Marca istorică a CS Rapid, folosită ilegal de Academia Rapid. Vali Caciureac: "Sunt şi eu surprinsă. Nu le-am dat niciun acord şi nu ne-au întrebat. I-am sunat şi le-am cerut s-o scoată urgent de pe site"

3 ian 2018 2372 afişări Comentează şi tu Fotbal Intern
Marca istorică a CS Rapid, folosită ilegal de Academia Rapid. Vali Caciureac: "Sunt şi eu surprinsă. Nu le-am dat niciun acord şi nu ne-au întrebat. I-am sunat şi le-am cerut s-o scoată urgent de pe site" Sigla a doua din stânga, cea pe care scrie Clubul Sportiv Rapid, aparţine Ministerului Transporturilor, dar apare pe site-ul oficial al Academiei Rapid

Academia Rapid a postat pe site-ul său, ca aparţinând clubului, marca istorică deţinută de Clubul Sportiv Rapid, fără să fi cerut sau obţinut, în scris sau verbal, acordul proprietarului de drept.

ProSport a luat legătura cu Vali Ionescu Caciureac, fosta vicecampioană olimpică de la Los Angeles, acum preşedinta Clubului Sportiv Rapid, şi a aflat că aceasta a aflat întâmplător unde a ajuns marca grupării sale: „În mod categoric, nu le-am dat niciun acord. Nici scris, nici verbal. Oricum, noi fiind club de drept public, nici nu putem să facem ceva pe vorbe, chiar dacă am vrea... Deci, Academia Rapid foloseşte sigla noastră fără să ne fi întrebat şi fără să fi obţinut aprobarea noastră. Am rămas foarte surprinsă când am aflat unde a ajuns sigla. M-au sunat şi pe mine diverse persoane, să mă întrebe dacă le-am dat sigla. Voi consulta juristul clubului, să vedem dacă ne afectează această acţiune. Şi îi voi suna şi pe ei, să aflu de ce au făcut asta“.

La scurt timp după acest dialog, Vali Caciureac a revenit telefonic: "Am reuşit să stau de vorbă cu Ovidiu Burcă. I-am spus că nu au dreptul să ne folosească sigla fără permisiune şi i-am cerut s-o elimine urgent de pe site. Mi-a spus că au pus-o acolo fără intenţii rele, doar pentru veridicitate, şi a promis că o vor scoate".

ProSport a scris despre faptul că, pe noul site al Academiei Rapid, grupare susţinută de Primăria Sectorului 1, acest club născut pe 8 august 2017 afirmă că este Rapidul istoric, fondat pe 5 iunie 1923, şi că are în palmares titlurile din 1967, 1999 şi 2003.

În urmă cu două luni, CS Rapid a discutat cu reprezentanţii Academiei Rapid despre posibila închiriere a mărcii. Ovidiu Burcă şi avocatul Andrei Nicolescu au promis că revin cu un plan şi o ofertă, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat. „E adevărat că au venit să discutăm despre un contract de închiriere a mărcii. Au fost cei de la Academie, a fost şi reprezentantul AFC Rapid, au venit şi suporterii care au înfiinţat Frumoşii Nebuni ai Giuleştiului. Au fost nişte discuţii tensionate, s-au jignit… Până la urmă, a rămas că fac fiecare un plan, ni-l trimit, discutăm şi vedem cum evoluează lucrurile. N-a mai dat nimeni niciun semn de viaţă“, relatează Vali Caciureac, care este în continuare dispusă la dialog şi la o soluţionare a problemelor.

ProSport a încercat să ia legătura cu Ovidiu Burcă, managerul Academiei Rapid, omul care a creionat acest proiect şi reprezintă clubul în plan executiv, dar fostul fotbalist n-a putut fi contactat.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.