EXCLUSIV Miriuță vrea să jure pe Biblie, dar nu merge la detector:** „Laurențiu poate să meargă liniștit!”

EXCLUSIV Miriuță vrea să jure pe Biblie, dar nu merge la detector:**
  • Publicat:
  • Actualizat:

Fost coleg cu Reghecampf, Miriuță se apără în fața acuzelor și spune că nu a jucat nici în meciul cu Hertha. Îl cunoaște pe pianistul Rakonczai Imre, «Muzicianul» indicat de Karesz ca fiind legătura dintre fotbaliști și mafia pariurilor

Miriuță e în continuare legat de Cottbus, unde antrenează echipa sub 23 de ani a clubului Energie.

Ieri după-amiază, Miriuță se pregătea de antrenament, dar a acceptat amabil dialogul. Un interlocutor agreabil, românul care a jucat în naționala Ungariei a fost sigur pe el pe aproape toată durata discuției. Singurele ezitări au apărut când a fost întrebat despre relația sa cu pianistul Rakonczai și despre o eventuală prezență la detectorul de minciuni.

Vasile…
Știu de ce m-ai sunat, m-au mai sunat ziariști.

Ai văzut ce a apărut?
Da, am citit.

Și filmulețul cu Karesz?
Filmul nu l-am văzut. Ă‚la ce e? L-au filmat ungurii pe ăla?

Da…Omul ăsta spune că un prieten de-al lui, „Muzicianul”, avea un prieten în Germania și așa a intrat în contact cu voi…
Aia știu. În primul rând, eu nu am jucat nici în Bayern Munchen – Cottbus 3-1, nici în Hertha – Cottbus 2-3.

A avut „aprindere la plămâni”

Faptul că un fotbalist nu joacă nu înseamnă neapărat că nu poate primi bani. Poate lua bani tocmai pentru a nu juca… Iar tu erai un jucător foarte important în vestiar.
Că eram important, așa e. Eram 5-6 în care antrenorul avea încredere. Dar cum să fi luat eu bani dacă la meciul cu Bayern eram vreo 6 săptămâni suspendat și la meciul cu Hertha, m-am uitat în statistică, am stat vreo 5-6 săptămâni cu aprindere la plămâni!? Am jucat la Bremen, am luat bătaie, apoi n-am mai jucat o perioadă. (Werder – Cottbus s-a jucat pe 4 august, iar Miriuță a revenit pe 8 septembrie, la Cottbus – Wolfsburg 3-3) E greu să-ți aduci aminte de acum 12 ani, dar am verificat pe Internet. M-a deranjat inițial că mi-a apărut numele, dar acum nu mă mai deranjează. Poate să se scrie în fiecare zi ceva! Am stat 15 ani la Cottbus, în 2004, 2005 sau 2006 s-a făcut o anchetă în Germania. În Ungaria s-a făcut acum doi-trei ani o anchetă, nu mai țin minte exact.

Au fost și niște persoane arestate…
Exact. Acum gândește-te tu, nu că eu aș fi nevinovat, dar n-am jucat în meciurile alea, îmi apare numele. Am fost singurul român cu Reghecampf. Au fost și unguri la echipă…

Ce relație ai avut cu Piplica, Reghecampf și Sebok?
Cu Piplica, mă întâlneam înainte de antrenament sau de meci și ne salutam: «Servus», «Servus». Nu aveam o relație…

Reghecampf a spus și el asta…
Da. Era o relație rece, profesională, pe teren dădeam amândoi tot ce se putea…

„Piplica era bufon”

El mai lua niște goluri curioase, vezi faza cu Monchengladbach…
(Râde). A, da, da…Condusesem 3-2. Piplica era ca un fanfa….

Ca un bufon?
Așa, n-am vrut să zic eu cuvântul ăsta…Făcea câteodată niște meciuri de te scotea din rahat, să mă scuzi, și altă dată lua niște goluri care…Asta e, înțelegi?

Poate spunea…«Vasile, am o afacere pentru tine!?»
Îți jur pe viața mea și sunt în stare să jur și pe Biblie, o dată n-a venit la mine să zică: «Bă, Miriuță, uite asta…»

Cu ceilalți ce relație aveai?
Eram cu Laurențiu, eram cu Sebok, cu Matyus. Eram 4, să zic, unguri, mă rog, eu eram român, eram și cu unii și cu alții. Dar nu aveam nicio mare prietenie cu niciunul dintre ei. La modul: «Hai la mine acasă sau…».

Misterul „Muzicianului”

Ai auzit de «Muzicianul»?
Niciodată.

Dar numele Rakonczai Imre îți spune ceva?
Cum?

Rakonczai…
(Face o legătură imediată, deși reporterul nu i-a spus că Rakonczai e «Muzicianul») Sunt mulți muzicieni buni în Ungaria. Îi știu așa, când jucam pe la Ferencvaros veneau mai mulți.

Imre Rakonczai…
Da, este un cântăreț Rakonczai Imre în Ungaria.

Venea la meciuri la Ferencvaros?
(Râde forțat) Nu venea el la meciuri! Nu mă provoca tu cum vrei!

Dar tocmai ai spus că veneau când jucai la Ferencvaros…
Veneau mulți, în 98, atunci am plecat din Ungaria. Veneau că se făceau meciuri între fotbaliști și muzicieni. Cum e în România, cu Enache, cu ăștia.

Deci pe Rakonczai nu-l cunoști…
Bun, ăăăă, ăăăă, îl cunosc pe Rakonczai ăsta. (Silabisește ca și cum se asigură că nu greșește) Ra-kon-czai.

Imre…
Da, Imre, e un cântăreț.

Nu te-ai întâlnit niciodată cu el, nu?
(Pare derutat) În Budapesta?

Nu știu, oriunde…
Aaaaa, când eram în Budapesta, dar nu… eu, eu trăiesc din ”98 în Germania, înțelegi? (Simte nevoia mereu să se asigure că ai înțeles) Mă înțelegi?

Și asta era înainte de 1998?
Da, bineînțeles. Mă înțelegi? Făceam meciuri și chestii din astea… Când mai veneam la Budapesta, în vacanță, vara…înțelegi? Veneau la o masă și la echipa națională, când eram la naționala Ungariei…Cunosc mulți cântăreți cunoscuți din Ungaria. Îți dau un exemplu, Mutu, Marica, ăștia, cunosc mulți cântăreți de manele.

Singura problemă este că acest Karesz susține că Rakonczai a făcut legătura între mafie și voi…
Hai să te mai întreb eu ceva! Că a făcut…Așa vine mâine unul și spune că a făcut nu știu ce, acum 12 ani. Nici nu știu cine e ăsta (n.r. – Karesz). Pe mine mă deranjează un singur lucru, de fapt m-a deranjat, că între timp mi-am aranjat lucrurile, aici, la club. M-au întrebat oamenii…

Cine, oficialii lui Cottbus?
Da. M-au întrebat: «Vasile, ce e asta? Știi ceva?» Le-am zis că nu. Și oamenii au văzut și ei, că nu sunt proști, au văzut că nu am jucat în meciul ăla cu Bayern.

Prima, 15.000 de mărci

Totuși, în două săptămâni, două personaje care nu se cunosc între ele, Dinu și acest Karesz, povestesc cam același lucru despre două meciuri diferite, dar cu aceiași jucători. Tu, Reghe, Piplica și Sebok. Cum îți explici?
Nu știu, habar n-am. Eu n-am auzit o dată în vestiar pe cineva să vină și să vorbească despre așa ceva. În momentul ăla, mă duceam la președinte și îi spuneam. Să fim sinceri, noi aveam contracte de 500 de mii de mărci pe sezon.

Erau bani mulți?
Erau, normal. Erau 40.000 de mărci pe lună. Și jucam pe primă de 5.000 de mărci punctul. 15.000 de mărci victoria. Te pretai să iei 5.000, 10.000 de mărci?

Erau cam 17.000 de mărci, mai mult decât o primă de victorie…
Cine își risca toată cariera la 20 și ceva de ani pentru 15.000 de mărci?

17.000. Și erau la un meci, chiar dacă pierdeați, deci bani aproape siguri. Voi luați de la club 15.000 la victorie, dar nu erau bani siguri…
Nu te contrazic, dar eu mai luam 100 de mii de mărci dacă rămâneam în divizie.

Revin la Rakonczai. Karesz a notat inclusiv numărul zborului cu care acest Rakonczai a dus banii pentru voi la Berlin, scrie și terminalul din aeroport. Terminalul 23…
Și ce legătura are asta cu mine, tati?

Ești nominalizat că făceai parte dintr-o rețea recomandată de Rakonczai. Apropo, te gândești să dai în judecată pe cineva?
N-am timp să dau în judecată, să mă judec prin România. Eu sunt antrenor la Cottbus, am un nume în Germania. Înțelegi?

„Detector de… ce?”

Mai devreme spuneai că juri pe Biblie. Eu nu-mi permit să merg atât de departe. Te întreb doar dacă ai fi dispus să mergi la detectorul de minciuni?
(Derutat) Păi, la ce… Cu detectorul, la ce, ce să fac cu detectorul?

Reghecampf a spus că ar veni în secunda doi…
Laurențiu poate să meargă liniștit, înțelegi? (Nesiguranța îi este trădată de o ușoară bâlbâială) La detectorul ăsta de minciuni, la ce, ce, despre ce să vorbesc? Tati, despre ce?

Dacă ai făcut vreodată vreo nenorocire în fotbal!
(Devine iritat) Tati, dacă eu îți spun că n-am făcut, n-am făcut, înțelegi? Și dacă cineva mă crede pe cuvânt…

Sincer, dacă ai fi făcut vreun blat, ai fi recunoscut?
(Râde) În primul rând, n-am făcut. Și pui o întrebare la care nimeni nu ți-ar fi răspuns așa, înțelegi?

Te întreb pentru că mulți oameni din Ungaria cu care am vorbit te-au indicat drept unul dintre fotbaliștii implicați în mafia pariurilor…
Știam că s-a vorbit în Ungaria despre mine. Știu, au fost niște ziariști care au mai scris despre mine. A fost asociat numele meu pentru că aveam niște prieteni, înțelegi, împreună cu care am fost văzut la fotbal, la restaurant… Când lumea te vede, zice: «Și ăla e!».

Ce prieteni?
Nu mai contează acum. Vorbesc de Sebok, de alții… înțelegi?

Dacă vreunul dintre foștii tăi colegi te va indica vreodată că ai trucat meciuri, cum vei reacționa?
(Râde încurcat și se bâlbâie) Stai să… să… să… să… să mă… cum se zice… să… zii!…cum să… să spună prima dată. Înțelegi? Dar așa ceva nu o să se întâmple.

„Nu mai stau să răspund tuturor nebunilor de pe Pământ. Am ajuns prin muncă cinstită în vârful piramidei, nu mă mai interesează nimic din toate aceste golănii cu care veniți exact înainte de meciurile foarte importante”, Laurențiu Reghecampf, fost jucător Cottbus,  19.02.2013

„Toate astea sunt niște minciuni. Cine a zis așa ceva, e mincinos. Cine scrie așa ceva, e mincinos. Nu ar trebui să existe așa ceva. Nu am nicio părere despre meciul cu Hertha, absolut niciun comentariu de făcut”, Tomislav Piplica, fost portar Cottbus, 12.02.2013
 

Costin Ștucan / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Au apărut primele căpşuni româneşti în pieţe. Cu cât se vinde un kilogram 
Au apărut primele căpşuni româneşti în pieţe. Cu cât se vinde un kilogram 
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Soţia lui Ciprian Marica a avut cea mai provocatoare apariţie! Imaginile incendiare cu partenera de viaţă a milionarului român
Soţia lui Ciprian Marica a avut cea mai provocatoare apariţie! Imaginile incendiare cu partenera de viaţă a milionarului român
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Putin cutremură omenirea. Ordin ISTORIC dat la Moscova: Totul s-a rezolvat
Putin cutremură omenirea. Ordin ISTORIC dat la Moscova: Totul s-a rezolvat
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen