George Copos a venit din nou lângă Rapid, a cedat baza ProRapid către Primărie şi a aprins imaginaţia tuturor: "E primul pas spre revenire". Prima reacţie a omului de afaceri

11 dec 2018 41111 afişări Liga 3
George Copos a venit din nou lângă Rapid, a cedat baza ProRapid către Primărie şi a aprins imaginaţia tuturor: "E primul pas spre revenire". Prima reacţie a omului de afaceri
GALERIE (5 de imagini) VEZI GALERIA

Surpriză pentru oficialii şi jucătorii de la FC Rapid 1923, marţi dimineaţă, când au mers la Primăria Sectorului 1 pentru a fi premiaţi de edilul Dan Tudorache. La eveniment a fost prezent George Copos (65 de ani), iar primarul Sectorului 1 anunţă că fostul patron a făcut "primul pas" spre revenirea în Giuleşti, după ce şi-a arătat disponibilitatea de a ceda către Primăria baza ProRapid.

Din cauza datoriilor uriaşe pe care le avea la stat, baza ProRapid a trecut la ANAF. Fundaţia ProRapid mai deţine construcţiile din baza respectivă, dar care sunt într-o avansată stare de degradare şi necesită investiţii masive.

Astă-primăvară, într-o emisiune difuzată la Realitatea TV şi la care au mai participat Daniel Pancu, Daniel Niculae şi Nicolae Stanciu, primarul Daniel Tudorache a declarat că Liviu Dragnea sprijină clubul şi că liderul PSD i-a promis personal că va face în aşa fel încât baza ProRapid să fie dată de stat clubului tutelat de primarul Sectorului 1.

Baza de la ProRapid este formată din clădirea de 1.145 de metri pătraţi, plus cei 44.560 de metri pătraţi de teren, care costă milioane de euro.

"Putem să estimăm valoarea terenului undeva între 6 milioane de euro şi maximum 12 milioane euro, în funcţie de parametrii urbanistici. Preţul minim pe care putem să-l obţinem pentru acest teren, chiar dacă am vinde terenul liber, tot am putea obţine un 6 milioane de euro", a spus Dragoş Vâlceanu, preşedinte Asociaţei Brokerilor Imobiliari, pentru Digi 24.


UPDATE 12:05 La puţin timp după ceremonia de la Primăria Sectorului 1, George Copos a reacţionat marţi şi a declarat că, la acest moment, nu ia în calcul revenirea în Grant: "Am fost la petrecerea de final de an a Rapidului, dar nici vorbă să mă întorc la Rapid. Ştiu că primarul mi-a urat bun venit, dar nu mă voi întoarce niciodată. Am fost la Rapid doar pentru a da nişte cadouri, pentru că Rapid rămâne farmecul vieţii şi va rămâne mereu în sufletul meu. Vreau să vă spun că dacă nu era primarul Dan Tudorache, Rapidul poate nu mai exista deloc, nici măcar în Liga a III-a. Eu, categoric nu mă voi mai întoarce niciodată, dar Rapidul va rămâne în sufletul meu", a declarat Copos, pentru news.ro.


UPDATE 12:00 Daniel Pancu, antrenorul Rapidului, a fost primul care a reacţionat. A dezvăluit că George Copos a mai ajutat echipa în momentele mai grele din ultima perioadă şi a subliniat necesitatea revenirii omului de afaceri: "Eu am mai vorbit cu George Copos, mi-a spus că o să vină să ne dea nişte cadouri, dar nu am crezut la început. Nu e prima oară când ne-am întâlnit, am mai mers cu Daniel Niculae când mai aveam nevoie de câte ceva.

Nu ştiu cât de aproape este, dar vă spun că, dacă am avut lipsuri în perioada asta, a fost alături de noi. L-am întrebat şi azi despre ProRapid, mi-a spus că e destul de complicat, nu prea ştiu să vă explic încă. Reprezintă forţă, pentru că Rapid fără finanţare nu ar exista. Locul Rapidului e în prima ligă, luptându-se la campionat şi jucând în cupele europene, dar fără bani nu se poate face nimic. Primăria ne poate ajuta cu infrastructura, dar avem nevoie de sponsori precum George Copos",
a spus Pancu, la Digi Sport.


Ştirea iniţială:

La finalul jumătăţii de sezon pe care au terminat-o pe primul loc în Seria 2 a Ligii 3, jucătorii, antrenorii şi conducerea administrativă a echipei FC Rapid 1923 au mers la Primăria Sectorului 1 pentru a fi premiaţi, iar la eveniment şi-a făcut apariţia nimeni altul decât George Copos. Aceasta ar fi prima veste bună, iar a doua e legată de faptul că fostul patron al bucureştenilor a decis să cedeze baza ProRapid către Primărie, urmând ca ea să fie utilizată de giuleşteni în momentul în care va fi modernizată.

Copos a preferat să stea retras şi să urmărească "din umbră" ceremonia, dar Dan Tudorache, primarul de la Sectorul 1 care a girat noul proiect din Giuleşti, a anunţat, la final, că prezenţa omului de afaceri e echivalentă cu un prim pas spre revenirea în Grant a patronului care a stat în spatele celor mai importante performanţe din istoria feroviarilor: "O să ajungă la Primăria Sectorului 1 acea bază. În acest moment se face cadastrul, pentru că atunci când noi o vom primi în administrare, va trebui să o primim cu cadastrul existent. Sper să putem investi în ea şi să o punem la dispoziţia dumneavoastră şi a copiilor din Sectorul 1 care doresc să facă un sport de performanţă.

Îi mulţumesc pe această cale unuia dintre colaboratorii mai vechi ai Rapidului, sau sponsor sau patron. În momentul de faţă este primul pas pe care îl face către Rapid. Îţi mulţumesc George Copos că începi să vii şi să te implici la Rapid",
a spus Dan Tudorache, citat de Telekom Sport.

Cât a stat departe de fotbal, Copos şi-a refăcut viaţa

Ajuns la 65 de ani, George Copos preferă s-a transformat total. Recent, fostul patron din Giuleşti s-a recăsătorit, iar Dumitru Dragomir anunţă că în drumul său au apărut doar veşti bune.

Căsătorit timp de 37 de ani cu Cristina Copos, alături de care are o fată, Alexandra, în vârstă de 32 de ani, omul a cărui avere se ridică la peste 200 de milioane de dolari era bănuit de mai mult timp că ar avea o relaţie ascunsă cu Elena Stoica, fostă secretară la una dintre firmele sale. În această vară, însă, lucrurile s-au limpezit: Copos s-a însurat cu femeia mult mai tânără decât el, iar viaţa sa s-a transformat.


Elena Stoica (foto), noua soţie a lui George Copos.

"Copos şi-a revenit foarte greu. A fost distrus (n.red - după perioada petrecută în închisoare ca urmare a condamnării în Dosarul Transferurilor). Acum e foarte tare, e verde, are şi o fetiţă, a doua, merge mereu cu ea în parc. S-a recăsatorit, are o familie ... Copos este un tip tare, m-am certat cu el mai mereu. Este un exemplu pentru familie. Este un om deştept, omul dracu ... Nu există săptămână în care să nu mă fi certat cu el, iar acum mă pup cu el", a declarat, la Digi Sport, Dumitru Dragomir, cel care a lăsat de înţeles că Daria Maria, fetiţa Elenei Stoica, ar fi, de fapt, tot a lui George Copos. Totuşi, nu există un anunţ oficial în această privinţă.


Elena Stoica, George Copos şi micuţa Diana Maria, într-o vacanţă în această vară. Foto: click.ro.

În august 2014, Copos a fost condamnat la patru ani de închisoare în ”Dosarul Transferurilor”, însă a fost eliberat după un an şi o lună, pentru bună purtare şi pentru că a scris cinci cărţi. Averea familiei e socotită la 200 de milioane de dolari, reprezentând magazinele Ana Pan, proiecte imobiliare şi 7 hoteluri în Bucureşti, Eforie şi Poiana Braşov.


George Copos şi Elena Stoica, surprinşi cu puţin timp înainte să-şi unească destinele.


George şi Cristina Copos, un cuplu care s-a destrămat după 37 de ani.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.