Condescu, „spovedanie”, după mai bine de un deceniu, despre „trădarea” lui Gică Popescu: „Nici cu voturile mele nu câștiga în fața lui Mircea Sandu!” | EXCLUSIV

Condescu,
  • Publicat:
  • Actualizat:

Marin Condescu, conducătorul formației Pandurii Tg. Jiu, a acceptat să vobească pentru ProSport despre formația care în urmă cu șapte ani reprezenta România în cupele europene, iar acum se luptă să se salveze de la retrogradarea în Liga a 3-a. Condescu a vorbit și despre numele importante din fotbalul românesc pe care le-a cunoscut în diverse ipostaze, precum Gică Popescu, Mircea Sandu, Dumitru Dragomir, Răzvan Burleanu, Gigi Becali și Adrian Mititelu.

Domnule Condescu, în urmă cu șapte, opt ani erați în prim-planul fotbalului românesc, atât dumneavoastră cât și Pandurii, iar acum echipa se află cu un picior în Liga a 3-a…

Nu vă grăbiți să ne cântați prohodul! Pandurii se află înainte de startul returului aproape de Liga a 3-a, dar s-ar putea să aveți mari surprize. În două-trei săptămâni suntem aproape să primim o decizie favorabilă în instanță, iar de acolo s-ar putea să primim 4 sau 5 milioane de euro. Banii ăștia provin de la membrii fondatori care au făcut vrute și nevrute cu banii după ce eu am început să am problemele alea din urmă cu câțiva ani de zile. Am fost și arestat atunci 24 de ore!

„Narcis Răducan și-a văzut doar interesul, era o pălărie prea mare pentru el!”

Vreți să spuneți că, dacă dumneavoastră nu erați nevoit să faceți un pas în spate, Pandurii nu ajungea în situația de azi?

Sub nicio formă! Nu uitați că în 2013 jucam în cupele europene, Eric marca eurogoluri pentru Pandurii, Fiorentina știe, dar din păcate eu am fost arestat 24 de ore. Nu vreau să discut aici din nou despre acele vremuri, iar apoi am fost nevoit să fac un pas în spate. Este adevărat că în viața echipei a apărut și Narcis Răducan, iar el și-a văzut doar interesul! Nu îl condamn că nu a fost trup și suflet pentru Pandurii, dar și-a pus pe cap o pălărie prea mare pentru el și nici el nu a mai reușit să facă față situației. În plus, echipa a intrat și în niște jocuri politice, iar când intri în așa ceva totul se poate întoarece împotriva ta.

„Mititelu era în războaie cu toți și se implica emoțional prea mult în viața echipei”

În ce situația ați lăsat, în 2013, Pandurii?

Ce vă spun acum, puteți să verificați. Sunt acte pentru ce vă spun acum. Am lăsat clubul cu zero lei datorie și cu 4-5 milioane de euro lei în conturi! Banii ăștia au dispărut atunci, s-au dus, nu știu pe ce, dar din fericire i-am găsit tocmai acum. Însă trebuie să așteptăm o hotărâre judecătorească, iar dacă totul este ok, atunci șansele de salvare de la retrogradare vor crește foarte mult. Dacă nu, atunci suntem pregătiți și pentru Liga a 3-a. Asta este viața.

În iarna lui 2013 -2014 ați încercat o colaborare cu Adrian Mititelu la FC Universitatea Craiova, ați fost numit managerul general al echipei, de ce nu ați reușit?

Eu m-am dus cu inima deschisă la Universitatea Craiova, dar la vremea aia Adrian era implicat prea mult emoțional în viața echipei sale, cum este și acum. Din păcate pentru el, începuse războaie pe toate fronturile. Începuse să se certe cu toată lumea, iar nouă ni se închideau ușile în nas peste tot. Eu am încercat să îi ajut, deși poate că mulți nu cred ce spun acum. Din fericire pentru cei de la FCU, Adrian acum s-a deblocat financiar, și-a revenit bine de tot cu banii, și o să vedeți voi unde o să ajungă el cu proiectul ăsta pe care îl are. Adrian este cam ultimul mohican dintre patronii de fotbal care în urmă cu 10-12 ani se luptau într-un fotbal puternic în Liga 1. Nu uitați ce echipe erau atunci și ce fotbal se juca în Liga 1.

„Nu l-am trădat niciodată pe Gică Popescu! Era greu și cu voturile mele să îl învingă pe Mircea Sandu”

Dacă tot vorbim de trecut, ați fost acuzat de Gică Popescu că l-ați trădat la alegerile din 2005. Ce voturi avea promise de la dumneavoastră?

Eu nu l-am trădat sub nicio formă pe Gică Popescu. Atunci când el a candidat împotriva lui Mircea Sandu, eu unul nu m-am întâlnit niciodată cu el înainte de alegeri și nu i-am promis absolut nimic. Nu știu de unde a ajuns el la concluzia că eu l-am trădat sau că i-am promis că îl susțin. În primul rând, chiar și cu ajutorul meu, Mircea Sandu era greu de învins pe vemea aia. A, că unii oamenii din staff-ul lui Gică s-au văzut cu oameni de pe la mine de la Pandurii este altă mâncare de pește. Dar eu, Marin Condescu, nu i-am promis niciodată, în 2005, lui Gică Popescu că îl votez sau că îi aduc și alte voturi, pentru că nu am discutat niciodată amândoi față în față în perioada aia.

Dar la alegerile din 2014 mergeați cu Gică Popescu?

Aici este cu totul o altă treabă. Mircea Sandu nu mai candida și recunosc că m-am întâlnit cu Gică Popescu, aici recunosc. Eram decis să merg pe mâna lui Gică la algeri, nu mergeam cu Burleanu, dar din păcate Gică Popescu a fost arestat. Apoi am început să am și eu probleme și filmul dintre noi s-a rupt de tot.

Ce părere aveți de Mircea Sandu și Răzvan Burleanu? Cine este mai bun ca președinte de federație dintre ei?

Mircea Sandu este un foarte bun manager, are experiență mai mare, dar din păcate vârsta nu iartă pe nimeni. Nu trebuie să uităm însă că România a primit organizarea unor meciuri ale Campionatului European 2020, în mare parte datorită lui Mircea Sandu. Burleanu este unul dintre lupii tineri. Să știți că este deschis la dialog și este dornic să acumuleze experiență de la discuție la discuție. Dar uns cu toate alifiile, eu îl văd pe Dumitru Dragomir. Nea Mitică a fost dat nabii de tot și să știți că a ajutat multe cluburi și mulți patroni pe vremea lui. Puteți să îi întrebați pe cei de atunci.

„Becali e cel mai bun partener de afaceri pe care l-am avut! I-am băgat mulți bani în buzunar”

De Gigi Becali ce părere aveți? În ce relații mai sunteți?

E cel mai bun partener de afaceri pe care l-am avut vreodată în fotbalul românesc! La Gigi era greu până îi obțineai promisiunea că afacerea se face așa cum doreai tu, iar dacă el îți dădea cuvîntul lui, atunci așa era. Lui Gigi i-am și băgat bani mulți în buzunar deoarece i-am dat doar „scule” de jucători. Câți bani a luat pe Chiricheș? Pe Pintilii? Și de pe urma altori jucători pe care noi i-am dat lui s-a ales cu multe.

La final vreau să vă întreb de un jucător drag dumneavoastră, Eric de Oliveira.

Din păcate, Eric nu și-a pus niciodată în folosul fotbalului tot talentul pe care l-a avut. El a tratat fotbalul mai mult ca pe o distracție. În unele cazuri nu a fost deloc serios. Fiorentina chiar pusese ochii pe el după acel eurogol pe care l-a marcat împotriva italienilor. Acum am văzut că Hagi a renunțat la el, dar eu sunt sigur că nu Gică este cel vinovat. Vina este în mare parte la Eric. Însă vreau să vă spun că singurul antrenor care a știut și sunt sigur că știe să lucreze și acum cu Eric este Cristi Pustai. Ascultați la mine să ce vă spun. Pustai știa să îl facă pe Eric să îl asculte și să joace fotbal adevărat.

4.500.000 de euro susține Condescu că au cei de la Pandurii de recuperat cu ajutorul judecătorilor

24 de ore a fost reținut Condescu în noiembrie 2013, după ce fusese acuzat de înșelăciune

 

 

 

Daniel Vlad / Autor
Daniel e jurnalist sportiv din anul 2003, în prezent fiind reporter special la ProSport. Din 2003 și până în 2013 a lucrat la ProSport, după care în perioada 2013 - 2019 a activat la Fanatik. Din 2019 a revenit în echipa ProSport, unde evoluează și în prezent. În cei 21 de ani de presă, ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă, doi copii îşi vor aştepta tatăl în zadar
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă,…
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un marocan mai tânăr. Abia după 18 luni, a aflat cine e iubitul ei, de fapt
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un marocan mai tânăr. Abia după…
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune ce urmează
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?