să fie sănătos e cel mai important. Dacă muncește și este serios are șansa ca la 16-17 ani să debuteze în Liga I. Ca părinte, m-am întristat că pleacă, pentru că va rămâne casa goală, vom rămâne doar eu și soția. Ne va fi foarte greu. Dar el e obișnuit cu plecările, a fost în turnee. Sper să se adapteze foarte bine. A fost și dorința lui să plece și probabil va trece mai ușor peste absența părinților”, a declarat pentru ProSport Dănuț Nechifor, tatăl juniorului ieșean.

Antrenorul care l-a crescut pe Dănuț Nechifor: „E un real talent. Lovește mingea impecabil cu ambele picioare, o calitate pe care rar o întâlnești la un copil de vârsta lui”

Costel Cerneuțanu este antrenorul care l-a crescut și l-a format pe Dănuț Nechifor, de la vârsta de 6 ani. Acesta spune că fotbalistul Academiei Hagi are o calitate rar întâlnită la această vârstă: lovirea impecabiă a mingii cu ambele picioare. „Cu Dănuț lucrez de la 6 ani, de când a început fotbalul. E al șaptelea an de când lucrez cu el. E un real talent. Tehnica e principala lui calitate, lovește mingea impecabil cu ambele picioare, o calitate pe care rar o întâlnești la vârsta lui. Are și forță, stă bine pe ambele picioare. Se poate spune că este micul Hagi de la Ruginoasa”, spune Costel Cerneuțanu, cel care este ajutat în pregătirea copiilor la Unirea Ruginoasa de către fiul său, Silviu Cerneuțanu.

Alți copii monitorizați de cluburi din țară

În afara lui Dănuț, în ultimul an și alți copii talentați de la Unirea Ruginoasa, de la grupele 2006 și 2007, au fost monitorizați pentru a fi transferați la alte academii din țară. Printre aceștia se numără Iulian Curcă, Florin Doroftei, Alin Bostan, Ionuț Oloeru, Cătălin Axinia, Denis Panciuc și Marian Oloeru, ultimii trei fiind chiar în atenția Academiei Gheorghe Hagi.

Bază sportivă de excepție la Ruginoasa

Copiii de la Unirea Ruginoasa sunt privilegiați pentru faptul că dispun de condiții dintre cele mai bune de pregătire în comună. Nu mai departe de iarna trecută grupele 2006 și 2007 au efectuat un cantonament împreună cu antrenorii Constantin și Silviu Cerneuțanu, aceștia beneficiind de teren, masă, casă, sală de forță. Mai mult, primarul Dănuț Nechifor promite că la Ruginoasa va răsări cea mai frumoasă bază sportivă din județul Iași. „Îmi doresc să transform baza sportivă de la Ruginoasa într-un model și pentru alte comunități, vreau să fac aici cea mai frumoasă bază. Lângă terenul mare vom avea un teren acoperit, un balon în care copiii să se poată pregăti fără probleme și pe timp de iarnă. În urmă cu câteva zile au fost la Ruginoasa proiectantul și cu constructorul care au caștigat licitația la nivel de Consiliu Județean. Au o lună termen pentru proiectare, apoi urmează execuția la terenul acoperit. Sper ca în scurt timp lucrările să fie finalizate și copiii să se bucure de cele mai bune condiții pentru a face perforanță”, a mai spus primarul Dănuț Nechifor, care a început proiectul cu micii fotbaliști în urmă cu șapte ani: ”Am început un proiect acum 7 ani. S-a muncit mult cu acești copii. Costel Cerneuțanu și Silviu Cerneuțanu au muncit foarte mult cu ei, au pus mult suflet, fac asta din multă pasiune. Și dacă pui suflet și pasiune, dacă lucrezi cu copiii, rezultatele se văd. E un lucru nemaipomenit la noi, pentru că nu se face fotbal pe bani. Copiii nu plătesc la noi. Ajunge și joacă cel care merită, iar în față ajung cei mai buni”.

 

Pe aceeași temă
E vestea momentului în showbiz! Monica Gabor a 'rupt-o' cu Mr Pink
E vestea momentului în showbiz! Monica Gabor a 'rupt-o' cu Mr Pink
Comparaţia Cluj - Timişoara, prin ochii unui sociolog bucureştean: Fata spumoasă, corporatista cuminte şi iubitul „de invidiat”
Comparaţia Cluj - Timişoara, prin ochii unui sociolog bucureştean: Fata spumoasă, corporatista cuminte şi iubitul „de invidiat”
O primă mare surpiză la Jocurile Olimpice. Ecuadorul cucereşte a doua medalie de aur din istoria prin Richard Carapaz
O primă mare surpiză la Jocurile Olimpice. Ecuadorul cucereşte a doua medalie de aur din istoria prin Richard Carapaz
„Nu ai cum să-i înlocuiești pe ei patru”. Gigi Becali, anunț despre jucătorii care nu vor mai ieși din primul 11 al FCSB
„Nu ai cum să-i înlocuiești pe ei patru”. Gigi Becali, anunț despre jucătorii care nu vor mai ieși din primul 11 al FCSB
Dacă ai această grupă de sânge, atragi țânțarii ca un magnet
Dacă ai această grupă de sânge, atragi țânțarii ca un magnet
Gemenele care împart același iubit și dorm împreună, noi dezvăluiri despre relația lor. Ce vor sa facă acum cu iubitul lor
Gemenele care împart același iubit și dorm împreună, noi dezvăluiri despre relația lor. Ce vor sa facă acum cu iubitul lor
Tragedia care cutremură România! S-a sinucis după ce a aflat că urma să fie concediat
Tragedia care cutremură România! S-a sinucis după ce a aflat că urma să fie concediat
A fost filmat accidentul devastator din Sibiu, unde 4 oameni au murit într-o Dacia Duster, loviți de camion. Nu au avut nicio șansă
A fost filmat accidentul devastator din Sibiu, unde 4 oameni au murit într-o Dacia Duster, loviți de camion. Nu au avut nicio șansă
Ce a apărtut în curtea lui Dincă la doi ani de la dispariția Alexandrei Măceșanu
Ce a apărtut în curtea lui Dincă la doi ani de la dispariția Alexandrei Măceșanu
Marele EXPERIMENT de a crea o rasă superioară. TINERELE pure care au lucrat la el. ''Aveam zilnic în program...''
Marele EXPERIMENT de a crea o rasă superioară. TINERELE pure care au lucrat la el. ''Aveam zilnic în program...''
Lumea, condamnată? Top 5 scenarii de coșmar care au cele mai mari șanse să se întâmple
Lumea, condamnată? Top 5 scenarii de coșmar care au cele mai mari șanse să se întâmple
Detaliul ascuns de la nunta secretă a Simonei Halep! Hore și voie bună în curtea din Izvorani IMAGINI EXCLUSIVE din dronă
Detaliul ascuns de la nunta secretă a Simonei Halep! Hore și voie bună în curtea din Izvorani IMAGINI EXCLUSIVE din dronă
Protest cu lacrimi la Caracal, la doi ani de la dispariția Alexandrei Măceșanu. Ți se rupe sufletul
Protest cu lacrimi la Caracal, la doi ani de la dispariția Alexandrei Măceșanu. Ți se rupe sufletul
Boala teribilă care afectează FEMEILE din România: Cauzele exacte nu se cunosc! Evită neapărat aceste obiceiuri
Boala teribilă care afectează FEMEILE din România: Cauzele exacte nu se cunosc! Evită neapărat aceste obiceiuri
Un dar otrăvit: Sute de mii de români vor avea pensii mai mici
Un dar otrăvit: Sute de mii de români vor avea pensii mai mici
Înfricoșător. De ce au început chinezii să poarte măști pe toată fața
Înfricoșător. De ce au început chinezii să poarte măști pe toată fața
Ghinion sau noroc? Momentul în care un Logan ia foc chiar lângă mașina de pompieri
Ghinion sau noroc? Momentul în care un Logan ia foc chiar lângă mașina de pompieri
Trei produse utile înainte de valul patru al pandemiei, disponibile la Lidl
Trei produse utile înainte de valul patru al pandemiei, disponibile la Lidl
Victorie importantă pentru Angelina Jolie în bătălia din dosarul său de divorţ cu Brad Pitt
Victorie importantă pentru Angelina Jolie în bătălia din dosarul său de divorţ cu Brad Pitt
BANCUL ZILEI – Un bărbat potent a luat o supradoză de Viagra
BANCUL ZILEI – Un bărbat potent a luat o supradoză de Viagra
Mister vechi de 27.000 de ani. Mesajele transmise de palmele cu degete lipsă, imprimate în peşteri
Mister vechi de 27.000 de ani. Mesajele transmise de palmele cu degete lipsă, imprimate în peşteri
Revin lockdown-urile: O mare Capitală întră din nou în lockdown după un număr record de infectări de COVID
Revin lockdown-urile: O mare Capitală întră din nou în lockdown după un număr record de infectări de COVID
A mers la magazine de haine - Zara, H/M - și a intrat în cabinele de probă. A descoperit ceva incredibil
A mers la magazine de haine - Zara, H/M - și a intrat în cabinele de probă. A descoperit ceva incredibil
Alina Eremia s-a mutat la casă nouă. Primele imagini din locuința de lux a artistei: ”E absolut minunat” / VIDEO
Alina Eremia s-a mutat la casă nouă. Primele imagini din locuința de lux a artistei: ”E absolut minunat” / VIDEO
ȘOCANT! Cum făceau amor femeile în URSS 😱😱😱
ȘOCANT! Cum făceau amor femeile în URSS 😱😱😱
Adio, Volvo? Ce se întâmplă cu toate mașinile companiei
Adio, Volvo? Ce se întâmplă cu toate mașinile companiei
FOTO. Anna Lesko, goală pușcă, i-a provocat pe fani cu o ipostază incendiară!
FOTO. Anna Lesko, goală pușcă, i-a provocat pe fani cu o ipostază incendiară!
FOTO. Andreea Raicu, în costum de baie. Cum arată la 43 de ani
FOTO. Andreea Raicu, în costum de baie. Cum arată la 43 de ani