În patul duşmanului

6 mar 2009 172 afişări Liga 2
În patul duşmanului În patul duşmanului

„Alb-negrii” vor juca duminică pentru prima oară pe stadionul Clujana, după 61 de ani. Arena a marcat însă istoria rivalilor de la CFR.

Terenul unde „U” Cluj se va muta cu chirie până la inaugurarea noului „Ion Moina” a fost o soluţie salvatoare şi pentru rivala din Gruia. Arena a fost construită pentru ca Dermata Cluj să poată să-şi desfăşoare acolo meciurile de pe propriul teren. În 1967, Dermata a cedat însă locul în Liga a doua celor de la CFR, iar aceştia au adoptat şi stadionul „Clujana”. Pe acel gazon „feroviarii” au trăit bucuria primei promovări în Liga I. Atunci „vişiniii” aşteptau să li se construiască o arenă nouă, iar acum „U” Cluj va călca pe urmele rivalilor cu speranţa că li se va ridica şi lor un stadion modern.

Gândul că vor intra pe un teren pe care CFR-ul a călcat în trecut dă fiori jucătorilor lui Mihali. „Va fi puţin ciudat să jucăm acolo partidele de acasă, dar oficialii fac eforturi să vopsească stadionul în alb-negru şi să ne creeze toate condiţiile pentru a nu ne simţi stingheri”, a mărturisit ieri Andrei Cordoş. Fundaşul îşi îmbărbătează însă colegii de vestiar. „Nici nu ştiam că a jucat CFR acolo, dar nu cred că se poate vorbi de ghinion. Nu ne interesează cine a jucat acolo. Trebuie să ne gândim doar cum să câştigăm fiecare meci pe „Clujana”, a declarat internaţionalul de tinere al Universităţii.

Gazonul e prost

Jucătorii lui „U” vor face cunoştinţă cu terenul de la baza „Clujana” abia la meciul de duminică. Din pricina faptului că terenul nu se prezintă într-o stare foarte bună, Gică Mihali a preferat să-l menajeze în această iarnă şi nu a jucat niciun amical pe acest stadion. „Terenul nu este foarte bun, dar va fi la fel şi pentru noi şi pentru UTA. Oricum nu cred că sunt echipe care au un gazon super în această perioadă”, a spus Mihali.

„Şepcile“ se tem de Popa

Gheorghe Mihali a catalogat partida cu UTA drept una vitală pentru clujeni şi a declarat că nu l-ar vrea pe Ionuţ Popa adversar, la partida de duminică. „Cele trei puncte sunt vitale. Sper să confirmăm rezultatul bun de la Vânju Mare. Ionuţ Popa este un antrenor experimentat şi era mai bine să-l instaleze de luni“, a declarat Mihali, neștiind că Ionuț Popa a refuzat propunerea arădenilor.

Fără bani până în 7 aprilie

Adunarea Generală a Acţionarilor formaţiei clujene va avea loc abia luna viitoare. Atunci va fi decis bugetul pe care Universitatea va conta în acest retur. „Este foarte târziu, dar procedurile sunt foarte greoaie şi nu se poate mai repede. Sper ca jucătorii să ne înţeleagă încă o dată şi acţionarii să spună hotărât dacă vor să dea bani, dacă nu să plece”, a declarat Ioan Mărginean. 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.