"Coloneii" de la Rapid. S-a terminat meciul cu peste 36.000 de spectatori, pe Naţional Arena. Steaua, învinsă clar de Niculae & Co 1-3, la finele unui meci cu incidente violente în tribune. Aşa am trăit o zi trepidantă

14 apr 2018 54063 afişări Fotbal Intern
"Coloneii" de la Rapid. S-a terminat meciul cu peste 36.000 de spectatori, pe Naţional Arena. Steaua, învinsă clar de Niculae & Co 1-3, la finele unui meci cu incidente violente în tribune. Aşa am trăit o zi trepidantă  Foto Alexandra Pandrea - Mediafax
GALERIE (13 de imagini) VEZI GALERIA

În derby-ul Ligii a 4-a, Steaua s-a înclinat pe Naţional Arena, scor 1-3 (1-1) cu Academia Rapid, la finele unui meci în care elevii lui Constantin Schumacher şi-au arătat superioritatea din toate punctele de vedere. Elevii lui Ion Ion şi Marius Lăcătuş n-au rezistat presiunii oaspeţilor, după o primă repriză în care au reuşit să echilibreze abia pe final. Spectacolul din tribune din debut a fost umbrit de scenele de violenţă care s-au derulat pe parcurs. Au fost aproape 37.000 de oameni în tribune, iar atmosfera a adus aminte de meciruile de altădată.

Steaua Bucureşti - Academia Rapid 1-3 (Predescu 40 + 5 din 11m / Niculae 41, Burlacu 54, Vlada 60)

  • Steaua: H. Iancu - Boerean, Pădureţ, Sitaru, Grigore - Olaru (75 Constantinescu), Vîlcea (62 Kamara) - Zeciu, Răsdan, Predescu - Mirea (62 Bâtfoi)
  • Academia Rapid: Ciuculescu – Voicu, Iacob (46 Stancu), Bratu, Lădaru – Burlacu, Maftei, Duriţă (67 Dovleac, Goge – Niculae, Vlada (89 Pancu)

Min.90+5 Se termină 3-1 pentru Rapid, Marcel Bîrsan pune capăt unui joc greu, cu intrări dure pe teren şi violenţe în tribune. Prin jocul arătat, Rapid e superioară Stelei la toate capitolele. Pe final, announcerul stadionului a rectificat informaţia potrivit căreia în tribune ar fi luat loc doar puţin peste 26.000 de spectatori. Omul cu microfonul a anunţat că în tribunele Naţional Arena au luat loc 36.7000 de spectatori.


Min.80 Announcerul stadionului anunţă că la meci au intrat 26.045 spectatori, deşi oficialii Stelei spuseseră convingător că s-au vândut peste 35.000 de bilete. Asistenţa de pe Naţional Arena se apropie de suma de spectatori prezenţi la partida CS U Craiova - CFR 0-0.


Min.70 Steaua a iuţit circulaţia mingii, joacă direct pe poartă şi intensifică atacurile. Răsdan porneşte ca din puşcă de la 35 metri, dialoghează cu Bâtfoi, rămâne singur în careu, faţă-n faţă cu Ciuculescu, dar portarul rapdist îl blochează în ultimul moment. Gazdele solicită penalty pentru imprudenţa lui Ciuculescu, dar Bîrsan arată doar lovitură de colţ.


Min.60 GOL RAPID! 1-3 Goge pătrunde în mare viteză spre poartă, fundaşii Stelei îi închid unghiul, dar cu un ultim efort, rapidistul îi pasează lui Vlada, care şutează cu sete şi majorează scorul. Imediat, un fan al oaspeţilor îi păcăleşte pe stewarzi, intră pe teren şi ţâşneşte spre galeria stelistă. E anihilat se stewarzi în cele din urmă.


Min.54 GOL RAPID! 1-2 Burlacu înscrie după o mare eroare portarului stelist Iancu. Goalkeeperul a ieşit pe sub minge, mingea a ricoşat la Burlacu care a înscris în poarta goală. Mai ofensivi şi cu un plus de idei în atac, elevii lui Schumacher au fructificat începutul bun de repriză. Pancu are războiul lui, se înjură cu fanii Stelei.


Min.47 Forcing rapidist în debutul actului secund. Maftei deviază periculos, cu capul, pe lângă poartă, Vlada pune presiune neîncetat pe defensiva Stelei. Elevii lui Constantin Schumacher joacă dintr-o atingere, Predescu şi colegii lui nu reuşesc să iasă din propria jumătate. Schumacher a început cu M.Stancu în locul lui Iacob. Maftei a coborât în centrul defensivei.Foto Alexandra Pandrea - Mediafax

PAUZĂ în Steaua - Rapid 1-1. Repriză dominată neconcludent de giuleşteni, care au avut mai mult iniţiativa. Steaua nu a găsit soluţii timp de 45 de minute, perioadă în care vârful Mirea a fost izolat. Se aşteaptă mult de la Predescu, unicul fotbalist al gazdelor care a arătat că deţine un bagaj tehnic vast şi poate să aducă un plus de inventivitate în jocul echipei lui Ion Ion.

Repriza a fost marcată de incidentele violente petrecute la mijlocul actului întâi. S-a lăsat cu sânge, evacuări de pe stadion şi gaze lacrimogene după ce miezul conflictului a prins cheag la Tribuna II. Stewarzii au avut reacţii de caşaloţi eşuaţi, în timp ce Jandarmii au ajuns târziu pentru a-i împrăştia pe suporterii puşi pe scandal.


Foto Mediafax


Min.45+6 Gol Steaua, 1-1. Predescu rupe plasa, cu un şut devastator din 11 m, şi Steaua echilibrează disputa, 1-1 la finele primei reprize.


Min.45 + 3 Marcel Bîrsan dictează penalty pentru Steaua, în urma unei faze întortocheate în careul Rapidului. Giuleştenii au rezistat asaltului de 'flipper" al Stelei, dar mingea a fost blocată cu mâna de un rapidist.


Min.41 GOL Rapid! 0-1 Vlada centrează din flancul drept, de lângă Sitaru, Daniel Niculae ia prim-planul şi marchează cu sânge rece de la 10 metri. Iancu nu are reacţie. Jocul se întrerupe din nou, după ce câţiva fani ai giuleştenilor intră pe gazon. În tribuna a II-a apar din nou scenele violente.


Min.30 Rapid are iniţiativa şi devine mai periculoasă după reluarea meciului. Daniel Niculae ia o acţiune pe cont propriu, dar Vlada e în contra-timp şi apărătorii gazdelor se redresează. Doar Predescu pare că e capabil să limpezească atacurile Stelei, însă plusul de expereinţă al fotbaliştilor Rapidului face diferenţa în această perioadă a jocului. Pe flancul drept, fostul căpitan de la CSM Poli Iaşi, Voicu, aduce superioritate prin raidurile ofensive purtate în mare viteză.


Min.22 La Tribuna a II-a, unde au fost vândute bilete atât pentru fanii Stelei cât şi pentru cei ai Rapidului, a izbucnit un conflict violent. Jandarmii au fost prinşi pe picior greşit şi au intervenit târziu, meciul a fost întrerupt. Scene reprobabile pe Arena Naţională, pe feţele câtorva fani şiroieşte sângele. Lăcătuş a intrat pe teren pentru a calma spiritele, meciul se reia după aproape 10 minute. Şi pe teren, un conflict între Daniel Niculae şi portarul Stelei, Iancu, a fost aplanat în ultimul moment.


Foto: captură Digisport


Min.10 Rapid caută breşe în defensiva Stelei, însă defensiva gazdelor închide bine orice culoar. Oaspeţii trec peste faza de construcţie şi mizează pe mingi lungi pentru cele două vârfuri, însă Iancu are un joc bun de picior. În rol de dispecer, Predescu distribuie mingi în flancuri, de unde steliştii speră să valorifice detenta şi plasamentul vârfului cu talie impresionantă, Mirea.


Min.5 A început partida! Giuleştenii pun presiune încă din start, plusează la capitolul posesie, dar Niculae şi Vlada nu reuşesc deocamdată să se desprindă din menghina gazdelor. De partea cealaltă, tinerii Stelei gestionează cu luciditate debutul partidei, după ce portarul Iancu bălbăie o minge în propriul careu. Maftei joacă în faţa defensivei, Iacob şi Bratu formează axul central al apărării lui Constantin Schumacher. Marian Rada comentează partida la Digisport.


19:40 Atmosferă incandescentă în tribune. Fanii giuleşteni au afişat un banner care înfăţişează vedetele echipei, în timp ce suporterii stelişti încă pregătesc scenografia. Gabi Balint şi-a adus aminte de momentele în care şuta spre poarta lui Goycoechea şi a trimis în tribune câteva mingi cu autografe.


19:30 Daniel Pancu, la Digisport: "Mă bucur că fotbalul românesc are de câştigat în seara asta, e un semnal către cei care se ocupă de fotbalul românesc, fără suporteri nu putem să atragem sponsori. Din câte văd în tribune, sunt mai mulţi rapidişti. Spectacolul din tribune va fi mai frumos ca cel de pe stadion. Voi intra doar câteva minute pe teren dacă va fi nevoie".


19:20 Echipele se află la încălzire, fanii intră cu greu pe stadion. Suporterii giuleşteni au arborat primul banner, cu direcţie până în Turcia. "No Şumi, No Story", au scris ei, mai în glumă, mai în serios. Steliştii au răspuns cu un mesaj către forul continental pentru a întări ideea că adevărata Steaua este formaţia antrenată de Ion Ion.


19:10 Dacă nu putem să întindem corzile vocale alături de fanii englezi, măcar să aruncăm o privire scurtă peste clasamentul din Premier League. Cine? Ce? Unde? Când?


19:00 Reporterii ProSport au aflat câte bilete s-au vândut până la ora 18:00. Cifra este una impresionantă pentru un meci de Liga 4. Va fi şi meciul pe măsură?


18:50 În Liga a III-a, Seria a doua, s-a terminat, în urmă cu puţin timp, derby-ul Farul - Progresul Spartac. S-a încheiat indecis, 1-1, rezultat care avantajează Progresul Spartac favorabile, 7-0, 1-1.


18:45 Intrarea fanilor giuleşteni pe Naţional Arena a trezit tot cartierul! Se anunţă o seară cu... cântec în tribune.


18:30 Incidente înainte de meci. Un fan al echipei Rapid a păcălit iniţial forţele de ordine, a intrat pe gazon, s-a îndreptat vijelios spre sectorul steliştilor, dar a fost placat de doi bodyguarzi. Totul s-a petrecut cu doar o oră înainte de meci.


18:20 Dincolo de rivalitate, fotbalul uneşte. Leagă prietenii de lungă durată şi întreţine focul pasiunii la cele mai înalte cote. Imaginile de pe Naţional Arena, surprinse de reporterii ProSport, reflectă cel mai bine fair-play-ul în sport.


18:05 La această oră, în etapa a 32-a din Primera, se joacă Barcelona - Valencia. O imagine de ansamblu de pe Nou Camp e tabloul care reflectă valoarea fotbalului spaniol, ataşamentul suporterilor şi forţa marketingului în 2018.


18:00 Duckadam, Stângaciu - Iovan, Belodedici, Bumbescu, Bărbulescu, Weissenbacher - Bălan, T.Stoica, Boloni, Balint, Majearu - Lăcătuş, Piţurcă, Radu II - Ienei, Iordănescu. Ei sunt responsabili pentru ce vedeţi mai jos. Trofeul a fost adus pe Naţional Arena pentru meciul din această seară. Vocea lui Teoharie Coca Cosma parcă încă mai acompaniază această imagine.


17:55 Şi suporterii Rapidului se îndreaptă spre Naţional Arena. Susţinătorii lui Pancu & Co au ales să vină spre Maior Coravu prin Bulevardul Ştefan cel Mare. Gloriile giuleştene au anunţat că vor veni peste 20.000 de oameni care au crescut cu Motroc, Lupescu, Goanţă, Toader, Ţîră, Stanciu, Pancu sau Niculae. Meciul va fi transmis de canalul Digisport.


17:45 Doar una e cu noroc. Doar una promovează în Liga 3. Aşa arată acum clasamentul Ligii a 4-a, cu puţin timp înaintea startului partidei care-l va avea la centru pe arbitrul Marcel Bârsan (36 de ani), originar din Bucureşti. Bârsan e jurist de profesie.


17:30 Colegii de la Mediafax ne aduc ultimele informaţii despre atacul asupra Siriei. O alianţă formată din SUA, Marea Britanie şi Franţa a lansat, sâmbătă dimineaţă (ora 4.00 în România), un atac cu rachete de croazieră în Siria, cu scopul declarat de a sancţiona regimul Bashar al-Assad pentru atacul chimic comis la periferia oraşului Damasc. Anunţul bombardamentului a venit de la Donald Trump, într-o declaraţie de la Casa Albă, în care preciza că a ordonat armatei Statelor Unite lansarea unor "bombardamente punctuale" asupra unor ţinte asociate capabilităţilor de arme chimice ale "dictatorului" Bashar al-Assad.


17:10 Aşa arată o legătură bine cimentată între un idol al tribunei şi fanii care ar face orice pentru a-i purta tricoul. Evergreen Memories cu unicul Claudiu Răducanu, în aşteptarea meciului care readuce în prezent noţiunea de suporter, rivalitate, fotbal dătător de o stare de bine şi legende care nu fac niciodată pasul înapoi când vine vorba despre competiţie.

17:00 Meciul de pe Naţional Arena a stârnit şi interesul caselor de pariuri, care l-au listat de aseară în programul de week-end. Rapid e favorită, cu o cotă de 1,85, un rezultat de egalitate e cotat la 3,75, iar victoria echipei gazdă, Steaua, îi poate aduce unui parior cu 3,50 mai mult decât suma lăsată în sistem sau la ghişeu. Speculaţi dumneavoastră cine e favorită!


16:50 Fanii Stelei, în drum spre Naţional Arena. LIVE de pe Bulevardul Unirii Suporterii grupării roş-albastre scandează împotriva rivalilor de la Rapid şi fredonează refrene motivaţionale pentru Predescu & Co


16:45 "Biblioteca" din intestinele colosului Naţional Arena. Aşa arată vestiarul grupării militare, cu trei ore înainte de meci.


16:30 Suporterii Stelei fac primele vocalize în zona Piaţa Unirii, punctul de întâlnire al fanilor echipei lui Marius Lăcătuş. Traficul pe tronsonul Unirii - Decebal - Piaţa Alba Iulia - Muncii a fost oprit pe două benzi, iar susţinătorii grupării din Ghencea au luat la picior bulevardul construit de Nicolae Ceauşescu. Punctul terminus al fanilor stelişti e, desigur, Naţional Arena. Sunt 25 de grade Celsius, la această oră, în Capitală.


16:15 Constatin Schumacher, antrenorul Rapidului, anunţă că se va baza pe Daniel Pancu pe parcursul partidei de pe Naţional Arena. 'Toţi jucătorii sunt apţi, în afară de Daniel Pancu, dar sper să fie bine până la ora meciului şi să-l am pe bancă pentru a intra pe parcurs. Noi suntem spiritul Rapid, vom face totul ca să câştigăm!"


16:00 "Când joc în tricoul Stelei, sunt cel mai fericit, uit de toate problemele şi acel tricou mă face să dau totul pe teren. Când creşti în Ghencea, când în familia ta există doar Steaua, nu-ţi doreşti nimic altceva, decât să joci în tricoul Stelei. Sunt fericit că fac parte din această echipă şi nu-mi doresc nimic altceva!", spune Florin Răsdan, fost jucător la Concordia Chiajna, actual om de bază în trupa lui Ion Ion.


15:45 Provocare pentru Pancu! Pe Mestalla, în urmă cu peste un deceniu, actualul jucător al Rapidului miza pe o frecvenţă a paşilor de alergător de 400 m şi pe execuţii cu sânge rece. Andres Palop nu a uitat golul, Pancu susţine că nu şi-a pierdut fuleul şi tehnica de lovire a mingii. #40 #pancone


15:30 Au în vitrină Cupa Campionilor Europeni miniaturală, au jucat pe cele mai mari stadioane ale Europei, au simţit ce înseamnă un campionat mondial, iar acum îşi pun toată ştiinţa pentru progresul fotbalului care va fi condus de... Până atunci, Gabi Balint şi Miodrag Belodedici vin diseară, pe Naţional Arena, să-şi învioreze retitina cu fotbalul de ieri, azi şi mâine.


15:20 Colegul Octavian Vasilescu inventariază ce se întâmplă azi în fotbalul românesc. "Vom avea parte de două meciuri în prima divizie, două partide în eşalonul secund şi alte câteva jocuri în ultimele două ligi. Chiar dacă Sepsi şi Craiova joacă pe teren propriu în prima zi de weekend, adevăratul interes este în Liga a IV-a. Este adevărat, la Sf. Gheroghe şi în Bănie sunt aşteptaţi mii, chiar zeci de mii de oameni (n.r pe Oblemenco) la meciurile cu Gaz Metan Mediaş, respectiv CSM Poli Iaşi, dar main-eventul îl reprezintă derby-ul Steaua - Academia Rapid, programat pe Arena Naţională. Pe lângă partida din Capitală, alte două meciuri din Liga a III-a vor scoate oamenii din case".


15:10 Marele artist Florian Pittiş, versurile lui Adrian Păunescu şi imnul pe care fanii giuleşteni ştiu să-l fredoneze chiar şi în toiul nopţii. Imagini de colecţie cu Daniel Pancu, Emil Dică, Nicolae Grigore, Daniel Niculae, Răzvan Lucescu şi alţi oameni care au dat greutate istoriei Rapidului.


14:55 Fostul mare portar al Rapidului, Leontin Toader, face o incursiune în trecut şi scoate din cufărul cu amintiri câteva poze emblematice pentru Steaua - Rapid. Actualul antrenor de portari al primei reprezentative spune: "Unde e Rapid... E şi spectacol! Aşa arăta 23 august, în 1985, cu 100.000 de oameni în tribune! 75% rapidişti!". Secundul lui Cosmin Contra nu va lipsi în această seară de pe Naţional Arena, unde pe locul său va sta Ştefan Ciuculescu.


Balint vs Leo Toader, în 1985. Foto: arhivă personală Leontin Toader


14:45 Din informaţiile ProSport, suporterii Rapidului pregătesc o scenografie specială la începutul meciului cu Steaua. Suporterii din Grant au pus la punct momentul de peste două săptămâni, s-au consultat cu fanii de vârsta a treia ai grupării giuleştene, dar şi cu fotbaliştii emblematici ai formaţiei Rapid. "Supriza noastră o să fie admirată de toţi suporterii din România, dar va ajunge şi pe tot continentul', spune unul dintre fani.


14:39 Trafic restricţionat în Bucureşti din cauza meciului! Asociaţia Steliştilor 1947 a anunţat că, începând cu ora 18:30, progresiv, în funcţie de afluenţa publicului şi dacă situaţia o va impune, cu avizul Comisiei Tehnice de Circulaţie din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, se va restricţiona traficului.


Fotbalul românesc a ajuns într-un moment greu de anticipat. Steaua Bucureşti - Academia Rapid, derby-ul pentru şefia Ligii 4 Bucureşti, va aduce în tribunele celui mai mare stadion din România cea mai mare asistenţă din acest sezon, la toate nivelurile. Pentru partida care va începe diseară, de la 19:45, au fost vândute circa 35.000 de bilete cu 24 de ore înainte de start, iar speranţele celor de la Clubul Sportiv al Armatei sunt că la ora startului în tribune vor fi 40.000 de suporteri. Cifra este cu atât mai impresionantă cu cât cea mai mare asistenţă din acest sezon la un meci de Liga 1 a fost înregistrată la Craiova, la jocul dintre CSU şi CFR Cluj, acolo unde au venit aproape 27.000 de suporteri.

Partida între cele două rivale are o importanţă majoră în ceea ce priveşte lupta pentru primul loc, loc care asigură un plus în vederea playoff-ului în care vor intra primele patru echipe din Liga 4 Bucureşti. Giuleştenii sunt liderii clasamentului cu 56 de puncte, însă Steaua Bucureşti are un meci mai puţin şi doar două puncte în minus, iar o victorie poate duce echipa lui Lăcătuş peste Academia Rapid.

Tinereţea steliştilor şi experienţa rapidiştilor

Cum majoritatea partidelor din campionat sunt o formalitate pentru cele două cluburi, ambii antrenori s-au folosit de ultimele meciuri pentru a testa formule de joc înaintea derby-ului. Ion Ion şi Marius Lăcătuş vor începe cu o formulă care a fost cimentată deja. Din ”11”-le de start ies în evidenţă portarul Iancu, fundaşul central de echipă naţională Pădureţ, dar şi mijlocaşul Răsdan, cel care a venit în iarnă de la Chiajna, din Liga 1. Alin Predescu rămâne cel mai periculos fotbalist al Stelei, fotbalistul care a înscris cu o ”scăriţă” pe Giuleşti urmând să îl aibă în faţă pe Camara, asta dacă Marius Lăcătuş va decide să îl ţină pe Mirea, unul dintre favoriţii săi, pe bancă pentru a profita de viteza superioară a atacantului său de culoare între nişte fundaşi lenţi, aşa cum sunt Vasile Maftei şi Doru Bratu.

Dacă Steaua se bazează pe tinereţea fotbaliştilor şi pe dorinţa lor de afirmare, strategia Academiei este diferită. Giuleştenii deplasează pe Naţional Arena un ”11” care include fotbalişti de top. Vasile Maftei, Ionuţ Voicu şi Doru Bratu, toţi cu prezenţe numeroase la un nivel ridicat în Liga 1 sunt pioni principali în defensivă. Constantin Schumacher, antrenorul oaspeţilor, nu va începe cu Daniel Pancu din primul minut, însă va conta pe doi atacanţi în formă maximă în 2018: Daniel Niculae şi Marian Vlada.

Meciul cu 20.000 de ultraşi în peluze

Caracterul aparte al acestui joc este dat şi de ceea ce se anunţă în cele două peluze. Pentru prima dată după mult timp în fotbalul românesc, prezenţa suporterilor activi în peluze va fi una numeroasă. Atât Steaua, cât şi Rapid anunţă faptul că vor avea în jur de 10.000 de ultraşi, motiv pentru care ne putem aştepta la un adevărat spectacol. Ambele galerii, păzite de un număr impresionant de jandarmi şi de stewarzi, vor desfăşura coregrafii şi promit show-uri pirotehnice de amploare, în ciuda faptului că forţele de ordine au sfătuit ultraşii să renunţe la torţe şi fumigene. Jandarmii se vor ocupa de siguranţă şi în afara stadionului, astfel că galeria oaspete va fi preluată de la Piaţa Iancului, în timp ce Peluza SUD Steaua va pleca în corteo dupa ora 16:00 de la Piaţa Unirii.

Organizatorii au anunţat faptul că înainte şi în pauza meciului vor avea loc evenimente speciale, începând de la prezentarea gloriilor steliste din echipa care a cucerit Cupa Campionilor Europeni în 1986 şi continuând cu intonarea imnului de către fanfara militară.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.