INTERVIU | Florin Prunea, artizanul unei noi promovări cu CSMS Iaşi: "Am construit acest obiectiv pas cu pas"

3 iun 2014 1862 afişări Liga 2
INTERVIU | Florin Prunea, artizanul unei noi promovări cu CSMS Iaşi: "Am construit acest obiectiv pas cu pas" Marius Lăcătuş şi Florin Prunea, antrenorul şi preşedintele executiv al echipei CSMS Iaşi, au colaborat excelent pentru îndeplinirea obiectivului: promovarea. Foto: Alexandru Hojda 3 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7947/12684503/4/lacatus-prunea-hristian.jpg

Huiduit vara trecută după retrogradare, Florin Prunea, preşedintele echipei CSMS Iaşi, are un merit important în această a doua promovare consecutivă în Liga I. S-a “bătut” când a trebuit cu oficialii echipelor oaspete, a pus presiune pe arbitri la momentul oportun şi a fost inspirat cu aducerea ca antrenor a lui Marius Lăcătuş într-un moment în care formaţia din Copou nu era pe drumul cel bun.

Dar poate cel mai important “succes” al lui Prunea s-a petrecut în iarnă, când a reuşit să aducă în Copou tot ce era mai bun în Liga a doua. Caparco, Liviu Mihai, Radovic, Pălimaru, Plămadă şi Bosoi au fost titulari aproape meci de meci, iar al şaptelea transfer, Călugăru, a intrat şi el bine de pe bancă în unele meciuri.

Sigur, au fost şi momente neinspirate din partea preşedintelui executiv, cel mai notoriu fiind cel în care a fost implicat Costel Enache, primul antrenor al CSMS-ului în acest sezon al Ligii a 2-a. Înaintea venirii lui Lăcătuş, Prunea şi Costel Enache au intrat într-un conflict care a dus la schimbarea tehnicianului, dar după un adevărat circ.

Despre această nouă promovare cu CSMS Iaşi, ProSport a stat de vorbă cu Florin Prunea.

- Domnule preşedinte, aţi avut vreun moment emoţii că obiectivul nu poate fi realizat?
- Nu mi-a fost frică niciun moment, pentru că am ştiut ce jucători avem, am avut încredere în permanenţă în băieţi şi în staff-ul tehnic. Nu mi-a fost frică nici în iarnă, chiar dacă eram la câteva puncte în spate. Şi la prima promovare am luat echipa când era la şapte puncte în urma locului promovabil şi am reuşit să ducem campania la bun sfârşit.

- A fost vreun meci decisiv pentru promovare?
- Niciun meci şi niciun moment nu au fost decisive pentru promovare. Toate partidele au fost importante, am construit această promovare pas cu pas. Fiecare victorie a însemnat o cărămidă la construcţia acestei promovări. A fost important că am abordat toate jocurile cu aceeaşi concentrare, la fel de determinaţi. Pentru noi toate meciurile au fost importante, nu doar cele cu adversarii din partea superioară a clasamentului. Victoriile aduc încredere. Noi am respectat competiţia în fiecare etapă, iar acest lucru s-a văzut.

"Am fi fost promovaţi cu multe etape înainte dacă se pleca cu toate punctele în play-off"

- Care a fost cel mai greu moment al sezonului?
- Au fost multe, nu doar unul. A fost un sezon greu, dar am ştiut să strângem rândurile şi să gestionăm cu calm acele momente.

- Cum vi s-a părut acest sistem competiţional?
- Am spus-o de multe ori, în play-off ar fi trebuit să se plece cu toate punctele. Au fost multe meciuri fără miză în sezonul regulat. Dacă s-ar fi plecat cu toate punctele în play-off, am fi fost promovaţi cu multe etape înainte. Şi asta pentru că am respectat competiţia, am jucat la victorie fiecare meci, chiar dacă am întâlnit echipe care luptau pentru play-off sau pentru play-out.

"Venirea lui Lăcătuş a fost un plus, un real câştig pentru echipă"

- Vă felicitaţi pentru decizia de a-l aduce pe Marius Lăcătuş?
- Mă bucur foarte mult că Marius a acceptat să vină la Iaşi. Venirea lui a fost o decizie inspirată. A fost un plus, un real câştig pentru echipă. Sigur, îi mulţumim şi lui Costel Enache pentru tot ce a făcut la Iaşi. Revenind la Marius, a făcut ca echipa să joace spectaculos, aspect apreciat de mulţi adversari, iar acest merit este al antrenorilor şi al jucătorilor.

Florin Prunea, a intervenit pentru a-şi calma antrenorul, pe Marius Lăcătuş, la finalul meciului din Copou cu Unirea Slobozia. Atunci, tehnicianul a sărit să-l bată pe Cătălin Hristian, jucători la ialomiţeni. Foto: Petronel Tudor

- Se păstrează echipa Lăcătuş - Prunea şi în sezonul viitor?
- Marius Lăcătuş mai are contract cu Iaşiul, dar mie îmi expiră angajamentul. Deocamdată sunt preşedintele clubului şi mă gândesc doar la meciul cu Berceniul, pe care vreau să-l câştigăm şi să terminăm pe primul loc. După meciul cu Berceniul vom discuta acest subiect şi vom lua o decizie. Momentan nu ştiu ce voi face.

- De ce are nevoie Iaşiul pentru a se menţine în prima ligă?
- De mişcări foarte rapide. De foarte multe lucruri. Trebuie pusă la punct rapid o strategie, pentru că pauza competiţională este foarte scurtă.

- Cui dedicaţi promovarea?
- Nouă, familiilor noastre, oraşului, tuturor celor care au susţinut echipa şi nu în ultimul rând primarului şi Consiliului Local care au asigurat liniştea financiară la club.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.