Şiman avea documente fictive privind plata salariilor fotbaliştilor! EXCLUSIV Reacţia patronului Sportului

25 apr 2013 28860 afişări Liga 2
Şiman avea documente fictive privind plata salariilor fotbaliştilor! EXCLUSIV Reacţia patronului Sportului
GALERIE (30 de imagini) VEZI GALERIA

UPDATE: Poliţiştii au găsit la verificările de la sediul social al clubului Sportul Studenţesc, documente din care reiese că salariile fotbaliştilor au fost plătite, deşi aceştia nu şi-au mai primit drepturile salariale din ianuarie, au declarat pentru MEDIAFAX surse din Poliţie.

Potrivit surselor citate, la sediul social al clubului Sportul Studenţesc, din strada Mihail Moxa, în Sectorul 1 al Capitalei, s-au găsit înscrisuri din care reiese că salariile fotbaliştilor sunt achitate la zi, existând suspiciunea că actele respective au fost falsificate de conducerea clubului, pentru ca jucătorii să nu poată fi declaraţi liberi de contract de către instanţele sportive, pentru neplata drepturilor salariale.

Totodată, fotbaliştii de la Sportul Studenţesc s-au plâns că Vasile Şiman i-a înşelat atunci când au semnat contractele cu clubul. Aceştia susţin că au fost puşi de patronul clubului Sportul Studenţesc să semneze contracte în alb, asigurându-i că perioada în care se vor afla sub contract nu va depăşi doi ani. La finalul perioadei, când au vrut să plece la alte echipe, fotbaliştii au aflat că în acte erau trecute perioade mult mai lungi, de până la cinci ani, au mai spus sursele citate.

În ce priveşte acuzaţia de evaziune fiscală, sursele citate au precizat că este vorba despre o sesizare formulată de ANAF, în care s-a comunicat faptul că Sportul Studenţesc nu a mai plătit impozitele pe ultimii cinci ani, prejudiciul fiind estimat la 1,6 milioane de euro.

Vasile Şiman şi administratorul clubului, Elena Claudia Iordăchescu, sunt suspectaţi de înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale şi fals sub semnătură privată, au precizat pentru MEDIAFAX sursele citate.

Poliţia Capitalei a anunţat că se fac verificări economico-financiare la o societate comercială, în cadrul unui dosar penal privind posibila săvârşire de către reprezentanţii firmei a unor infracţiuni de evaziune fiscală, înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

"În fapt, poliţiştii bucureşteni au fost sesizaţi cu privire la faptul că, în perioada aprilie 2007 - februarie 2013, administratorul şi finanţatorul societăţii comerciale ar fi reţinut şi nu ar fi vărsat, în termenul legal de 30 de zile de la scadenţă, impozitele şi contribuţiile cu stopaj la sursă către bugetul consolidat al statului român, cauzând un prejudiciu de aproximativ 1,6 milioane de lei", a precizat Poliţia Capitalei, într-un comunicat de presă.

Poliţia Capitalei a precizat că a fost sesizată de mai mulţi angajaţi ai societăţii "cu privire la posibile inadvertenţe la modalitatea de încheiere şi derulare a contractelor de prestări servicii, la plata remuneraţiei şi a primelor de joc în perioada anilor 2010 - 2012, precum şi la refuzul reprezentanţilor societăţii comerciale de a plăti drepturile salariale aferente lunilor ianuarie - martie 2013".

Verificările sunt făcute de poliţiştii bucureşteni specializaţi în investigarea fraudelor, coordonaţi de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.


UPDATE: Poliţia Capitalei a confirmat faptul că desfăşoară o anchetă care îl vizează pe Vasile Şiman, dar autorităţile nu au putut oferi mai multe detalii.

"Este vorba despre un dosar în care patronul Sportului, Vasile Şiman, este acuzat de evaziune fiscală şi uz de fals. Din câte ştiu acţiunea este în derulare, mai multe detalii nu pot oferi", a declarat pentru ProSport, Emilia Mihai, purtător de cuvânt Poliţia Capitalei.


UPDATE: Contactat telefonic de ProSport, patronul Sportului, Vasile Şiman, a precizat că nu poate comenta deocamdată pe marginea acestui subiect.

"Nu pot să comentez acest subiect deoarece sunt într-un loc în care nu pot să vorbesc", a declarat Vasile Şiman pentru ProSport.


Poliţiştii fac percheziţii la clubul Sportul Studenţesc, administratorul şi finanţatorul clubului, Vasile Şiman, fiind suspectat de evaziune fiscală, după ce ar fi reţinut, dar nu ar fi plătit impozitele şi contribuţiile pentru jucători, producând un prejudiciu de 1,6 milioane de lei.

Pe 10 aprilie mijlocaşul Viorel Ferfelea a declarat agenţiei MEDIAFAX, că a formulat o plângere penală împotriva finanţatorului Sportului Studenţesc, Vasile Şiman, pe care îl acuză de fals în înscrisuri oficiale.

"Am făcut o plângere penală împotriva lui Vasile Şiman pentru ceea ce se întâmplă la Sportul. A adus acte pe care nu le mai ia nimeni în seamă în afara comisiilor sportive. A venit cu nişte dispoziţii de plată în care nu există semnătura mea şi în care scrie că am luat o mie de euro. Am fost declarat liber de contract pe fond, dar acum mi s-a băgat recurs. Cei de la club au venit cu dispoziţii de plată în care, pe lângă faptul că îmi acoperă toată suma, mă scot şi dator cu vreo mie şi ceva de euro", a spus Ferfelea.

În trecut, mai mulţi jucători ai echipei Sportul Studenţesc, printre care Dacian Varga, Viorel Ferfelea, Dean Beţa şi Daniel Lung, s-au plâns de problemele pe care le au cu finanţatorul Vasile Şiman. Dacian Varga a fost liderul revoltei de la Sportul, acesta vorbind despre situaţia sa de la echipă, dezvăluind faptul că era nevoit să semneze de fiecare dată prelungirea contractului cu Sportul atunci când urma să fie împrumutat.

Rămâi pe www.prosport.ro pentru mai multe detalii.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.