Velcea, reconfirmat ca antrenor la Timişoara! Ce a spus primarul după întâlnirea cu jucătorii

9 iul 2012 3438 afişări Liga 2
Velcea, reconfirmat ca antrenor la Timişoara! Ce a spus primarul după întâlnirea cu jucătorii

Nicolae Robu a oferit mai multe detalii legate de echipa care va juca din sezonul viitor pe stadionul „Dan Păltinişanu”. Primarul Timişoarei a avut o discuţie de o oră cu Vali Velcea şi cu jucătorii prezenţi la reunirea de astăzi.

Care este concluzia după discuţia cu jucătorii?
După cum vedeţi, am ieşit bucuros de la această întâlnire, pentru că am reuşit să avem strânşi laolaltă 39 de jucători. Am avut o discuţie prin care am rugat responsabilii fostei structuri, Swocietatea Comercială Politehnica Timişoara S.A., să ne faciliteze contactul cu jucătorii, cu echipa tehnică, pentru a le face propunerea de a ni se alătura în acest nou proiect.M-am bucurat să văd că au răspuns invitaţiei foarte mulţi jucători, inclusiv dintre cei care au jucat în majoritatea meciurilor din liga a doua în sezonul trecut, dar şi mulţi tineri. S-au arătat interesaţi de propunerea noastră, urmează să luăm hotărârile de rigoare, deocamdată această construcţie este în lucru şi sigur că vom ajunge şi la semnarea de contracte. M-aş bucura dacă Vali Velcea va continua să se ocupe de aceşti jucători şi de cei pe care îi preluăm de la Recaş şi de alţii pe care îi vom atrage, pentru că eu am fost foarte mulţumit de modul în care el a reuşit să pună la punct jocul echipei şi de rezultatele pe care le-a obţinut în condiţii foarte vitrege.

De la federaţie mai aveţi semnale?
Nu, încă nu avem, dar în cursul acestei săptămâni precis vom avea şi eu estimez că săptămâna viitoare va fi totul gata.

Antrenorul de la Recaş, Cosmin Petruescu, se va regăsi în noul proiect?
Este, desigur, pentru că şi el are meritele lui. A reuşit să ducă echipa de la Recaş în liga a doua.

Veţi prelua şi echipele de juniori de la Poli?
Da, dar încă nu am discutat în detaliu acest lucru. Noi am făcut o estimare de buget, este încă sub corecţie, pentru că,iată, proiectul ia dimensiuni mai mari decât credeam noi iniţial. Dar avem motive să fim optimişti că vom face faţă cu sume rezonabile. Va fi un buget bun pentru Liga a II-a, unul care să ne asigure posibilitatea de a promova.

Aţi mai vorbit cu domnul Iancu despre palmares?
Am vorbit şi a rămas aşa cum ne-am înţeles. În momentul în care toată această structură va fi funcţională, atunci dânsul dă dezlegare ASFC-ului să se desprindă de societatea comercială, liber de orice obligaţii, iar noi vom coopta şi ASFC-ul în această construcţie, cu tot cu palmares şi cu tot ce deţine.

Cum se va numi noua echipă?
Se ca numi Poli Timişoara. Nu Politehnica Timjişoara, ca să evităm anumite complicaţii care ar putea apărea prin confuzie, nu altfel, pentru că din punct de vedere juridic nu ar fi nicio legătură între Societatea Comercială Politehnica SA şi noua structură.

Cu jucătorii de la Recaş ce se va întâmpla?
Se vor alătura şi ei echipei, cu toţii, şi vom face o triere, fără să ne intereseze de unde provin. Şi bineînţeles că vom susţine şi o echipă satelit.

Contra şi Codrea?
Cu ei nu am avut niciu cintact direct. M-a bucurat să văd declaraţiile lor, că susţin acest demers, de a pleca din liga a doua şi nu de la zero, dar nu şi-au arătat interesul, nu au venit la acele întâlniri pe care le-am avut.

Ce părere aveţi despre mesajul afişat de suporteri?
Sigur, AC Recaş nu e Poli. Nu va juca AC Recaş pe teren. Cine spune ce e o anumită entitate? Haideţi să lăsăm birocraţiile la o parte.Aici vorbim de spirit. Dacă vor fi prezenţi aici majoritatea jucătorilor, pe care i-am susţinut ca fiind Politehnica, dacă vor fi foste glorii ale Politehnicii, dacă va fi domnul Carţiş prezent în proiect, domnul Jackie Ionescu, domnul Secoşan şi orice iubitor de Poli... toţi au loc în acest proiect. De ce nu ar fi Poli? Numai pentru că s-a făcut o înregistrare juridică la un moment dat în Recaş şi s-a pornit de acolo? Este un altoi, noi trebuie să înţelegem lucrurile în toată complexitatea lor. În 1920 şi juridic în 1921 a început să crească un trunchi foarte solid. Din el s-au desprins la un moment dat mai multe ramuri. Fiecare dintre aceste ramuri, unele care sunt altoi, au un  filon de Politehnica la origini. Aşa trebuie să vedem lucrurile şi nu fundamentalist. Cu fundamentalismul nu se ajunge niciunde niciodată. Eu încă o dată îi îndemn pe cei care se simt în stare să creeze o echipă pur sânge... deşi nu mai poate fi pur sânge, chiar dacă pleci de la zero acuma... dar hai să zicem că ar fi, să o facă! Şi în limita posibilităţilor pe care le am, au chiar susţinerea mea. Aşa, e uşor să critici pe altul. Eu îmi asum ceea ce ştiu că pot duce la îndeplinire. Şi am simţit din discuţiile cu majoritatea timişorenilor cu care am discutat că ei îşi doresc să vadă pe teren o echipă de liga a doua sub stindardul Politehnicii. Şi asta se va întâmpla. Cu spiritul Politehnicii!

Cu „lotul Chiajna” ce se întâmplă?
O parte dintre cei care s-au antrenat la Chiajna sper să ni se alăture. Vom vedea zilele următoare.

Unii dintre jucătorii prezenţi azi la reunire vor deveni liberi de contract în această săptămână.
Da, contăm şi pe ei, pentru că nici lor nu le e totuna. Au un anumit ataşament faţă de Timişoara, evident şi vor prefera să joace în Timişoara decdât să meargă te miri pe unde.

Care vor fi conducătorii clubului?
Nu am stabilit încă. Aveţi răbdare.

Juriştii federaţiei v-au dat asigurări că nu vor fi confuzii între numele Politehnica şi Poli?
Noi aşteptăm acum de la Ministerul Justiţiei să ni se dea undă verde pentru denumire.

Mă refer la moştenirea datoriilor.
Absolut, de la federaţie, am primit undă verde în legătură cu asta.

Aţi primit undă verde şi în legătură cu dreptul de promovare?|
Asta vom vedea în momentul în care se vor vedea toate documentele acestei construcţii, dar lucrurile sunt rânduite astfel încât e un acord total cu regulamentele şi nu e niciun motiv să nu primim dreptul de promovare.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.