Mărturii de la meciul de juniori la care părinții s-au încăierat: „I-a spus unei doamne ciocul mic, a rupt cutia de bere în mână și au inceput incidentele”. Un copil a fost lovit, unul dintre părinți e polițist, antrenorul este acuzat că a incitat și a premeditat scandalul | INTERVIU EXCLUSIV

  • Publicat:
  • Actualizat:
Mărturii de la meciul de juniori la care părinții s-au încăierat: „I-a spus unei doamne ciocul mic, a rupt cutia de bere în mână și au inceput incidentele”. Un copil a fost lovit, unul dintre părinți e polițist, antrenorul este acuzat că a incitat și a premeditat scandalul | INTERVIU EXCLUSIV

Scene reprobabile sub ochii copiilor în mijlocul Bucureștiului. Bătaie între părinți, antrenori care incită, lipsă de educație. Este tabloul sumbru al fotbalului juvenil, acolo unde orgoliul celor mari intervine nociv și modelează greșit generațiile.

ProSport a relatat, marți, despre un incident deosebit de grav care a avut loc sâmbătă, în Capitală, la un turneu destinat juniorilor, Kinder Cup. În timpul unui meci în care erau angrenate două formații formate din puști în vârstă de opt ani – CS Dinamo vs Eforie – mai mulți părinți s-au luat la bătaie în tribună, unul dintre cei implicați fiind polițist. Chiar dacă organizatorii au încercat să mușamalizeze, spunând că scandalul nu a fost atât de grav, unul dintre părinții care a asistat la aceste scene lugubre a acceptat să povestească în detaliu. Ies la iveală amănunte dureroase, orgolii ale oamenilor maturi decontate pe spatele și în educația puștilor care, la vârsta în care trebuie să învețe abc-ul fotbalului, au parte de astfel de exemple reprobabile din partea părinților și chiar a antrenorilor.

Daniel Radu, tatăl a doi jucători de la CS Dinamo, gemeni, a asistat la întreg scandalul și vine cu detalii incredibile, regretabile în cadrul unui turneu destinat fotbalului juvenil. Părintele spune că polițistul de la care ar fi pornit tot scandalul se afla sub influența băuturilor alcoolice, iar dobrogenii ar fi premeditat tot scandalul după ce, în trecut, taberele s-ar fi contrat la un alt turneu. Mai grav este că, în mijlocul altercației, un copil ar fi fost lovit cu piciorul, fără intenție, spiritele fiind calmate după intervenția agenților de pază. La rândul lui, Daniel Radu lansează acuzații și la adresa antrenorului de la Eforie, cel care ar fi fost auzit de un alt părinte, înainte de meci, cum instiga jucătorii: „Dacă trec de voi, dați-i jos!”

– Bună ziua domnule Radu. După apariția articolului ați dorit să faceți unele precizări în calitate de părinte și de martor…
– Povestea este lungă și regretabilă. Tensiunea este mai veche, de la un turneu desfășurat la Brașov, la care noi, cei de la Dinamo, le-am făcut o contestație celor de la Eforie. Au fost unele dubii în legătură cu unul sau doi jucători de la ei, cum că ar fi de vârstă superioară. La un alt meci, unul dintre ei a pus o contră unui jucător de la FCSB și i-a rupt piciorul, având o forță mult mai mare. Deși regulamentul obligă antrenorul să demonstreze printr-o legitimație, copie de certificat de naștere, antrenorul de la Eforie a spus că nu are niciun act la el, că le-a uitat acasă. A pierdut meciul și de aici a pornit totul.

– Totuși, nu e cam puțin pentru a se ajunge la astfel de incidente regretabile și, mai grav, chiar sub ochii copiilor?
– Este foarte grav. Mai mult, cred că acest incident a fost premeditat.

– Ce vă face să credeți acest lucru?
– Am înțeles de la organizator că înainte să se înscrie la acest turneu de la București, antrenorul de la Eforie s-a intersat dacă noi o să venim și, după ce a aflat că vom fi prezenți, a răspuns afirmativ. Apoi ce s-a întâmplat în ziua scandalului. Cei de la Eforie, mai mulți părinți, printre care și acest polițist care se afla în stare de ebrietate, au ajuns la teren cu aproximativ o oră și jumătate înainte de meciul cu noi. Interesant este că, de la început, domnul polițist a făcut tot felul de comentarii deplasate. Era ironic cu părinții de la FCSB care își încurajau copiii, apoi, în timpul meciului cu Pro Sport i-a strigat fiului său, citez: „Fă-l că e slab”, moment în care a fost atenționat de tatăl copilului în cauză, care l-a rugat să se abțină de la astfel de comentarii.

– Ce s-a întâmplat la meciul cu Dinamo, organizatorii spun că lucrurile nu au fost chiar așa de grave?
– Au fost foarte grave, mai ales că eu, înainte de meciul nostru cu Eforie, l-am atenționat unul dintre organizatori că lucrurile vor escalada, din cauza comportamentului agresiv al domnului polițist! Când la un meci în care sunt angrenați copii de 8 ani se ajunge la așa ceva, este foarte grav. Domnul de la Eforie, despre care ulterior am aflat că este polițist, care consumase trei doze de bere, acestea fiind găsite de organizatori în colțul lor chiar după incident, a continuat să incite. Vreau să spun că ceilalți părinți de la Eforie au fost foarte fair-play, chiar au încercat să aplaneze. Cu două minute înainte de final, când noi conduceam cu 2-1 și mai aveam nevoie de un gol pentru a ne califica, antrenorul nostru a scos portarul și a introdus un jucător de câmp. Domnul polițist a început să urle, că ce facem, că suntem cu un om în plus. O mamă de la noi a încercat să-i explice că a fost scos portarul, însă s-a ales cu o reacție de bădăran: „Hai ciocul mic”. Un alt domn, care nu este de la noi de la Dinamo, a intervenit și l-a mustrat pe domnul polițist, spunându-i că nu e frumos să vorbeaști așa cu o doamnă, că dă dovadă de nesimțire. A fost scânteia. Lucrurile au degenerat, părintele de Eforie s-a ridicat și a rupt cutia de bere în mână, a încercat să lovească cu piciorul, după care au sărit pe el și alți părinți care au asistat. Mai grav este că, în meleul format, un copil aflat în spatele polițistului a fost lovit de acesta, fără intenție, polițistul încercând să-l lovească pe cel care i-a atras atenția. Copilul era de la Valencia Academy și a început să plângă, s-a speriat destul de tare.

–  Asta a fost tot, aici s-a încheiat incidentul, așa spun organizatorii?
– Nu. A existat și un alt incident în poarta terenului. Lumea s-a îngrămădit pe calea de acces, părinți, mame cu puștii de mână, pe lângă vestiare, iar după ce s-a terminat meciul, un părinte, de la o altă echipă, s-a dus la antrenorul de la Eforie să-i atragă atenția că, totuși, suntem la un turneu de copii de opt ani, care trebuie tratat ca atare, nu precum o competiție cu miză Champions League. Fiind mai mic de statură, acesta a fost împins cu destulă intensitate în ușa vestiarului. Și mai am un aspect important pe care vreau să-l punctez în legătură cu acest antrenor.

– Vă rog?
– Poartă mare vină pentru tot ce s-a întâmplat. Are o echipă foarte bună, chiar și băiatul acestui polițist este un copil excepțional, foarte talentat, însă antrenorul pare că-i înrăiește și-i montează greșit. Spun asta pentru că un alt părinte de la FCSB l-a auzit înaintea meciului cum le transmitea jucătorilor: “Dacă trec de voi, dați-i jos!”. Cum poți să le spui așa ceva unor copii de opt ani și jumătate?! Ce învață copilul ăla când antrenorul dă un asemenea sfat și când tatăl lui strigă, din tribună, „fă-l că e slab”. În plus, când am ajuns acasă, am sesizat un alt detaliu care m-a iritat profund. Unul dintre băieții mei, când am încercat să-l schimb, s-a văitat că are dureri la picior: „Mă doare, tata, unii de la ei aveau crampoane”. Cum poți să faci așa ceva, când toți au ghete de sintetic, tu să le dai crampoane!

Reacția antrenorului

„A fost o altercație între părinți, de 2-3 minute, care s-a încheiat la fel de repede cum a început. Eu eram pe teren cu copiii, ei jucau. Nu știu ce s-a întâmplat, poate sunt tot felul de pasiuni și orgolii ale părinților. Au fost discuții între ei. Depinde și de antrenor dacă îi bagă în seamă sau nu. Eu nu intru în discuții. Au mai fost divergențe la un turneu la Brașov, le-au continuat aici, dar, v-am spus, a fost o altercație scurtă. Eu nu mă cert. Dacă ei consideră să se bată, e treaba lor. Eu sunt pus aici să îmi fac treaba mea. A doua zi ne-am întâlnit din nou acolo și nu s-a întâmplat nimic” – antrenor Eforie

Reacția organizatorilor

„Părinții celor două echipe, au avut o ceartă de foarte mult timp. S-au mai întâlnit ei la niște turnee… A venit paza foarte repede și s-au potolit spiritele. Am auzit că s-au dat cu sticle, dar m-am uitat pe camere și nu există niciun incident, nicio palmă, nimic. Informația asta a apărut de la concurență. Nu a fost nimic, se poate vedea pe camere. E fotbal și e presiune, mici înjurături sau ce au făcut ei. Cum s-a ajuns aici, nu știu. Nu poți să îi controlezi cu fiola, acolo nu se vinde alcool. Nu poți să interzici pe nimeni acolo, nu joacă FCSB cu Craiova, nu pot să îmi dau cu părerea pe ceva ce nu știu. Nu s-a bătut nimeni cu nimeni, s-a aplanat situația. Mă deranjează că a ajuns în presă o asemenea informație despre un turneu de copii pe care ar trebui să îl promovăm. Și pe copilul meu l-a înjurat un părinte la un turneu și m-am dus să îl întreb cine e și de ce îl înjură” – Florin Mazilu, organizatorul turneului Kinder Cup, pentru ProSport.

Sursă foto: Daniel Radu, tatăl a doi jucători de la CS Dinamo, care a ținut să menționeze: „Așa trebuie să arate un turneu de juniori. La sfârșit, copiii de la Luceafărul și Dinamo s-au fotografiat împreună”

Pe aceeași temă
Ce a strigat Ionuţ Cercel în cimitir. Au izbucnit în plâns cu toţii...
Ce a strigat Ionuţ Cercel în cimitir. Au izbucnit în plâns cu toţii...
Derapaj grav al unui antivaccinist clujean, membru PSD: îl ameninţă cu moartea pe Raed Arafat VIDEO
Derapaj grav al unui antivaccinist clujean, membru PSD: îl ameninţă cu moartea pe Raed Arafat VIDEO
Fata lui Spiderman. Cum reuşeşte să se urce pe pereţi? Video viral
Fata lui Spiderman. Cum reuşeşte să se urce pe pereţi? Video viral
Tuchel, inimă de aur. Antrenorul lui Chelsea a plătit operația pe cord de care avea nevoie fiul menajerei sale
Tuchel, inimă de aur. Antrenorul lui Chelsea a plătit operația pe cord de care avea nevoie fiul menajerei sale
Top 6 SUV-uri 4×4, cu un consum mic, care pot fi cumpărate cu 6.000 de euro
Top 6 SUV-uri 4×4, cu un consum mic, care pot fi cumpărate cu 6.000 de euro
Nenorocire! Ce s-a găsit în compoziția vaccinului Pfizer… Doamne, ce ne așteaptă… >
Nenorocire! Ce s-a găsit în compoziția vaccinului Pfizer… Doamne, ce ne așteaptă… >
Bunica Emmei Răducanu, dezvăluiri inedite despre nepoata celebră: Vorbim în românește
Bunica Emmei Răducanu, dezvăluiri inedite despre nepoata celebră: Vorbim în românește
S-a chinuit cumplit la ATI! De ce a murit, de fapt, Petrică Cercel
S-a chinuit cumplit la ATI! De ce a murit, de fapt, Petrică Cercel
Lipsa de vitamina D îți distruge organismul. Cele 6 semne pe care să nu le ignori
Lipsa de vitamina D îți distruge organismul. Cele 6 semne pe care să nu le ignori
Virilitatea lui a INTRAT în istorie. Ce a făcut cu cele 70 de soţii a ŞOCAT o lume întreagă
Virilitatea lui a INTRAT în istorie. Ce a făcut cu cele 70 de soţii a ŞOCAT o lume întreagă
Surpriză la IKEA România. Iată ce vor găsi clienții în magazine peste câteva zile
Surpriză la IKEA România. Iată ce vor găsi clienții în magazine peste câteva zile
Ce ruşine! Am aflat ce studii are Mihaela Rădulescu. Sigur te aşteptai la mai mult de la ea...
Ce ruşine! Am aflat ce studii are Mihaela Rădulescu. Sigur te aşteptai la mai mult de la ea...
Imagini BOMBĂ cu Alexandra Dinu!  Iată cine e, de fapt, AMANTUL ei! Nu mai are sens să nege
Imagini BOMBĂ cu Alexandra Dinu! Iată cine e, de fapt, AMANTUL ei! Nu mai are sens să nege
Andreea Berecleanu e devastată! A fost PĂRĂSITĂ pentru o altă femeie
Andreea Berecleanu e devastată! A fost PĂRĂSITĂ pentru o altă femeie
Fraudă majoră în lumea criptomonedelor. Lovitura este masivă şi o mulţime de oameni şi-au pierdut banii
Fraudă majoră în lumea criptomonedelor. Lovitura este masivă şi o mulţime de oameni şi-au pierdut banii
Zodiile cele mai nocive în relații. Te distrug emoțional
Zodiile cele mai nocive în relații. Te distrug emoțional
Horoscop săptămâna 20 - 26 septembrie 2021 pentru zodia Balanţă
Horoscop săptămâna 20 - 26 septembrie 2021 pentru zodia Balanţă
Accesorii auto utile pe care le va vinde Lidl săptămâna viitoare
Accesorii auto utile pe care le va vinde Lidl săptămâna viitoare
PSG merge în turneu. Messi, Neymar şi Mbappé se vor antrena în Qatar
PSG merge în turneu. Messi, Neymar şi Mbappé se vor antrena în Qatar
BANCUL ZILEI – O blondă bine, acostată de câțiva șmecherași
BANCUL ZILEI – O blondă bine, acostată de câțiva șmecherași
Cine sunt agresorii care au umplut de sânge un activist de mediu şi doi jurnalişti, într-o pădure din Bucovina
Cine sunt agresorii care au umplut de sânge un activist de mediu şi doi jurnalişti, într-o pădure din Bucovina
Vrei un salariu de peste 6.000 de lei? A fost oficializat examenul pentru a obţine calificarea pentru acest job. Nu este IT
Vrei un salariu de peste 6.000 de lei? A fost oficializat examenul pentru a obţine calificarea pentru acest job. Nu este IT
O femeie a văzut o „pasăre fericită” într-un copac. S-a apropiat și a încremenit FOTO
O femeie a văzut o „pasăre fericită” într-un copac. S-a apropiat și a încremenit FOTO
Imaginile durerii din fața spitalului în care a murit Petrică Cercel. Familia și prietenii regretatului manelist l-au păzit întreaga noapte / PAPARAZZI
Imaginile durerii din fața spitalului în care a murit Petrică Cercel. Familia și prietenii regretatului manelist l-au păzit întreaga noapte / PAPARAZZI
Emma Răducanu are un IUBIT celebru! Detalii picante despre idila lor
Emma Răducanu are un IUBIT celebru! Detalii picante despre idila lor
Lovitură pentru cei care încalcă legea: Supraveghere video pe șosele și sancționare automată a contravenienților
Lovitură pentru cei care încalcă legea: Supraveghere video pe șosele și sancționare automată a contravenienților
FOTO. Anna Lesko, apariție controversată, fără lenjerie intimă! Imaginile nu lasă loc interpretărilor
FOTO. Anna Lesko, apariție controversată, fără lenjerie intimă! Imaginile nu lasă loc interpretărilor
FOTO. Fosta nevastă a lui Mădălin Ionescu, apariție controversată într-un costum de baie incendiar!
FOTO. Fosta nevastă a lui Mădălin Ionescu, apariție controversată într-un costum de baie incendiar!