Lovitură dură primită de Adrian Mititelu. Curtea de Apel a decis astăzi ce se întâmplă cu marca şi palmaresul Universităţii

8 iun 2016 152147 afişări Comentează şi tu Fotbal Intern
Lovitură dură primită de Adrian Mititelu. Curtea de Apel a decis astăzi ce se întâmplă cu marca şi palmaresul Universităţii

Curtea de Apel Bucureşti a respins astăzi apelul formulat de Adrian Mititelu în procesul privind palmaresul Universităţii Craiova, acesta rămânând în posesia CS Universitatea Craiova, după cum stabilise anterior Tribunalul Bucureşti.

În motivarea Tribunalului Bucureşti se preciza că Fotbal Club U Craiova SA şi familia Mititelu au înregistrat cu rea credinţă la OSIM marca Universitatea Craiova, aceasta aparţinând de fapt Clubului Sportiv Universitatea Craiova. Astfel, denumirea, stemele legendarei Ştiinţa Craiova aparţin Clubului Sportiv Universitatea, club de drept public condus de Pavel Badea şi a cărui echipă de fotbal, refondată în 2013, cu susţinerea Olguţei Vasilescu, activează acum în Liga I.

În motivare se preciza că Adrian Mititelu nu deţine dreptul de a folosi numele Universitatea Craiova şi nici stemele Ştiinţei, dar şi că firma lui Mititelu, Fotbal Club U Craiov SA nu este nici măcar urmaşa echipei FC Universitatea Craiova, desprinsă din Clubul Sportiv în 1991.

Ce mai preciza motivarea Tribunalului Bucureşti:

  • „Clubul Sportiv Universitatea Craiova este continuatorul Clubului Sportiv din 1948”
  • „Fotbal Club U Craiova SA şi intervenienţii Mititelu nu pot invoca cum că ar fi continuatori ai Clubului Sportiv Universitatea Craiova înfiinţat în 1948”
  • „Fotbal Club U Craiova SA nu a primit dreptul de folosire a sintagmei Universitatea Craiova şi nici drepturi asupa însemnelor şi culorilor Clubului”
  • „Fotbal Club U Craiova SA este cea care a înregistrat cu rea credinţă marca Universitatea Craiova, cesionată ulterior intervenienţilor Mititelu, care au înregistrat cu rea credinţă marca FC Universitatea Craiova, fiind îndeplinite condiţiile pentru anularea acestora. Intervenienţii cunoşteau faptul că denumirea Universitatea Craiova nu le aparţine şi nu sunt continuatorii Clubului Sportiv şi nici ai Fotbal Club Universitatea Craiova, desprinsă din Clubul Sportiv”
     
Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.