Fostul preşedinte al unui club de tradiţie a rupt tăcerea după ce echipa a ratat promovarea în Liga 1: "Am fost scuipat pe stradă. Copilul mi-a spus 'Tati, eşti o mizerie'"

21 aug 2019 20376 afişări Liga 2
Fostul preşedinte al unui club de tradiţie a rupt tăcerea după ce echipa a ratat promovarea în Liga 1: "Am fost scuipat pe stradă. Copilul mi-a spus 'Tati, eşti o mizerie'" DORGE FLUSTER / MEDIAFAX FOTO

Fostul preşedinte al Petrolului, Cristi Vlad, a oferit o declaraţie şocantă despre perioada petrecută la echipa care a ratat promovarea în sezonul trecut. Fostul oficial al prahovenilor susţine că evenimentele au degenerat pe finalul mandatului, dar şi după ce şi-a dat demisia.

Petrolul a ratat promovarea în sezonul trecut, atunci când Academica Clinceni şi Chindia Târgovişte au promovat. Fostul preşedinte al Petrolului, Cristi Vlad, a plecat în aprilie 2019, în urma înfrângerii cu 3-1, pe teren propriu, în faţa echipei Daco-Getica.

Lui Cristi Vlad i s-au reproşat transferurile nereuşite, dar şi deciziile în privinţa alegerii antrenorilor: “Am fost împuşcat, mitraliat şi mi s-a pus şi o bombă în buzunar. Am greşit şi m-am grăbit cu schimbările antrenorilor, însă a fost o presiune foarte mare. Numai noi ştim. Poate şi la jucători am avut probleme, deşi toţi cei care au venit au fost verificaţi. Am avut jucător care evoluase la naţionala ţării sale care nu a confirmat (n.r. Malakyan). Am avut atacant cu 19 goluri în B (n.r. Bogdan Rusu) care a promovat şi care aici a dat două goluri. Este inexplicabil. Ţigănaşu a jucat 200 de meciuri în Liga 1. Şi la noi n-a dat o centrare. Societatea este un ONG. Nu poate să iasă nimic. Toţi banii pe care Petrolul îi produce se reinvestesc în activitatea clubului. Jucătorilor nu le-a lipsit nimic. Au avut toţi banii la zi. Potrivit regulamentului de ordine interioară, bonusurile se dădeau dacă eram pe locurile unu, doi şi trei şi patru, dacă echipa era la două puncte de podium. Dar m-am dus la ei, la meciurile importante, şi i-am anunţat că au prime chiar dacă eram mai jos în clasament“, a declarat fostul oficial pentru Ploieşti TV.

Vlad a ocupat funcţia de preşedinte al clubului din 2016 şi avea ca obiectiv promovarea în Liga 1, după două promovări consecutive până în Liga 2: Nu au existat salarii de 5.000 de euro. Au existat bonificaţii. S-a uitat foarte repede ce s-a întâmplat. Că am plecat de la zero şi am promovat de două ori consecutiv. S-a ajuns să fiu scuipat pe stradă, să vină copilul să spună acasă “tati, eşti o mizerie!” De la şcoală, să audă înjurături, pentru ce? Că am luat clubul, nu singur, şi l-am pus pe picioare. S-a ajuns prea departe.

Nu m-am îmbogăţit aici. Eu aveam un statut, nu am venit cu cămaşa ruptă la subraţ. Nu am ţinut de scaun, nu m-am născut preşedinte. Rana nu e deschisă, e carne vie. Îmi pare rău pentru ce au făcut unii oameni care mă cunosc şi care în loc să vorbească cu mine, m-au scuipat pe stradă. Nimeni nu m-a întrebat de ce s-a întâmplat cu adevărat. Am fost crucificat, mi s-a pus o bombă în buzunar şi am fost aruncat în aer. Îi doresc Petrolului tot binele, dar eu m-am oprit. Nu există aşa ceva, să fiu încă plătit de club. Mi-am schimbat numărul de telefon, pentru că a fost dat pe Facebook şi am primit zeci de mesaje urâte şi ameninţări. Presiunea pusă de suporteri a fost justificată din punct de vedere sportiv. Cât despre celelalte acuzaţii, dacă cineva are vreun dubiu poate să ancheteze orice. Din punctul ăsta de veedere, Cristi Vlad doarme liniştit“, a adăugat Vlad pentru Ploieşti TV. 

În acest sezon, Petrolul Ploieşti ocupă locul 7 în clasament, cu 6 puncte, după 2 victorii şi 1 înfrângere.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.