Lupta pentru Liga 3 | „Cuplaj” cu zece goluri în Giulești! Steaua și Rapid au făcut spectacol cu AS Tricolor și Dinamo, iar bătălia finală se dă în ultima etapă. Giuleștenii sunt mari favoriți

Redactor:
Andrei Pal
Lupta pentru Liga 3 |
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Steaua și Rapid continuă lupta de la distanță pentru obținerea locului care duce la barajul pentru promovarea în Liga 3! Miercuri seară, ambele echipe bucureștene au făcut spectacol pe Giulești și s-au ales cu câte trei puncte.
  • Steaua a jucat prima, de la ora 18:00, a învins-o pe AS Tricolor cu 6-0 și a pus presiune pe umerii Academiei Rapid.
  • De la ora 21:00, giuleștenii nu au stat la discuții cu CS Dinamo, au câștigat cu 4-0 și și-au consolidat poziția de lideri în clasamentul play-off-ului.
  • Ultima etapă aduce derby-ul Steaua – Rapid, programat duminică, pe Arena Națională, și giuleștenii pleacă la drum cu un avantaj uriaș. Academia Rapid are nouă puncte după două etape, Steaua are șase, iar „feroviarii” câștigă Liga 4 București cu un rezultat de egalitate sau o victorie.

Steaua – AS Tricolor 6-0 (Pătănoiu 4, Bâtfoi 15, 69, Răsdan 43, 78, Predescu 71)

  • Steaua: Iancu – Zeciu, Pădureț, Sitaru, Olaru – Radu, Vîlcea, Râsdan, Pătrănoiu – Camara, Bâtfoi
  • Rezerve: Chiș, Jitaru, Lolescu, A. Grigore, Mirea, Predescu, Constantinescu
  • AS Tricolor: Oprea – Nibu, Stanciu, Voicu, Rânduroi – Ciortea, Manea, Licsandru – Nicolescu, Pristolian, Gheorghe
  • Rezerve: R. Popa, Pleșoianu, G. Pristolian, A. Badea, Mnata, Duțu, A. Petre

Academia Rapid – CS Dinamo 4-0 (Goge 43, Pancu pen. 57, Vlada 59, 78)

  • Rapid: Ignat – Voicu, Iacob, Bratu, Stancu – Grigore, Duriță, Maftei, Goge – Niculae, Vlada
  • Dinamo: Mina – Ciobanu, Dumitrache, Vlad, Arsene – Bar, Manta, Lungu – Stan, Panait, Ivan

Minutul 90+1: Finalul serii în Giulești! Rapid – Dinamo se termină 4-0 și, după zece goluri marcate în două meciuri de play-off, echipa lui Constantin Schumacher atacă ultima rundă din postura de mare favorită.


Minutul 89: Vlada scapă unu la unu cu un fundaș advers, trece în dribling și șutează de la marginea careului de 16 metri, dar nu mai e la fel de eficient și dă pe lângă poartă. Se arată un minut de prelungiri.


Minutul 78: GOL RAPID! Vlada primește o pasă bună de la Burlacu, pivotează rapid și șutează violent, iar Mina rămâne din nou fără reacție.


Minutul 60: A intrat, a dat gol și a plecat. Daniel Pancu iese de pe teren după doar 15 minute, iar locul lui e luat de Bărbălău. Cel mai probabil veteranul de 40 de ani nu vrea să riște nimic, mai ales că a avut probleme musculare în trecutul apropiat și mai sunt doar patru zile până la meciul decisiv cu Steaua.


Minutul 59: GOL RAPID! Defensiva lui Dinamo cedează pentru a treia oară după o fază simplă. Centrare Grigore din dreapta, cap Vlada din 10 metri și tabela se schimbă în 3-0.


Minutul 57: GOL RAPID! Dănilă îl faultează în propriul careu pe Grigore și îi oferă lui Daniel Pancu șansa golului cu numărul 20 în acest sezon. Vetaranul din Giulești bate în dreapta, Mina ghicește colțul, dar execuția e prea bună și portarul dinamovist nu o poate opri.


Minutul 46: A început repriza a doua, iar Constantin Schumacher l-a trimis pe teren și pe Daniel Pancu, în locul lui Vasile Maftei.


Minutul 45+1: Pauză pe Giulești, după 45 de minute dominate de Academia Rapid.


Minutul 43: GOL RAPID! Ionuț Voicu centrează din dreapta, Mina scapă mingea inexplicabil și Goge deschide scorul cu un șut de la 12 metri, deși ep linia porții se aflau doi fundași dinamoviști care încercau să-i împiedice execuția.


Minutul 33: Prima ocazie a lui Dinamo! Vlad pleacă pe un contraatac rapid, dar finalizează slab, vizibil jenat de Iacob.


Minutul 23: Goge șutează din careu, dar același Mina are un nou reflex bun și respinge spectaculos.


Minutul 13: Nico mai dă și rateuri! Giuleștenii domină, Stancu aruncă bine mingea în careu și îl servește perfect pe Daniel Niculae, dar golgheterul Academiei trage prost, din poziție perfectă, și, probabil, doar amână deschiderea scorului.


Minutul 4: Bară Rapid! Un corner din partea dreaptă e urmat de o lovitură bună de cap a lui Vasile Maftei, dar portarul Alexandru Mina se întinde bine și respinge în bară. Startul aparține giuleștenilor.


21:00 A început meciul, cu aproximativ 1.500 de fani rapidiști în tribunele bătrânului Giulești.


20:35 Se schimbă liniile. Jucătorii Stelei și-au făcut treaba și pleacă liniștiți la cabine, în timp cei ai Rapidului intră pe teren pentru încălzire. Nu mai e multă lume pe Giulești, dar Ștefan Ciuculescu, portarul Rapidului, nu ratează momentul de a le arăta fanilor din Peluza Sud că nu-i are deloc la inimă. Face semn spre emblema Rapidului, apoi merge spre galeria giuleșteană pentru a înjura rivala din Ghencea.


Minutul 90+3: FINAL DE MECI! Steaua se distrează cu AS Tricolor, bate cu 6-0 și pune presiune pe Rapid, care are de jucat, de la ora 21:00, cu Dinamo. Înaintea derby-ului bucureștean, Academia și Steaua au câte șase puncte și împart primul loc în play-off.


Minutul 86: Moment horror pe Giulești! Victor Pristolian, atacantul lui AS Tricolor, cade rău după un duel cu Sitaru, își luxează mâna și oferă un moment greu de privit.


Minutul 83: Duelul de la distanță dintre galeria Stelei și ce a Rapidului aduce un moment urât. După ce le aruncă cuvinte grele rivalilor de moarte, fanii giuleșteni îl înjură și pe Mihai Neșu.


Minutul 78: GOL STEAUA! Abia intrat pe teren, Cătălin Mirea creează o fază frumoasă, culcă un adversar și îl găsește bine pe Florin Răsdan, care face și el „dubla” cu un șut din 11 metri. Ajungem la cel mai mare scor din acest play-off.


Minutul 71: GOL STEAUA! Predescu are nevoie de câteva secunde pentru a intra, a primi o minge în dreapta, a dribla cu ușurință un adversar și a finaliza simplu, cu latul, pe lângă Oprea. Vine și gestul clasic, cu degetul la gură, pentru puținii suporteri rapidiști intrați pe stadion.


Minutul 70: Hello, Mister Tudor! Alexandru Tudor și-a făcut și el apariție pe Giulești. Vestea proastă pentru AS Tricolor e că pe teren a intrat și Alin Predescu, cel mai bun jucător al Stelei, în locul lui Camara.


Minutul 68: GOL STEAUA! Pătrănoiu scoate lejer un adversar din joc, pasează perfect pe culoar pentru Bâtfoi, iar atacantul nu trebuie să facă prea multe pentru a reuși dubla. Între timp, Gabriel Pristolian a fost trimis pe teren pentru a ne aduce aminte, din nou, de freza celebră a brazilianul Ronaldo la CM 2002.


Minutul 62: Prima ocazie pentru AS Tricolor. E nevoie de mai bine de o or[ de joc pentru prima situație periculoasă la poarta lui Iancu, iar semnătura îi aparține lui Pristolian, care scapă pe un culoar bun, încearcă să prindă colțul lung cu un șut cu dreptul, dar nu nimerește ținta.


Minutul 46: A început repriza a doua, iar Ion Ion păstrează „11-le” care i-a adus un avantaj liniștitor în primele 45 de minute.


Minutul 45+1: Pauză pe Giulești, atmosfera se încinge. E evident că Steaua nu va avea nicio problemă în a câștiga la scor în fața unui adversar modest, iar „meciul” din tribune începe odată cu apariția jucătorilor giuleșteni în spatele porții lui AS Tricolor. Pancu e luat în colimator de ultrașii din Peluza Sud.


Minutul 44: GOL STEAUA! Apărarea lui AS Tricolor nu mai există, Răsdan primește o minge utilă în dreapta, intră în centru și își pune mingea pentru un șut la colțul lung, apoi reușește cel mai frumos gol al partidei. Trimite superb, la colțul lung, iar mingea intră în poartă chiar sub privirile jucătorilor de la Academia Rapid, ieșiți pe teren pentru a-i urmări la lucru pe rivalii din derby-ul de duminică, de pe Arena Națională.


Minutul 39: O nouă ocazie a Stelei! Pătrănoiu aruncă mingea în careu din flancul drept, Răsdan își face spațiu pentru o execuție spectaculoasă, reia din foarfecă laterală, dar trimite pe lângă poartă. Nu sunt emoții pentru Steaua, care domină la toate capitolele.


Minutul 29: Bară Steaua! Bâtfoi scapă singur cu portarul, finaliează la colțul lung, dar lovește doar bara din stânga a porții lui Oprea.


Minutul 15: GOL STEAUA! Răsdan bate bine o lovitură liberă din dreapta, pe care tot el o obține, Bâtfoi apare complet nemarcat la 11 metri și face 2-0 cu o lovitură de cap simplă. Se anunță o misiune lejeră pentru echipa lui Ion Ion.


Minutul 4: GOL STEAUA! Camara recuperează mingea în terenul advers, după o mare greșeală a lui Voicu, Pătrănoiu scapă singur pe un culoar liber, ezită puțin, dar deschide scorul, după ce driblează portarul.


18:30 A început Steaua – AS Tricolor. 500 de fani din Peluza Sud și-au ocupat sectorul rezervat, iar restul stadionului e gol. În peluza rapidistă încep să apară fani ai visșiniilor, în timp ce Daniel Niculae, Constantin Schumacher și Nicolae Stanciu urmăresc de la tribuna oficială primul meci al zilei.


Meciurile de astăzi vin după o primă etapă în care Academia Rapid a profitat la maximum de lipsa de inspirație a steliștilor. Intrați în playoff cu trei puncte, din postura de câștigătoare a sezonului regular, echipa antrenată de Constantin Schumacher a învins fără probleme, cu 4-0, pe AS Tricolor. De partea cealaltă, Steaua a intrat în playoff cu două puncte și a obținut doar o remiză chinuită, 1-1 cu CS Dinamo.

În funcție de rezultatele de astăzi, giuleștenii se pot afla în situația de a juca fără stres meciul direct cu Steaua din etapa a treia a playoff-ului. Dacă Academia învinge CS Dinamo, iar Steaua nu bate AS Tricolor, atunci Academia va câștiga dreptul de a merge la baraj, în condițiile în care regulamentele FRF și AMFB îi vor permite acest lucru.

Clasament playoff Liga 4 București:

  1. Academia Rapid – 6 puncte
  2. Steaua București – 3 puncte
  3. AS Tricolor – 1 punct
  4. CS Dinamo – 1 punct
Cristian Scutariu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă zi şi noapte la mormântul lor.
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă zi şi noapte la mormântul…
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Cea mai frumoasă femeie din România i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
Cea mai frumoasă femeie din România i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Durere supremă! A murit o LEGENDĂ a sportului din România: Cel mai mare din istorie
Durere supremă! A murit o LEGENDĂ a sportului din România: Cel mai mare din istorie
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură îngrijise, de fapt
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură…