Fotbalul românesc şi stadioanele lui. Derby-ul Seriei a 5-a din Liga 3 încinge spiritele după ce Jandarmeria i-a transmis echipei din Ighiu că nu poate juca pe propriul stadion cu "U". Patronul gazdelor a acuzat dur, "U" Cluj răspunde: "Noi vrem să ne protejăm echipa, stafful, fanii. Terenul e denivelat, vestiarele sunt dărăpănate"

25 mar 2018 5977 afişări Liga 3
Fotbalul românesc şi stadioanele lui. Derby-ul Seriei a 5-a din Liga 3 încinge spiritele după ce Jandarmeria i-a transmis echipei din Ighiu că nu poate juca pe propriul stadion cu "U". Patronul gazdelor a acuzat dur, "U" Cluj răspunde: "Noi vrem să ne protejăm echipa, stafful, fanii. Terenul e denivelat, vestiarele sunt dărăpănate"
GALERIE (3 de imagini) VEZI GALERIA

Conducătorii 'Şepcilor Roşii" nu au fost de acord cu desfăşurarea partidei pe stadionul din Ighiu şi au redactat o solicitare Inspectoratului de Jandarmi Alba pentru a le propune organizatorilor mutarea meciului pe o arenă care să întrunească o serie de condiţii necesare disputării unei încleştări de totul sau nimic. Principalul motiv invocat de oficialii lui "U" îl reprezenta prezenţa unui număr mare de fani în comuna din Alba - aproximativ 2.000!

"Considerăm că amplasamentul actual al bazei din Ighiu, tribunele, vestiarele şi suprafaţa de joc, precum şi tot ceea ce presupune Regulamentul de organizare a activităţii fotbalistice aprobat de FRF, nu recomandă acest meci de fotbal la Ighiu", se arată în documentul trimis de clujeni către Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Alba.

Florescu şi Goga, doi dintre pilonii echipei U Cluj FOTO Mediafax

Contactat de ProSport, vicepreşedintele clubului U Cluj, Cosmin Irimieş, a dezvoltat: "Noi încercăm să ne protejăm echipa, stafful şi suporterii. Terenul este denivelat, înclinat, fără iarbă, vestiarele sunt dărăpănate! Noi am vrut ca acest meci să se desfăşoare în prezenţa suporterilor, pe un stadion care să permită un joc de calitate, în condiţii de siguranţă deplină. Jucătorii noştri, unii dintre ei cu sute de meciuri disputate în Liga 1, foşti componenţi ai naţionalei, au jucat fotbal cu zâmbetul pe buze indiferent de locul disputării meciului, singura condiţie fiind a decenţei şi a siguranţei".

Scrisoarea adresată de U Cluj către Jandarmeria Alba

Poziţia Jandarmeriei

În consecinţă, Jandarmeria a clasat jocul ca fiind unul cu risc ridicat şi a informat clubul Performanţa că nu poate organiza meciul de pe teren propriu cu spectatori, deoarece arena din Ighiu nu îndeplineşte condiţiile necesare pentru asigurarea securităţii. În schimb, le-a fost recomandat stadionul ”Cetate” din Alba Iulia. „Analizând datele de mai sus şi cunoscând antecedentele de tulburare a ordinii publice pe care o parte a suporterilor ASFC Universitatea Cluj o au în timpul participării la competiţii sportive, în corelare cu posibilitatea redusă a arenei sportive de a asigura un climat de ordine şi siguranţă a suporterilor, considerăm că aceasta nu asigură condiţiile necesare desfăşurării acestui meci de fotbal, la nivel de siguranţă impus de lege în acest sens, vă solicităm să analizaţi posibilitatea desfăşurării acestei competiţii sportive în altă locaţie, IJJ Alba recomandând stadionul din muncipiul Alba Iulia”, e conţinutul documentului trimis de Jandarmeria Alba către conducerea celor din Ighiu.

"Noi considerăm că respectul trebuie să primeze în fotbal. Ne respectăm adversarul, dar ne respectăm şi jucătorii, şi suporterii noştri. Dacă Jandarmeria nu garantează siguranţa acolo, atunci trebuie să jucăm în altă parte"

Ioan Ovidiu SABĂU, manager general U Cluj

Răspunsul Jandarmeriei Alba FOTO Unirea

"E anormal ce se întâmplă!"

Decizia celor de la Jandarmeria Alba l-a scos din sărite pe patronul ocupantei locului secund în Seria a 5-a din Liga 3. Armando Popescu susţine că oficialii de "Şepcilor roşii" au exercitat o presiune cu iz de ameninţare şi s-ar fi folosit de imaginea pe care şi-au construit-o în timp fanii grupării alb-negre. „Este anormal ce se întâmplă! Acesta este rezultatul presiunilor făcute de U Cluj! Noi jucăm acasă, cu A mare! U Cluj să-şi facă propriul campionat. Să ne spună şi nouă de ce s-a amânat meciul CFR Cluj II - U Cluj, din prima etapă! Nu putem, că le-am fi sugerăt să jucăm iar pe Cluj Arena, dar noi gazde. Dintre variantele la care am fost constrânşi, am ales la Ighiu, fără spectatori. Asta a reuşit să rezolve U Cluj, cu presiunea lor cu tentă de ameninţare. Şi cu prezumarea propriilor suporteri ca fiind recalcitranţi, necivilizaţi, etc. Felicitări, U Cluj pentru încrederea în propriii susţinători”, a declarat Armando Popescu, finanţatorul Performanţei, citat de Ziarul Unirea.

"În tur au jucat la Alba şi era perfect dacă şi în retur s-ar fi jucat acolo. Era gazon, erau condiţii. La Ighiu, nu sunt!"

Ieşirea lui Armando Popescu i-a lăsat un gust sălciu vicelui de la U Cluj, Cosmin Irimieş, care marşează pe ideea de respect faţă de suporterii care-i susţin pe Florescu, Goga, Abrudan sau Giurgiu. "Conştienţi că suporterii adevăraţi sunt cei care ne asigură existenţa şi îi inspiră pe jucători, nu ne-am permis să manifestăm lipsă de respect faţă de ei, cu atât mai mult încăt să le punem etichete negative", a spus oficialul clujean. Irimieş, director al Universităţii Babeş Bolyai din Cluj-Napoca, a continuat, mutând discuţia în alt plan: "Ar trebui ca mass-media să încurajeze astfel solicitări, precum a noastră, deoarece sunt în favoarea fotbalului: stadion cu tribune, cât mai mulţi spectatori şi gazon bun, mai ales când vrei să promovezi în Liga a 2-a. În tur au jucat la Alba şi era perfect dacă şi în retur s-ar fi jucat acolo. Era gazon, erau condiţii. La Ighiu, nu sunt!".

O decizie în privinţa stadionului pe care se va disputa partida Performanţa - U Cluj, programată pe 30 martie, se va lua cel târziu mâine. În meciul tur dintre Universitatea Cluj şi Performanţa Ighiu, desfăşurat pe Cluj Arena, ”Şepcile roşii” s-au impus cu 3-0, prin golurile marcate de Rareş Takacs (44'), Iuliu Haţiegan (62') şi George Florescu (82'). Echipa din Alba a ratat, la scorul de 0-0, un penalty prin golgheterul Răzvan Fetiţa.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.