Revenire de senzaţie! "Ganezul", erou la Ştefăneşti

3 iun 2011 7298 afişări Comentează şi tu Liga 3
Revenire de senzaţie! "Ganezul", erou la Ştefăneşti Revenire de senzaţie! "Ganezul", erou la Ştefăneşti

FC Ştefăneşti, echipa lui Ionel Ganea, a câştigat meciul decisivdin play-off-ul de promovare în Liga a III-a: 2-0 cu CSAfumaţi!

Ionel Ganea nu mai lucrează din această săptămână la Dinamo, astadupă ce a refuzat să coboare şi a patra treaptă ierarhică de lainstalarea sa. La început a fost director sportiv, apoi a fosttrimis să antreneze echipa a doua, iar la final a fost delegat laCentrul de copii şi juniori. A acceptat pe rând fiecare funcţie,dar de curând a fost chemat din nou la birouri. I s-a propus postulde scouter al clubului, pe care nu l-a mai acceptat. Şi a decis căvrea o schimbare în viaţa lui profesională!

A venitcu planşe!
Motivul e simplu. La 37 de ani, fostul vârf al "câinilor" îşitrăieşte cea de-a doua tinereţe. Pe gazon, la Ştefăneşti, undeevoluează pentru echipa locală, în Liga a IV-a. Oferta a fostfăcută iarna trecută, de către doi prieteni, primarul comunei,Anghel Rababoc, şi patronul Nae Nicolae.
Ganea a fost rezervă la prima partidă cu FC Ştefăneşti, pierdută cuCS Afumaţi, scor 0-4. Miercuri, aceleaşi echipe au jucat meciuldecisiv din play-off-ul pentru barajul de promovare în Liga aIII-a. Între timp, atacantul îşi asumase şi rolul de antrenor,meserie pentru care se pregăteşte asiduu la cursurile Pro ale FRF.Concret, a venit cu planşe prin care le-a explicat fotbaliştilorcum trebuie să stea pe teren. A fost şi o schimbare de imaginecomandată de "Mister", care a înlocuit imediat echipamentultradiţional alb-albastru cu unul alb cu inserţii roşii, exact ca allui Dinamo.

Aleargăca pe vremuri
Derby-ul de Ilfov din urmă cu două zile este simplu de povestit. CSAfumaţi era echipa mai bună înainte de start. Însă, sub privirilelui Robert Dumitru, evoluţia vârfului a înclinat balanţa în parteaopusă. La fel şi jocul pragmatic de rupere a ritmului paselor celorde la Afumaţi. 1-0, pauză, 2-0 final, cu un Ganea care de multe oria coborât până aproape de careu pentru a recupera mingea.

Erou local în Ştefăneşti, Ganea este de ieri şi antrenorul în acteal formaţiei ilfovene, încercând să o ia de la capăt după ce Dinamoi-a dat un şut în fund.


Ganea m-a surprins. Părea ieşit din formă, dar şi-acondus echipa spre victorie
Robert Dumitru, arbitru lotul "A"


Cum seajunge în liga a III-a?
Barajul de promovare în liga a treia se joacă după următorulsistem: la finalul campionatului regulat, prima clasată primeştetrei puncte, apoi următoarele trei în clasament, cu câte un punctmai puţin. Punctajul se adaugă la cel obţinut în meciurile directe,din play-off disputate între cele patru calificate. Câştigătoareaturneului va juca un meci de baraj cu ultima clasată din liga atreia din regiunea Teleorman, jocul fiind programat la Giurgiu.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.