Marica plăteşte datoriile şi îi asigură pe constănţeni că Farul nu va dispărea

Miercuri, 18:46 3857 afişări Liga 2
Marica plăteşte datoriile şi îi asigură pe constănţeni că Farul nu va dispărea

Fostul internaţional Ciprian Marica (33 de ani) a explicat la PROX ultimele probleme apărute la SSC Farul, cu restanţe financiare şi datorii către Fisc.

„Am reuşit să salvăm echipa de la retrogradare, însă, din păcate, au apărut aceste dificultăţi financiare. Eu am promis când m-am implicat că dau 3 lei, iar autorităţile locale au spus că dau 2 lei. Eu am dat până la urmă 4 lei, dar de la Primărie şi de la Consiliul Judeţean n-a mai venit nimic. N-au mai dat acei 2 lei, de fapt n-au dat nimic şi de aici apare acel decalaj, acea diferenţă de plată, acele datorii apărute pe finalul sezonului. Eu mi-am ţinut promisiunea, autorităţile locale - nu”, a spus Marica, cel care înaintea ultimului meci desfăşurat în acest sezon spunea că desfiinţează clubul dacă autorităţile locale nu se vor implica.

Marica aştepta o ultimă întrevedere cu primarul Constanţei, Decebal Făgădău, dar până atunci i-a asigurat pe fanii Farului că acest club nu se va desfiinţa, aşa cum se speculase în ultimele zile.

„Mă onorează faptul că există un interes atât de mare al oamenilor din Constanţa în jurul Farului, care e o echipă iubită, fără doar şi poate. Dar nu trebuie să fie îngrijoraţi, Farul nu va dispărea! N-are cum să dispară o echipă care a renăscut din iubirea tuturor şi a continuat, de la Liga a 3-a la Liga a 2-a, cu sprijinul Primăriei Constanţa şi cu eforturile în drumul spre performanţă. În ultima perioadă, am trecut însă prin momente dificile, au fost mai multe probleme, de comunicare şi altele. Primăria Constanţa şi Consiliul Judeţean Constanţa au promis însă că în această săptămână vom organiza împreună o conferinţă de presă, pentru ca oamenii să aibă o linişte şi o siguranţă că autorităţile locale se vor implica. Autorităţile au şi ele ambiţii mari, toată lumea vorbeşte de promovare. Nimeni au are alt obiectiv. Dar totul va depinde la final doar de ceea ce vor decide atât primarul Constanţei, cât şi preşedintele Consiliului Judeţean. Eu le-am prezentat iarăşi o strategie de performanţă, să ştim unde ne încadrăm şi ce putem face. Acum aştept din partea dânşilor să-mi comunice când putem să le spunem şi oamenilor despre ceea ce urmează, mă rog, proiectul de a readuce Farul în zona de performanţă, de a avea o echipă de care toţi constănţenii să fie mândri“, a declarat Ciprian Marica.

Fostul jucător al naţionalei României a dat asigurări că va plăti şi datorille clubului către Fisc (estimate în presă la aproximativ 300.000 de euro), deşi el a virat deja mai mulţi bani decât fusese înţelegerea iniţială cu autorităţile constănţene. „Nu aceasta e problema. Acele datorii vor fi achitate de mine, n-ar fi o problemă, atâta timp cât autorităţile locale şi judeţene se vor implica“, a spus Marica.

„Mie nu-mi rămâne decât să cred în al 12-lea ceas că, aşa cum au promis, autorităţile se vor implica. Aşa cum se procedează la Arad, unde UTA are bugetul aprobat şi face transferuri. La fel se întâmplă şi la Buzău. La Petrolul nu mai vorbim. La Piteşti se caută soluţii să se schimbe forma juridică, astfel încât echipa să poată promova. Sunt multe oraşe în care se doreşte să se facă performanţă. Ar fi păcat ca într-un oraş atât de mare şi de important precum Constanţa să nu existe implicare şi o echipă ca Farul să nu joace în primul eşalon. Astăzi, la Liga a 2-a, o echipă susţinută de un privat nu se poate lupta cu una care are sprijinul autorităţii locale“, a mai spus Marica.

La ultimul meci de campionat, cu Ripensia, jucătorii au stat pe teren primele cinci minute fără să joace mingea, în semn de protest pentru neimplicarea factorilor locali şi din cauza restanţelor salariale. Reunirea echipei e programată în jurul datei de 25 iunie.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.