„Academia Didi”, o poveste de succes! Cei aproape 150 de copii de la clubul ieșean vor avea psiholog, nutriționist și vor face cursuri de limbă engleză într-o sală nouă. Clubul a dat doi juniori la FCSB în ultimii ani | SPECIAL

„Academia Didi”, o poveste de succes! Cei aproape 150 de copii de la clubul ieșean vor avea psiholog, nutriționist și vor face cursuri de limbă engleză într-o sală nouă. Clubul a dat doi juniori la FCSB în ultimii ani | SPECIAL
  • Publicat:

După nouă ani de la înființare, clubul de copii și juniori „Didi Junior” Iași a făcut pasul la un nivel superior, transformându-se în academie de fotbal. Școala de fotbal fondată de Didi Florean, fost mare fotbalist al Politehnicii Iași, devine astfel „Academia Didi”, iar obiectivele oficialilor sunt extrem de ambițioase.

Dovadă atragerea în academie a unor specialiști în nutriție, psihologie sau kinetoterapie, precum și investițiile în infrastructură.

Nutriționist, kinetoterapeut, psiholog, profesor, sală de conferințe

Prin trecerea la un nivel superior, cei aproape 150 de copii din academie vor beneficia de cele mai bune condiții pentru a face performanță până la terminarea junioratului. Oficialii Academiei Didi au adus alături de cei mici specialiști în nutriție, psihologie, kinetoterapie, un profesor de limbă engleză, iar surprizele nu se opresc aici. În curând, copiii vor avea o sală proprie de 42 de metri pătrați unde vor putea face vizionări de meciuri, vor ține cursuri de limba engleză și vor participa la discuțiile cu psihologul Hannah Costache, nutriționistul Alexandru Alexa și kinetoterapeuții de la Clinica „Kinetic Sport & Medicine”, noul partener al academiei.

„În primul rând am luat această decizie de a ne trasforma în academie pentru a putea să-i ținem pe copii până la terminarea junioratului, până la 19 ani. Acesta este scopul principal. Asta înseamnă o implicare mai mare a noastră, ca antrenori, o perfecționare mai bună și toate acestea le facem pentru copii, pentru că merită. Nu vrem să mai pierdem copiii care fac 14 ani, vrem să-i ținem până termină junioratul. Merită toate eforturile, pentru că sunt copiii noștri”, spune antrenorul Didi Florean, 62 de ani, cel care a fondat clubul în urmă cu 9 ani.

La rândul său, Andrei Lature, direct de marketing, spune că cei mici vor beneficia de condiții dintre cele mai bune și a explicat că în viitor se va pune accentul pe dezvoltarea infrastructurii, pe care o compară cu o autostradă.

„Asociația Sportivă Didi Junior a făcut un pas enorm către viitor și performanță, formând Academia Didi Iași, unde copiii pot termina junioratul și pot juca fotbal până la vârsta de 19 ani. Din dorința de a ne dezvolta și de a oferi copiilor cele mai bune condiții, pe lângă cei cinci antrenori, care își dedică toată energia și bunătatea copiilor pe care îi antrenează, s-a luat decizia de a coopta în staff-ul Academiei, începând cu luna martie, specialiști pe categorii de activitate, respectiv un kinetoterapeut permanent, un psiholog cu studii în Olanda, un nutriționist care va personaliza rețete pentru copii și va ține cursuri pentru părinți privind nutriția copilului sportiv și un profesor de engleză sportivă.

În viitorul apropiat ne-am propus să construim o sală specială în incinta bazei sportive Didi Iași, ce face parte din proiectul nostru de suflet “Construim o autostradă în 30 de zile”, autostrada în sine fiind definită ca și infrastructura Academiei Didi, începând de la un cadru primitor, repectiv sala, până la staff-ul de specialitate ce nu trebuie să lipsească din cadrul niciunui club sportiv. Sala va deservi cursurilor efectuate de către specialiștii din staff, va găzdui conferințe de presă, va fi folosită de copii care se pot recrea și pot studia înainte sau după antrenamente. Avem planuri mari, ne dorim ca în zece ani să fim între cele mai bune academii din țară ”, a declarat directorul de marketing Andrei Lature.

„Suntem o mână de nebuni care ne-am înhămat la un proiect foarte greu. În toate domeniile Moldova a rămas la urmă, iar noi vrem să demonstrăm că și în Moldova sunt oameni de afaceri care pot veni alături de un proiect, să arătăm tuturor că și la Iași se poate face un proiect ambițios, o academie de fotbal. Știm că nu va fi ușor, dar avem încredere că vom reuși” – Liviu Niță, 53 de ani

5 antrenori pentru cei 139 de copii

În cadrul Academiei Didi Iași sunt legitimați aproximativ 139 de copii, pregătiți de către 5 antrenori, structurați astfel:

  • Antrenor Didi Florean (62 ani) – Grupa 2009 (22 copii);
  • Antrenor Liviu Niță (53 ani) – Grupa 2010 (17 copii) și Grupa 2011 (18 copii);
  • Antrenor Robert Gucianu (28 ani) – Grupa 2012 (18 copii) și Grupa 2015 (15 copii);
  • Antrenor Bogdan Curpăn (28 ani) – Grupa 2013 (19 copii) și Grupa 2014 (10 copii);
  • Antrenor Răzvan Macovei (26 ani) – Grupe începători 2008 – 2015 (20 de copii).

Didi Florean, fost mare mijlocaș al Politehnicii Iași

Fondatorul academiei este Didi Florean, fost jucător emblematic al Politehnicii Iași, cu peste 250 de prezențe în Divizia A și mai mult de 100 de prezențe în echipele naționale de tineret (53 de meciuri) și juniori (52 de meciuri) ale României. Florean a debutat la Poli Iași la vârsta de 17 ani și a mai evoluat în carieră, pe lângă echipa din Copou, la formațiile FC Bihor, Rulmentul Bârlad și Fortus.

Acesta a pus bazele clubului alături de antrenorul și prietenul său Liviu Niță, în urmă cu 9 ani.

”De-a lungul timpului, clubul a activat pe mai multe baze sportive din Iași până când, în anul 2018, am reușit doar din contribuții proprii realizarea unei baze sportive care cuprinde un teren cu iarbă artificială de 60×40 m, cu instalație de nocturnă și cu un balon presostatic de 40×20 m încălzit pentru perioada de iarnă pe bulevardul Socola nr. 110, în incinta Liceului Petru Poni Iași”, a mai spus Didi Florean.

Frații Matei și Andrei Tănasă au ajuns la FCSB

La nivelul campionatelor organizate de Federația Română de fotbal, performanțele de vârf sunt participările la faza finală pe țară (în 2016 – grupa celor născuți în 2007 și în 2019 – grupa de copii născuți în 2011).

De-a lungul celor 9 ani, la clubul fondat de Didi Florean au crescut mai mulți copii talentați, vârfurile fiind frații Andrei Tănasă (născut 2002) și Matei Tănasă (născut 2005), care sunt legitimați în prezent la clubul FCSB, grupare cu care Academia Didi are și un parteneriat de mai mult timp.

De asemenea, de la Didi Junior Iași au fost cooptați copii la prestigioasa Academie de fotbal Luceafărul din Cluj, precum și la clubul Politehnica Iași. Ca și performanțe sportive, copiii pregătiți de Didi Florean și Liviu Niță au participat la numeroase turnee de juniori atât în țară (București, Cluj, Piatra Neamț, Focșani, Vaslui, Suceava, Campulung Moldovenesc), cât și în Republica Moldova, la Sheriff Tiraspol, câștigând numeroase trofee în toți acești ani.

Abonamente pentru susținerea academiei

Pentru a strânge banii necesari construirii sălii, oficialii academiei au lansat spre vânzare o serie de abonamente atât pentru parinții copiilor din club, rudele și prietenilor acestora, cât și pentru toți cei ce vor să investească în viitorul copiilor. ”Abonamentele sunt simbolice, cei care le achiziționează primesc o scrisoare de mulțumire semnată de Didi Florean, un card, o cană, o agendă, un pix inscripționate cu logo-ul nostru, precum și invitația de a urmări meciuri de calitate”, a mai spus Andrei Lature.

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ce a pățit acest pensionar italian de 79 de ani, după ce s-a cuplat cu o româncă de 28 de ani. Cine (și CE) era Simona, de fapt
Ce a pățit acest pensionar italian de 79 de ani, după ce s-a cuplat cu o româncă de 28 de…
Ea este cea mai sexy prezentatoare sportivă din lume! A debutat la 21 de ani și i se spune „Regina Europei”
Ea este cea mai sexy prezentatoare sportivă din lume! A debutat la 21 de ani și i se spune „Regina…
Anunțul făcut de Carmen Harra despre Florin Piersic! Totul se întâmplă la scurt timp după ce marele actor a fost mutat la un alt spital din Capitală: „Nu este încă timpul”
Anunțul făcut de Carmen Harra despre Florin Piersic! Totul se întâmplă la scurt timp după ce marele actor a fost…
Protocolul UEFA, încălcat grav în timpul partidei de pe Santiago Bernabeu: „Imaginile nu pot fi arătate pe stadion”
Protocolul UEFA, încălcat grav în timpul partidei de pe Santiago Bernabeu: „Imaginile nu pot fi arătate pe stadion”
Experții au dat verdictul: care sunt momentele ideale pentru o partidă de AMOR. Așa veți avea parte de clipe intense
Experții au dat verdictul: care sunt momentele ideale pentru o partidă de AMOR. Așa veți avea parte de clipe intense
Monica Tatoiu, dezvăluiri șocante. Abia a aflat că mai are doi frați rezultați din aventurile tatălui său: „I-a făcut un copil uneia, iar acum strănepotul ne-a găsit pe internet și vine în România”
Monica Tatoiu, dezvăluiri șocante. Abia a aflat că mai are doi frați rezultați din aventurile tatălui său: „I-a făcut un…
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă: - De ce?
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă: - De ce?
Urmează 48 de ore critice pentru Florin Piersic. Medic:
Urmează 48 de ore critice pentru Florin Piersic. Medic: "Depinde şi de sistemul imunitar, depinde şi de pacient"
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
Lovitură de milioane de euro dată, în București, de milionarul român care este coproprietar la cel mai tare restaurant din Dubai
Lovitură de milioane de euro dată, în București, de milionarul român care este coproprietar la cel mai tare restaurant din…
Anunțul făcut de Nicolae Bacalbașa despre Florin Piersic. Ce se întâmplă acum cu actorul: 'O septicemie este o situație imprevizibilă'
Anunțul făcut de Nicolae Bacalbașa despre Florin Piersic. Ce se întâmplă acum cu actorul: 'O septicemie este o situație imprevizibilă'
Este interzis pentru cei care stau la parter. Decizie pentru proprietarii de apartamente
Este interzis pentru cei care stau la parter. Decizie pentru proprietarii de apartamente
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
Divele care au atras toate privirile cu cele mai 'obraznice' ţinute! Imagini incendiare
Divele care au atras toate privirile cu cele mai 'obraznice' ţinute! Imagini incendiare
Rise of the Ronin Review: potențial imens, în mare parte irosit
Rise of the Ronin Review: potențial imens, în mare parte irosit
Luptător de la Trupele Speciale, filmat masturbându-se la serviciu. Poliția Sibiu, zguduită de anchete
Luptător de la Trupele Speciale, filmat masturbându-se la serviciu. Poliția Sibiu, zguduită de anchete
Bayer Leverkusen le oferă fanilor tatuaje gratuite pentru a sărbători performanţele din acest sezon
Bayer Leverkusen le oferă fanilor tatuaje gratuite pentru a sărbători performanţele din acest sezon
Care sunt cele mai BUNE motoare? Campioanele la consum / eficiență
Care sunt cele mai BUNE motoare? Campioanele la consum / eficiență
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile tulburătoare în mediul online
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile tulburătoare în mediul online
×