INTERVIU Daniel Niculae: "Viorel Moldovan a fost îndoctrinat cu spiritul Rapidului. Vestea că va deveni patron ne bucură"

21 mar 2014 3999 afişări Liga 2
INTERVIU Daniel Niculae: "Viorel Moldovan a fost îndoctrinat cu spiritul Rapidului. Vestea că va deveni patron ne bucură"

Rapidiştii au intrat de astăzi în cantonament şi vor pleca spre Constanţa, unde, sâmbătă, vor avea meci cu echipa Farul, antrenată de ex-giuleştenii Nanu şi Mohora. ProSport a anunţat joi în premieră că Viorel Moldovan vrea să cumpere clubul Rapid. Reacţiile jucătorilor sunt pozitive. Daniel Niculae crede că antrenorul său a fost deja îndoctrinat cu ceea ce înseamnă spiritul echipei de sub Podul Grant.

Nico, spune, te rog, cum ai primit ştirea că antrenorul tău va fi şi patron al clubului pentru care evoluezi?
E o veste care îi bucură pe toţi rapidiştii. Un club de tradiţie din fotbalul românesc va intra pe mâna unui fost component al Generaţiei de Aur. Îl cunosc bine pe Vio, e un tip echilibrat, calculat, cu capul pe umeri, care îşi propune să realizeze lucruri mari. Îl cunosc dinainte să vină la Rapid şi îl observ zi de zi la antrenamente. Are inimă şi suflet de rapidist, s-a îndoctrinat cu ceea ce înseamnă spiritul acestei echipe.

Pe 28 martie crezi că va trece planul de reorganizare?
Da. Sper să nu avem surprize neplăcute.

Cum ai regăsit fotbalul românesc, după ce în urmă cu 8 ani ai plecat să joci în străinătate?
E dificil să fac o comparaţie acum când joc în Liga 2, dar din meciurile pe care le văd şi eu la televizor cred că fotbalul românesc a stagnat. După ce am plecat eu, a existat o uşoară creştere calitativă a campionatului intern, dar odată cu problemele acestea financiare, a avut loc un recul.

De ce ai lipsit un an de pe terenul de fotbal?
Nu a fost ceva ce mi-am propus. După experienţa de la Kuban Krasnodar doream să mă întorc acasă, să fiu aproape şi de familie. Am sperat la un contract în străinătate, au fost şi oferte bune, dar timpul a trecut. Am constatat apoi că banii nu mai sunt cei dinainte, concurenţa e şi mai mare pentru că sunt foarte mulţi jucători liberi. Îi promisesem lui Viorel Moldovan că dacă nu îmi găsesc ceva convenabil afară, vin la Rapid lângă el. Şi, până la urmă, asta s-a întâmplat.

Ai ajuns de la Monte Carlo la Krasnodar, cum a fost impactul?
Pfff, groaznic! Nu spun acum că eu am fost născut pe Malul Mediteranei sau în Paradis, dar a fost... groaznic. Am ales atunci pe Kuban datorită lui Dan Petrescu, dar cine ştia că el va pleca aşa de repede la Dinamo Moscova? Poate că dacă prima mea experienţă în străinătate ar fi fost în Rusia, nu aş mai fi fost atât de dezamăgit de ce am văzut acolo. Dar după ce am jucat atâţia ani în Franţa, şocul a fost profund.

Te mai gândeşti la echipa naţională?
Cum să nu. Trebuie să îmi relansez cariera, am mult de recuperat mai ales din punct de vedere fizic, dar sper să revin printre tricolori. Am văzut adversarii pe care îi avem în preliminarii. Cred că avem o grupă accesibilă, ne putem califica. 

31 de ani are Daniel Niculae. Avea 23 de ani când a plecat de la Rapid la Auxerre (Franţa). A mai jucat pentru Monaco şi Nancy până să ajungă la Kuban Krasnodar

39 de selecţii în echipa naţională a României are Daniel Niculae, care a marcat şi 9 goluri pentru prima reprezentativă

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.