Vremuri tulburi la Rapid! Sichitiu: "Singura salvare este să vină altcineva"

16 dec 2013 2899 afişări Liga 2
Vremuri tulburi la Rapid! Sichitiu: "Singura salvare este să vină altcineva"

Rapid are o situaţie financiară dificilă, noii acţionari având probleme cu plata restanţelor salariale.

Grigore Sichitiu, fostul preşedinte al Rapidului, a vorbit despre motivele care l-au făcut să plece din Giuleşti, dar şi despre problemele echipei.

"Am considerat că e mai bine să mă opresc din moment ce nu aveam nicio funcţie oficială. Rapid nu este o glumă, are o situaţie financiară extrem de grea, finanţatorii trebuie să se concentreze să adune o sumă foarte mare. Ce să faci fără niciun fel de resurse financiare!? Urmează să se aprobe planul de reorganizare şi vor trebui să achite nişte datorii foarte serioase. Responsabilitatea e a lor. Cristescu nu apare în acte, practic nu e acţionar, dar are înţelegerile lui cu Zamfir. Trebuie să vândă, pentru că ei nu au cum să susţină echipa. Singura salvare este să vină altcineva", a spus Grigore Sichitiu la Dolce Sport.

Sichitiu a vorbit şi despre situaţia lui Viorel Moldovan, dar şi despre transferul lui Alex Ioniţă la Astra.

“Lui Viorel Moldovan i-am spus că forţa financiară trebuie să vină din afara echipei. Dacă acum începi să vinzi şi jucătorii, n-ai rezolvat nimic. Oricum, banii care vin pe Ioniţă nu acoperă nici o mică parte din datoriile care trebuie achitate pentru planul de insolvenţă. Fondul de salarizare al jucătorilor e acum de 65.000 de euro pe lună, pentru că unii jucători au rămas cu contractele din momentul în care erau în Liga 1. Iar să renunţi la Viorel Moldovan ar fi o mare greşeală, pentru că nu a făcur decât să-şi spună părerea. Şi a fost minţit, şi mie mi s-a spus tot timpul că Alexandru Ioniţă nu va pleca”, a mai spus Grigore Sichitiu.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.