„Micul Hagi” a impresionat la Academia „Regelui”: „Este un jucător foarte tehnic, inteligent! Un foarte bun pasator” | EXCLUSIV

Autor: Narcis Pohoata Publicat: 25 Oct. 2020, 19:20 Actualizat: 25 Oct. 2020, 19:20 Fotbal Intern

Comuna ieșeană Ruginoasa rămâne un exemplu că în fotbal și în sport în general se poate face performanță și în mediul rural. Dacă antrenorii și conducătorii își fac treaba cu pasiune, chiar dacă nu dispun de condițiile unor cluburi din marile orașe, rezultatele se văd în timp.

Pe lângă titlul de campioană în Cupa Satelor obținut în vara anului trecut, echipa Unirea Ruginoasa pregătită de Constantin și Silviu Cerneuțanu a propus în ultimul an mai mulți copii talentați cluburilor importante din țară, jucători despre care cu siguranță vom mai auzi în viitor.

Unul dintre exemple este Dănuț Nechifor, care la 13 ani a primit șansa vieții de a prinde un transfer la Academia Gheorghe Hagi. Și a profitat din plin de această oportunitate. Selecționat în iarna acestui an, Dănuț Nechifor a reușit să impresioneze în doar câteva luni la Academia Gheorghe Hagi. Puștiul de doar 13 ani și-a pus în valoare calitățile și a fost remarcat la câteva meciuri chiar de către fostul mare fotbalist român Gică Hagi. Firesc, a venit și răsplata pentru munca micuțului mijlocaș ofensiv ieșean. „Micul Hagi”, așa cum îi spuneau colegii și antrenorii de la Ruginoasa, a lăsat o impresie foarte bună la un trial coordonat recent de Gheorghiță Geolgău și a fost cooptat în lotul lărgit al Naționalei Under 15.

Sorin Rădoi: „Dănuț este un jucător foarte tehnic, inteligent, un foarte bun pasator”

Antrenorul său de la grupa 2007, Sorin Rădoi, fostul ”secund” al lui Gică Hagi la echipa de seniori, îl apreciază foarte mult pe fotbalistul ieșean și spune că este o piesă importantă în angrenajul echipei sale.

„Dănuț este un copil foarte muncitor, foarte serios, sunt foarte mulțumit de randamentul lui. E un jucător foarte tehnic, inteligent, un foarte bun pasator, un jucător care creează foarte mult în joc. Acestea sunt calitățile pe care le-am observat la el în lunile în care am lucrat cu el, de aceea îmi și place foarte mult. Inclusiv domnul Gheorghe Hagi l-a remarcat la unele jocuri pe care le-a făcut cu cei de vârstă mai mare, a fost în tribune și Dănuț a fost unul dintre remarcații dânsului. Pentru mine, personal, fiind antrenorul lui, e un jucător foarte important pentru echipa mea”, a declarat pentru ProSport antrenorul Sorin Rădoi.

Antrenorul de la Academia Gheorghe Hagi spune că în viitor va mai aduce copii de la Ruginoasa în probe, întrucât elevii lui Constantin Cerneuțanu și Silviu Cerneuțanu au reale calități. „Au mai fost câțiva jucători de la Ruginoasa la noi, sunt copii de calitate acolo și la următoarea selecție probabil vor mai veni copii să-i mai văd la lucru. Noi asta încercăm, să aducem de fiecare dată jucători de calitate. Domnul Hagi își dorește jucători de calitate pe care noi să-i formăm după conceptul pe care l-a implementat dânsul la academie”, a mai spus Sorin Rădoi, care ține în permanență legătura cu părinții celor mici veniți din alte orașe ale țării: „Copiilor care sunt selecționați la noi și au valoare, noi le oferim casă, masă, școală, transport, echipament, absolut totul. Am o relație foarte bună cu ei, le-am și transmis că în mine pot găsi un sprijin, pentru că stând departe de familie, trebuie să suplinești pe cât posibil și lipsa părinților. Îi sprijin mult pe copii și îi ajut să devină fotbaliști, țin legătura în permanență cu părinții, nu sunt probleme din acest punct de vedere”.

Se pune accentul pe un fotbal în viteză

„Micul Hagi” de la Ruginoasa a explicat ce a învățat în lunile petrecute la Academia Gheorghe Hagi. „Mă simt foarte bine cu noul antrenor Sorin Rădoi. M-am adaptat foarte repede la academie, nu am avut probleme. Antrenamentele sunt intense, destul de grele, am învățat foarte multe aici. Am învățat un fotbal mai tactic, un joc rapid, în viteză. Jucăm în sistemul 4-3-3, iar eu joc mijlocaș ofensiv”, spune Dănuț, care speră să debuteze în Liga I la 17 ani, așa cum au făcut-o și alți copii din academie: ”Obiectivul meu este să debutez la 17 ani în Liga I, iar apoi să ajung la echipa națională. Idolul meu este Ianis Hagi. Îmi mai place mult Florinel Coman, de la FCSB, iar dintre fotbaliștii străini îmi place foarte mult de Kylian Mbappe”.

Selecționat de Academia Hagi în decembrie 2019

Reprezentanții Academiei Gheorghe Hagi au pus ochii pe Dănuț Nechifor, nimeni altul decât fiul primarului reales al comunei Ruginoasa, în vara anului trecut, când Unirea a câștigat Cupa Satelor. În decembrie 2019, juniorul de la Ruginoasa a fost selecționat alături de încă doi copii din țară, la un trial desfășurat la Constanța, iar în ianuarie Dănuț a fost cooptat în academie.

„Nu am emoții, am văzut ce este acolo la Academia Gheorghe Hagi. Este singurul loc din țară unde îți dai copilul în siguranță. La un moment dat i-am întrebat pe cei de la academie ce se întâmplă cu copilul seara, în cameră, dacă i se face rău, dacă are febră, dacă îl doare capul. Ce se întâmplă cu el noapea? La GMG Hotel, acolo unde stau ei, au în permanență medic de familie, asistent medical. Zi și noapte au medic la dispoziție, ceea ce este foarte important. Cei mici au absolut toate condițiile. Să fie sănătos e cel mai important. Dacă muncește și este serios are șansa ca la 16-17 ani să debuteze în Liga I. Ca părinte, m-am întristat că pleacă, pentru că va rămâne casa goală, vom rămâne doar eu și soția. Ne va fi foarte greu. Dar el e obișnuit cu plecările, a fost în turnee. Sper să se adapteze foarte bine. A fost și dorința lui să plece și probabil va trece mai ușor peste absența părinților”, a declarat pentru ProSport Dănuț Nechifor, tatăl juniorului ieșean.

Antrenorul care l-a crescut pe Dănuț Nechifor: „E un real talent. Lovește mingea impecabil cu ambele picioare, o calitate pe care rar o întâlnești la un copil de vârsta lui”

Costel Cerneuțanu este antrenorul care l-a crescut și l-a format pe Dănuț Nechifor, de la vârsta de 6 ani. Acesta spune că fotbalistul Academiei Hagi are o calitate rar întâlnită la această vârstă: lovirea impecabiă a mingii cu ambele picioare. „Cu Dănuț lucrez de la 6 ani, de când a început fotbalul. E al șaptelea an de când lucrez cu el. E un real talent. Tehnica e principala lui calitate, lovește mingea impecabil cu ambele picioare, o calitate pe care rar o întâlnești la vârsta lui. Are și forță, stă bine pe ambele picioare. Se poate spune că este micul Hagi de la Ruginoasa”, spune Costel Cerneuțanu, cel care este ajutat în pregătirea copiilor la Unirea Ruginoasa de către fiul său, Silviu Cerneuțanu.

Alți copii monitorizați de cluburi din țară

În afara lui Dănuț, în ultimul an și alți copii talentați de la Unirea Ruginoasa, de la grupele 2006 și 2007, au fost monitorizați pentru a fi transferați la alte academii din țară. Printre aceștia se numără Iulian Curcă, Florin Doroftei, Alin Bostan, Ionuț Oloeru, Cătălin Axinia, Denis Panciuc și Marian Oloeru, ultimii trei fiind chiar în atenția Academiei Gheorghe Hagi.

Bază sportivă de excepție la Ruginoasa

Copiii de la Unirea Ruginoasa sunt privilegiați pentru faptul că dispun de condiții dintre cele mai bune de pregătire în comună. Nu mai departe de iarna trecută grupele 2006 și 2007 au efectuat un cantonament împreună cu antrenorii Constantin și Silviu Cerneuțanu, aceștia beneficiind de teren, masă, casă, sală de forță. Mai mult, primarul Dănuț Nechifor promite că la Ruginoasa va răsări cea mai frumoasă bază sportivă din județul Iași. „Îmi doresc să transform baza sportivă de la Ruginoasa într-un model și pentru alte comunități, vreau să fac aici cea mai frumoasă bază. Lângă terenul mare vom avea un teren acoperit, un balon în care copiii să se poată pregăti fără probleme și pe timp de iarnă. În urmă cu câteva zile au fost la Ruginoasa proiectantul și cu constructorul care au caștigat licitația la nivel de Consiliu Județean. Au o lună termen pentru proiectare, apoi urmează execuția la terenul acoperit. Sper ca în scurt timp lucrările să fie finalizate și copiii să se bucure de cele mai bune condiții pentru a face perforanță”, a mai spus primarul Dănuț Nechifor, care a început proiectul cu micii fotbaliști în urmă cu șapte ani: ”Am început un proiect acum 7 ani. S-a muncit mult cu acești copii. Costel Cerneuțanu și Silviu Cerneuțanu au muncit foarte mult cu ei, au pus mult suflet, fac asta din multă pasiune. Și dacă pui suflet și pasiune, dacă lucrezi cu copiii, rezultatele se văd. E un lucru nemaipomenit la noi, pentru că nu se face fotbal pe bani. Copiii nu plătesc la noi. Ajunge și joacă cel care merită, iar în față ajung cei mai buni”.

 

Autor: Narcis Pohoata Publicat: 25 Oct. 2020, 19:20 Actualizat: 25 Oct. 2020, 19:20 Fotbal Intern
Pe aceeași temă
Doliu uriaș în România. Un nume celebru a murit la Terapie Intensivă, răpus de Covid-19
Doliu uriaș în România. Un nume celebru a murit la Terapie Intensivă, răpus de Covid-19
Bătaie şi focuri de armă în cel mai rău famat cartier din Craiova. Poliţiştii au ţinut ascuns incidentul
Bătaie şi focuri de armă în cel mai rău famat cartier din Craiova. Poliţiştii au ţinut ascuns incidentul
VIDEO Misterul din deşert: Artă sau OZN? Un obiect bizar a fost descoperit în mijlocul pustietăţii
VIDEO Misterul din deşert: Artă sau OZN? Un obiect bizar a fost descoperit în mijlocul pustietăţii
Varianta PERFECTA a lui City! Pentru cine ofera Guardiola 100 milioane de euro dupa ce seicii si-au pierdut interesul pentru Messi
Varianta PERFECTA a lui City! Pentru cine ofera Guardiola 100 milioane de euro dupa ce seicii si-au pierdut interesul pentru ...
15 alimente „medicamente” care luptă împotriva bolilor. Ce să mănânci ca să scapi de inflamații
15 alimente „medicamente” care luptă împotriva bolilor. Ce să mănânci ca să scapi de inflamații
Pepe, primele declarații! De ce a agresat-o pe Raluca! E ireal, va ieși un scandal monstruos
Pepe, primele declarații! De ce a agresat-o pe Raluca! E ireal, va ieși un scandal monstruos
😳 Ce a pățit un bărbat după ce a făcut sex de 12 ori într-o noapte
😳 Ce a pățit un bărbat după ce a făcut sex de 12 ori într-o noapte
Ultima oră! Prefectul Capitalei a făcut anunțul despre carantinarea Bucureștiului!
Ultima oră! Prefectul Capitalei a făcut anunțul despre carantinarea Bucureștiului!
O DESCOPERIRE uriașă rescrie istoria. Cel mai mare FARAON a fost de fapt FEMEIE. De ce au vrut să o ȘTEARGĂ total din istorie
O DESCOPERIRE uriașă rescrie istoria. Cel mai mare FARAON a fost de fapt FEMEIE. De ce au vrut să o ȘTEARGĂ total din ...
Putin e livid de furie: E uluitor ce au pus la cale trei adolescenți. Băieții de 14 ani riscă ani greu de pușcărie
Putin e livid de furie: E uluitor ce au pus la cale trei adolescenți. Băieții de 14 ani riscă ani greu de pușcărie
Se taie aceste pensii? Rareș Bogdan a explodat: Sunt mâhnit
Se taie aceste pensii? Rareș Bogdan a explodat: Sunt mâhnit
Cazul Caracal. S-a luat decizia la tribunal și e uluitoare! Familiile fetelor sunt în stare de șoc
Cazul Caracal. S-a luat decizia la tribunal și e uluitoare! Familiile fetelor sunt în stare de șoc
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Ele sunt considerate cele mai frumoase femei din lume, din toate timpurile. Cum arată
Ele sunt considerate cele mai frumoase femei din lume, din toate timpurile. Cum arată
Trei lucruri pe care trebuie să le faci când e frig afară, chiar dacă ai cauciucuri de iarnă
Trei lucruri pe care trebuie să le faci când e frig afară, chiar dacă ai cauciucuri de iarnă
Un elicopter a dat peste ceva inexplicabil în deșert. Este aceasta dovada clară că EI sunt deja aici?
Un elicopter a dat peste ceva inexplicabil în deșert. Este aceasta dovada clară că EI sunt deja aici?
Avertisment pentru hoţi, în limba română, în magazine din Anglia. Reacţia MAE: Profund discriminatoriu
Avertisment pentru hoţi, în limba română, în magazine din Anglia. Reacţia MAE: Profund discriminatoriu
Imagini INTERZISE cardiacilor! Vedete prinse în timp ce făceau amor în public
Imagini INTERZISE cardiacilor! Vedete prinse în timp ce făceau amor în public
Descoperire SF în statul american Utah: un inexplicabil monolit din metal a fost găsit în mijlocul deşertului VIDEO
Descoperire SF în statul american Utah: un inexplicabil monolit din metal a fost găsit în mijlocul deşertului VIDEO
DEZVĂLUIRI: De unde vin de fapt fructele şi legumele de la Lidl
DEZVĂLUIRI: De unde vin de fapt fructele şi legumele de la Lidl
Cum i-a explicat Victor Slav Sofiei, că ”mami și tati” sunt divorțați: ”Gestionează bine situația”! Fostul soț al Biancăi are acum o nouă relație 
Cum i-a explicat Victor Slav Sofiei, că ”mami și tati” sunt divorțați: ”Gestionează bine situația”! Fostul ...
Netflix şi Realness Institute vor lansa un laborator de dezvoltare a conţinutului pentru scriitorii africani
Netflix şi Realness Institute vor lansa un laborator de dezvoltare a conţinutului pentru scriitorii africani
Un șofer amenință un polițist. Omul nu știa că este filmat așa că și-a dat drumul la gură - VIDEO VIRAL
Un șofer amenință un polițist. Omul nu știa că este filmat așa că și-a dat drumul la gură - VIDEO VIRAL
FOTO. Alexandra Stan, apariție de infarct! Ținuta controversată, fără lenjerie intimă, a lăsat la vedere prea mult
FOTO. Alexandra Stan, apariție de infarct! Ținuta controversată, fără lenjerie intimă, a lăsat la vedere prea mult
Apariția nemaivăzută a Anamariei Prodan! Cum putea să arăte în tinerețe, cu părul mult mai scurt
Apariția nemaivăzută a Anamariei Prodan! Cum putea să arăte în tinerețe, cu părul mult mai scurt
Lidia Buble, mândră de sora sa. Lorena a împlinit 18 ani: „Cea mai frumoasă ființă creată de Dumnezeu”
Lidia Buble, mândră de sora sa. Lorena a împlinit 18 ani: „Cea mai frumoasă ființă creată de Dumnezeu”