Luptă grea la şefia AMFB: "Tomiţă" susţine că a primit ameninţări anonime pe telefon! Primul obiectiv: "Vreau să schimb mentalitatea oamenilor"

26 ian 2016 6843 afişări Comentează şi tu Fotbal Intern
Luptă grea la şefia AMFB: "Tomiţă" susţine că a primit ameninţări anonime pe telefon! Primul obiectiv: "Vreau să schimb mentalitatea oamenilor"

Ion Toma (48 de ani), directorul Liceului Mircea Eliade şi şeful Centrului de Copii şi Juniori al clubului Steaua, candidează la preşedinţia Asociaţiei Municipale de Fotbal Bucureşti pentru postul rămas vacant după arestarea lui Vasile Avram. După anunţarea candidaturii, “Tomiţă” a primit în fiecare noapte ameninţări anonime pe telefonul mobil.

Domnule Toma, de ce candidaţi la şefia AMFB?
Mi-am zis că, după 23 de ani de activitate la nivelul juniorilor, pot să fac ceva pentru toate cluburile de juniori din Bucureşti, şi nu numai pentru acestea.

Concret, ce vreţi să faceţi la AMFB?
Dacă voi fi ales, vreau în primul rând o perfecţionare continuă a membrilor comisiilor permanente, prin participarea lor la training-uri de specializare. Oamenii care sunt angajaţi permanent în aceste comisii trebuie să fie la curent cu ce se întâmplă la nivel organizatoric în fotbalul de la nivel înalt, dar şi cu noua tehnologie.

Am înţeles că sunt probleme în Bucureşti cu terenurile de joc, de antrenament...
Păi de la Revoluţie până acum s-au desfiinţat 42 de terenuri de fotbal în Bucureşti. Cred că putem rezolva această problemă a terenurilor de joc printr-o colaborare cu primăriile de sector. Sperăm să mişcăm cumva autorităţile locale în acest sens. Vom avea întâlniri şi cu Ministerul Educaţiei, pentru că vrem să intrăm în şcolile şi în liceele din Bucureşti, măcar pentru competiţiile de minifotbal. Sper să semnăm un protocol cu Ministerul şi să folosim aceste terenuri.

Veţi renunţa la funcţia de la Steaua, bănuiesc, dacă veţi fi ales preşedinte la AMFB...
Nu pot să am trei job-uri şi să le fac pe toate foarte bine. Mă voi gândi foarte bine la ce voi renunţa.

Care ar fi marile probleme la AMFB?
Încrederea pe care o prezintă instituţia şi organizarea unor competiţii de valoare. În subsidiar, aş vrea să micşorăm timpul de stat la coadă pentru eliberarea unei adeverinţe sau a unei legitimaţii.

Lumea e nemulţumită că organizarea la AMFB a rămas ca pe timpul comuniştilor...
Păi despre asta vorbeam. Vom încerca să schimbăm de la organizarea de turnee până la metodele de comunicare cu membrii Asociaţiei. Nu trebuie să ne văităm de ce s-a întâmplat până acum, toţi suntem răspunzători. Nu au greşit doar Vasile Avram şi cei din conducerea AMFB. Adunarea generală a votat tot ce s-a întâmplat până acum, cluburile afiliate au votat preşedintele.

Din ce aţi discutat cu membrii afiliaţi, vor aceştia o schimbare?
În mod cert, da. Va fi o schimbare de mentalitate.

Am înţeles că sunt probleme la nivel de arbitraj, de delegări...
Ca şi în fotbalul mare, şi la noi sunt astfel de probleme, cu delegări de arbitri, cu arbitraje mai slabe, dar nici antrenorii nu au avut o atitudine corespunzătoare. Trebuie îmbunătăţit întregul sistem competiţional.

Se vorbeşte în lumea fotbalului că se dau către cluburi cadouri, chiar bani, din partea contracandidaţilor dumneavoastră...
Fiecare îşi face această campanie cum doreşte. Eu sunt antrenor de juniori şi merg doar pe experienţa şi pe încrederea căpătate în aceşti 23 de ani de muncă la acest nivel.

Pe cine aveţi în echipă?
Oamenii care m-au ajutat în luarea deciziei: David Petrişor, Cornel Fecioru şi Jean Dragne.

Care ar fi principalele voastre obiective?
Schimbarea mentalităţii şi câştigarea încrederii membrilor în ceea ce priveşte comisiile AMFB.

Ce le promiteţi membrilor Asociaţiei?
Că voi fi prietenul tuturor şi că uşa va fi în permanenţă deschisă la AMFB. Nu le promit schimbări radicale, nu cred că are cineva o baghetă magică pentru rezolvarea rapidă a problemelor. Avem nevoie de implicarea tuturor pentru formarea unui grup decizional, care să se întâlnească des şi care să facă propuneri benefice către Adunarea Generală.

E adevărat că aţi primit ameninţări în aceste zile?
Mai sunt şi persoane cărora nu le sunt simpatic şi care mai sună noaptea, mai sună dimineaţa...

Un program bine pus la punct
Programul de campanie al lui Ion Toma este unul de candidat la preşedinţia FRF: arată bine, conţine 6 puncte, începe cu obiectivul profesional şi continuă cu un curriculum vitae. “Tomiţă” ne spune apoi de ce candidează, ne prezintă viziunea sa managerială, obiectivele sale principale, strategia şi concluziile.

La Strategie, pe lângă sectorul de seniori şi juniori, sunt incluse şi fotbalul în sală, fotbalul feminin, arbitrajul, dezvoltarea tehnică, medicina sportivă şi asigurarea sustenabilităţii financiare.

Cei patru candidaţi la şefia AMFB (alegerile vor avea loc joi, 28 ianuarie, de la ora 17.00):

  1. Marian Lumînare
  2. Ion Toma
  3. Marian Rusu
  4. Viorel Sandu
Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.