Mărturii de la meciul de juniori la care părinții s-au încăierat: „I-a spus unei doamne ciocul mic, a rupt cutia de bere în mână și au inceput incidentele”. Un copil a fost lovit, unul dintre părinți e polițist, antrenorul este acuzat că a incitat și a premeditat scandalul | INTERVIU EXCLUSIV

Autor: Catalin Muresanu Publicat: 19 Feb. 2020, 17:43 Actualizat: 19 Feb. 2020, 18:13 Fotbal Intern
Mărturii de la meciul de juniori la care părinții s-au încăierat: „I-a spus unei doamne ciocul mic, a rupt cutia de bere în mână și au inceput incidentele”. Un copil a fost lovit, unul dintre părinți e polițist, antrenorul este acuzat că a incitat și a premeditat scandalul | INTERVIU EXCLUSIV

Scene reprobabile sub ochii copiilor în mijlocul Bucureștiului. Bătaie între părinți, antrenori care incită, lipsă de educație. Este tabloul sumbru al fotbalului juvenil, acolo unde orgoliul celor mari intervine nociv și modelează greșit generațiile.

ProSport a relatat, marți, despre un incident deosebit de grav care a avut loc sâmbătă, în Capitală, la un turneu destinat juniorilor, Kinder Cup. În timpul unui meci în care erau angrenate două formații formate din puști în vârstă de opt ani – CS Dinamo vs Eforie – mai mulți părinți s-au luat la bătaie în tribună, unul dintre cei implicați fiind polițist. Chiar dacă organizatorii au încercat să mușamalizeze, spunând că scandalul nu a fost atât de grav, unul dintre părinții care a asistat la aceste scene lugubre a acceptat să povestească în detaliu. Ies la iveală amănunte dureroase, orgolii ale oamenilor maturi decontate pe spatele și în educația puștilor care, la vârsta în care trebuie să învețe abc-ul fotbalului, au parte de astfel de exemple reprobabile din partea părinților și chiar a antrenorilor.

Daniel Radu, tatăl a doi jucători de la CS Dinamo, gemeni, a asistat la întreg scandalul și vine cu detalii incredibile, regretabile în cadrul unui turneu destinat fotbalului juvenil. Părintele spune că polițistul de la care ar fi pornit tot scandalul se afla sub influența băuturilor alcoolice, iar dobrogenii ar fi premeditat tot scandalul după ce, în trecut, taberele s-ar fi contrat la un alt turneu. Mai grav este că, în mijlocul altercației, un copil ar fi fost lovit cu piciorul, fără intenție, spiritele fiind calmate după intervenția agenților de pază. La rândul lui, Daniel Radu lansează acuzații și la adresa antrenorului de la Eforie, cel care ar fi fost auzit de un alt părinte, înainte de meci, cum instiga jucătorii: „Dacă trec de voi, dați-i jos!”

– Bună ziua domnule Radu. După apariția articolului ați dorit să faceți unele precizări în calitate de părinte și de martor…
– Povestea este lungă și regretabilă. Tensiunea este mai veche, de la un turneu desfășurat la Brașov, la care noi, cei de la Dinamo, le-am făcut o contestație celor de la Eforie. Au fost unele dubii în legătură cu unul sau doi jucători de la ei, cum că ar fi de vârstă superioară. La un alt meci, unul dintre ei a pus o contră unui jucător de la FCSB și i-a rupt piciorul, având o forță mult mai mare. Deși regulamentul obligă antrenorul să demonstreze printr-o legitimație, copie de certificat de naștere, antrenorul de la Eforie a spus că nu are niciun act la el, că le-a uitat acasă. A pierdut meciul și de aici a pornit totul.

– Totuși, nu e cam puțin pentru a se ajunge la astfel de incidente regretabile și, mai grav, chiar sub ochii copiilor?
– Este foarte grav. Mai mult, cred că acest incident a fost premeditat.

– Ce vă face să credeți acest lucru?
– Am înțeles de la organizator că înainte să se înscrie la acest turneu de la București, antrenorul de la Eforie s-a intersat dacă noi o să venim și, după ce a aflat că vom fi prezenți, a răspuns afirmativ. Apoi ce s-a întâmplat în ziua scandalului. Cei de la Eforie, mai mulți părinți, printre care și acest polițist care se afla în stare de ebrietate, au ajuns la teren cu aproximativ o oră și jumătate înainte de meciul cu noi. Interesant este că, de la început, domnul polițist a făcut tot felul de comentarii deplasate. Era ironic cu părinții de la FCSB care își încurajau copiii, apoi, în timpul meciului cu Pro Sport i-a strigat fiului său, citez: „Fă-l că e slab”, moment în care a fost atenționat de tatăl copilului în cauză, care l-a rugat să se abțină de la astfel de comentarii.

– Ce s-a întâmplat la meciul cu Dinamo, organizatorii spun că lucrurile nu au fost chiar așa de grave?
– Au fost foarte grave, mai ales că eu, înainte de meciul nostru cu Eforie, l-am atenționat unul dintre organizatori că lucrurile vor escalada, din cauza comportamentului agresiv al domnului polițist! Când la un meci în care sunt angrenați copii de 8 ani se ajunge la așa ceva, este foarte grav. Domnul de la Eforie, despre care ulterior am aflat că este polițist, care consumase trei doze de bere, acestea fiind găsite de organizatori în colțul lor chiar după incident, a continuat să incite. Vreau să spun că ceilalți părinți de la Eforie au fost foarte fair-play, chiar au încercat să aplaneze. Cu două minute înainte de final, când noi conduceam cu 2-1 și mai aveam nevoie de un gol pentru a ne califica, antrenorul nostru a scos portarul și a introdus un jucător de câmp. Domnul polițist a început să urle, că ce facem, că suntem cu un om în plus. O mamă de la noi a încercat să-i explice că a fost scos portarul, însă s-a ales cu o reacție de bădăran: „Hai ciocul mic”. Un alt domn, care nu este de la noi de la Dinamo, a intervenit și l-a mustrat pe domnul polițist, spunându-i că nu e frumos să vorbeaști așa cu o doamnă, că dă dovadă de nesimțire. A fost scânteia. Lucrurile au degenerat, părintele de Eforie s-a ridicat și a rupt cutia de bere în mână, a încercat să lovească cu piciorul, după care au sărit pe el și alți părinți care au asistat. Mai grav este că, în meleul format, un copil aflat în spatele polițistului a fost lovit de acesta, fără intenție, polițistul încercând să-l lovească pe cel care i-a atras atenția. Copilul era de la Valencia Academy și a început să plângă, s-a speriat destul de tare.

–  Asta a fost tot, aici s-a încheiat incidentul, așa spun organizatorii?
– Nu. A existat și un alt incident în poarta terenului. Lumea s-a îngrămădit pe calea de acces, părinți, mame cu puștii de mână, pe lângă vestiare, iar după ce s-a terminat meciul, un părinte, de la o altă echipă, s-a dus la antrenorul de la Eforie să-i atragă atenția că, totuși, suntem la un turneu de copii de opt ani, care trebuie tratat ca atare, nu precum o competiție cu miză Champions League. Fiind mai mic de statură, acesta a fost împins cu destulă intensitate în ușa vestiarului. Și mai am un aspect important pe care vreau să-l punctez în legătură cu acest antrenor.

– Vă rog?
– Poartă mare vină pentru tot ce s-a întâmplat. Are o echipă foarte bună, chiar și băiatul acestui polițist este un copil excepțional, foarte talentat, însă antrenorul pare că-i înrăiește și-i montează greșit. Spun asta pentru că un alt părinte de la FCSB l-a auzit înaintea meciului cum le transmitea jucătorilor: “Dacă trec de voi, dați-i jos!”. Cum poți să le spui așa ceva unor copii de opt ani și jumătate?! Ce învață copilul ăla când antrenorul dă un asemenea sfat și când tatăl lui strigă, din tribună, „fă-l că e slab”. În plus, când am ajuns acasă, am sesizat un alt detaliu care m-a iritat profund. Unul dintre băieții mei, când am încercat să-l schimb, s-a văitat că are dureri la picior: „Mă doare, tata, unii de la ei aveau crampoane”. Cum poți să faci așa ceva, când toți au ghete de sintetic, tu să le dai crampoane!

Reacția antrenorului

„A fost o altercație între părinți, de 2-3 minute, care s-a încheiat la fel de repede cum a început. Eu eram pe teren cu copiii, ei jucau. Nu știu ce s-a întâmplat, poate sunt tot felul de pasiuni și orgolii ale părinților. Au fost discuții între ei. Depinde și de antrenor dacă îi bagă în seamă sau nu. Eu nu intru în discuții. Au mai fost divergențe la un turneu la Brașov, le-au continuat aici, dar, v-am spus, a fost o altercație scurtă. Eu nu mă cert. Dacă ei consideră să se bată, e treaba lor. Eu sunt pus aici să îmi fac treaba mea. A doua zi ne-am întâlnit din nou acolo și nu s-a întâmplat nimic” – antrenor Eforie

Reacția organizatorilor

„Părinții celor două echipe, au avut o ceartă de foarte mult timp. S-au mai întâlnit ei la niște turnee… A venit paza foarte repede și s-au potolit spiritele. Am auzit că s-au dat cu sticle, dar m-am uitat pe camere și nu există niciun incident, nicio palmă, nimic. Informația asta a apărut de la concurență. Nu a fost nimic, se poate vedea pe camere. E fotbal și e presiune, mici înjurături sau ce au făcut ei. Cum s-a ajuns aici, nu știu. Nu poți să îi controlezi cu fiola, acolo nu se vinde alcool. Nu poți să interzici pe nimeni acolo, nu joacă FCSB cu Craiova, nu pot să îmi dau cu părerea pe ceva ce nu știu. Nu s-a bătut nimeni cu nimeni, s-a aplanat situația. Mă deranjează că a ajuns în presă o asemenea informație despre un turneu de copii pe care ar trebui să îl promovăm. Și pe copilul meu l-a înjurat un părinte la un turneu și m-am dus să îl întreb cine e și de ce îl înjură” – Florin Mazilu, organizatorul turneului Kinder Cup, pentru ProSport.

Sursă foto: Daniel Radu, tatăl a doi jucători de la CS Dinamo, care a ținut să menționeze: „Așa trebuie să arate un turneu de juniori. La sfârșit, copiii de la Luceafărul și Dinamo s-au fotografiat împreună”

Autor: Catalin Muresanu Publicat: 19 Feb. 2020, 17:43 Actualizat: 19 Feb. 2020, 18:13 Fotbal Intern
Pe aceeași temă
Bătaie la iUmor! Mihai Bendeac a făcut anunțul! Producătorii de la Antena 1 au șters instant imaginile și au vrut să oprească filmările
Bătaie la iUmor! Mihai Bendeac a făcut anunțul! Producătorii de la Antena 1 au șters instant imaginile și au vrut să ...
Stau românii în casă în vremea COVID-19? Ardelenii, cei mai disciplinaţi, teleormănenii, în topul „ruşinii”
Stau românii în casă în vremea COVID-19? Ardelenii, cei mai disciplinaţi, teleormănenii, în topul „ruşinii”
Austria ar putea deveni prima ţară europeană care ridică restricţiile impuse de COVID-19
Austria ar putea deveni prima ţară europeană care ridică restricţiile impuse de COVID-19
PSG ar putea regreta ca a refuzat Barcelona! Oferta SCANDALOASA facuta de catalani pentru a-l readuce pe Neymar
PSG ar putea regreta ca a refuzat Barcelona! Oferta SCANDALOASA facuta de catalani pentru a-l readuce pe Neymar
Atenţie la mesajele false despre coronavirus! Nu crede tot ce primeşti pe Facebook sau WhatsApp
Atenţie la mesajele false despre coronavirus! Nu crede tot ce primeşti pe Facebook sau WhatsApp
E oficial! Ministerul Educației a anunțat când începe școala în România
E oficial! Ministerul Educației a anunțat când începe școala în România
Poze interzise cu Anamaria Prodan din izolare! La 47 de ani are corp de puștoaică
Poze interzise cu Anamaria Prodan din izolare! La 47 de ani are corp de puștoaică
Sfârşitul coşmarului: scenarii pentru criza de 
coronavirus – pauză de 3 luni, îngheţ un an sau ameninţare eternă a 
omenirii
Sfârşitul coşmarului: scenarii pentru criza de coronavirus – pauză de 3 luni, îngheţ un an sau ameninţare eternă ...
Maşina de făcut bani. Fraţii Pavăl de la Dedeman nu ratează nicio ocazie să facă milioane. Cea mai nouă lovitură
Maşina de făcut bani. Fraţii Pavăl de la Dedeman nu ratează nicio ocazie să facă milioane. Cea mai nouă lovitură
Descoperire ULUITOARE despre un gest sexual pe care îl fac toate femeile. Este plăcerea SUPREMĂ
Descoperire ULUITOARE despre un gest sexual pe care îl fac toate femeile. Este plăcerea SUPREMĂ
Psihologia pierderii locului de muncă în timpul coronavirusului
Psihologia pierderii locului de muncă în timpul coronavirusului
ALERTĂ! Anunţ sfâşietor în plină pandemie de coronavirus:
ALERTĂ! Anunţ sfâşietor în plină pandemie de coronavirus: "Virusul se reactivează, iar impactul este tot mai grav"
Anul școlar va fi înghețat?! Când se întorc elevii în școli
Anul școlar va fi înghețat?! Când se întorc elevii în școli
Decizia care va salva Dacia. trebuie să scbimbe tot
Decizia care va salva Dacia. trebuie să scbimbe tot
Una dintre fostele concurente de la ”Dansez Pentru Tine” a murit la numai 33 de ani
Una dintre fostele concurente de la ”Dansez Pentru Tine” a murit la numai 33 de ani
Prima piesă care PICĂ dacă lași mașina NEMIȘCATĂ câteva săptămâni
Prima piesă care PICĂ dacă lași mașina NEMIȘCATĂ câteva săptămâni
Modul în care şi-a prins nevasta care îl înşela cu şeful ei i-ar putea aduce unui bărbat 15 ANI de închisoare. Totul a plecat de la o APLICAŢIE oferită de toate smartphone-urile moderne. Avocat: „Merită o medalie!”
Modul în care şi-a prins nevasta care îl înşela cu şeful ei i-ar putea aduce unui bărbat 15 ANI de închisoare. Totul ...
Imagini terifiante: Trupurile oamenilor morţi de COVID-19, abandonate pe străzile unui oraş din Ecuador | VIDEO
Imagini terifiante: Trupurile oamenilor morţi de COVID-19, abandonate pe străzile unui oraş din Ecuador | VIDEO
Singura categorie de cetățeni care NU mai completează declarația pe proprie raspundere
Singura categorie de cetățeni care NU mai completează declarația pe proprie raspundere
NOUA MODĂ pe Instagram. Aceste bombe sexy și-au făcut bikini din măști de protecție. "E plin de Covidioți!"
NOUA MODĂ pe Instagram. Aceste bombe sexy și-au făcut bikini din măști de protecție. "E plin de Covidioți!"
Doliu imens in lumea MODEI! A murit dupa ce a fost infectat cu CORONAVIRUS. O lume intreaga il plange acum. Ce s-a intamplat cu designerul in doar cateva zile
Doliu imens in lumea MODEI! A murit dupa ce a fost infectat cu CORONAVIRUS. O lume intreaga il plange acum. Ce s-a intamplat ...
A înnebunit internetul! Lora, din ce în ce mai sexy! Artista a postat mai multe poze din vacanța din Bali și a lăsat loc imaginației
A înnebunit internetul! Lora, din ce în ce mai sexy! Artista a postat mai multe poze din vacanța din Bali și a lăsat ...
Carmen Harra previziuni sumbre pentru România. Ce va întampla in următoarele 2 luni
Carmen Harra previziuni sumbre pentru România. Ce va întampla in următoarele 2 luni
FOTO. Anca Țurcașiu arată fabulos la 49 de ani! Se pozează fără rețineri în carantină
FOTO. Anca Țurcașiu arată fabulos la 49 de ani! Se pozează fără rețineri în carantină
FOTO. Adelina Pestrițu, incendiară la ieșirea din duș! S-a pozat așa, iar fanii s-au încins: "Are pe ce să stea prosopul"
FOTO. Adelina Pestrițu, incendiară la ieșirea din duș! S-a pozat așa, iar fanii s-au încins: "Are pe ce să stea ...
COVID-19: Cum putea China să împiedice epidemia, dar nu a făcut-o
COVID-19: Cum putea China să împiedice epidemia, dar nu a făcut-o
Mașini noi, găsite abandonate după 30 de ani. Toate funcționează încă perfect!
Mașini noi, găsite abandonate după 30 de ani. Toate funcționează încă perfect!